reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Pełni to super , ze bedziecsz karmic bez nakladek. Ja bardzo ubolewam nad moimi sutkami, ze sa takie marne i maly nie potrafi ich chwycic bez nakladek. Chociaz czasami probuje to i tak nic z tego nie wychodzi. Wczoraj bylismy na bioderkach wszytsko jest OK. w dzien maly ma spac na brzuchu w nocy podobmo tez moze, chociaz ja sie boje. No i dr powiedziala mi zeby dac mu smoczek bo z moich cyckow zrobil sobie w tej chwili uspokajacz i dlatego tak ciagle na nich wisi.

Ostatnia edycja:
reklama
To super że z bioderkami ok, to na tym brzuszku ma leżeć cały dzień?? Ja ją kłade tylko na jakąś godzinkę, pewnie to za mało... my się właśnie położnej ostatnio spytaliśmy czy nie robimy błędu że dajemy smoczek, to powiedziała że dobrze że dajemy, bo mała by mi wisiała ciągle na cycku, a tak traktuje cycek tylko jako lodówkę ;-)

Cześć Dziewczyny :)
Pełna, fajnie się Ciebie czyta, widać, że z dnia na dzień spokojniejsza jesteś i wszystko idzie ku dobremu :) Super, bardzo się cieszę.
Ewirut, torba do szpitala stoi przy drzwiach czy już może w bagażniku spakowana? Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło :)
Nowa, super, że wszystko z bioderkami ok :) Smoczek pewnie się przyda :)

Ja byłam we wtorek na tym teście podwójnym... Najpierw usg genetyczne i do tego badania z krwi. Wyniki będą dopiero po min. 10 dniach, więc czekam i się stresuję, ale umiarkowanie. Podobno jak w samym usg wychodzi wszystko ok to na 90% już ok będzie... a na usg wszystko poprawnie. Tylko tyle powiedział lekarz "poprawnie" i na moje dopytywanie czy na pewno ok, czy nie mam się denerwować potwierdził. Nie dostałam żadnych wyników na papierze, bo to chyba w całości z wynikami z krwi, więc nie mam czego analizować w sieci. Może i lepiej.
Acha, i pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka mojego Dziecka. Cudownie :-)

pełna, nowa widać że coraz pewniej się odnajdujecie w roli mamy. Tak to jest że całe życie się uczymy, a teraz jesteśmy na etapie uczenia się swoich dzieci :tak:
eevlee a jak Twoje chłopaki? Zapodaj nam jakieś nowe fotki :tak:
hope super wieści. Jak przeczytałam o Tobie to mi się przypomniały moje starania sprzed roku. Ty będziesz testować koło 3 sierpnia, a ja miałam IUI właśnie 3 sierpnia ubiegłego roku. Już chyba powoli mogę Cię wpisywać na listę jako kwietniówkę tak jak ja tyle że 2014 ;-)
yoanna bicie serduszka – najpiękniejsza muzyka dla serca. Nic się nie stresuj testem podwójnym – wszystko na pewno jest ok :tak:
ewi a Ty już zaczęłaś 39 tydzień. Melduj się nam codziennie żebyśmy nie uznały czasem że rodzisz ;-)

Agusiaks, masz rację. Coś niesamowitego... Nawet teraz jak o tym myślę, to mam łzy w oczach. Mogłabym słuchać bez przerwy ;-)Testem staram się nie stresować, naprawdę... wychodzi mi jednak różnie. Jakoś wytrzymam do wyników, byle tylko były dobre. A później te badania przy 20 tc., jak dziś zaczęłam o nich czytać to się załamałam. Ciągle coś...
A w przyszłą środę idę na normalną wizytę i znów zobaczę moje Cudeńko. Nie mogę się doczekać :-)

Dzieki dziewczyny, chociaz ja nadal w strachu ;) np od wprowadzenia smoczka moj maly wczoraj zrobil tylko 3 kupy, wydaje mi sie ze tak malo je. I wogole moze to dziwne ale nie wiem kiedy ten smoczek uzywac.kurcze cycki mnie bola od jego kopniaczkow jak karmie i przzez to zrobily mi sie stwardnienia i bolace miejsca na piersiach.
Ewi juz jestes na wylocie chociaz termin terminem ja w 41 dopiero urodzilam.

Melduje sie:-)
Żeby to dało sie przyspieszyc:-) Wszystko juz gotowe a dzidzia nadal w brzuszku i jak na razie nie chce wychodzic chyba mu tam dobrzei mówi a c tam po siedze jeszcze troche:-)

Miłego dnia babeczki:-D U nas piekny upal od samego rana!

Yoanna trzymam kciuki za wyniki, na pewno wszystko będzie dobrze, więc staraj się o tym nie myśleć i nie stresować:tak:
Nowa ja smoczek daję tylko jak mała chce, czyli jak nerwowo rusza główką i rączkami i jak zaczyna popłakiwać...

A ja wczoraj miałam kryzysowy dzień, nie umiem sobie poradzić z tym karmieniem bez nakładek, prawie cały dzień ryczałam i dziś głowa mi pęka, mam znowu sutki obolałe, babka od laktacji mówi że jak mała zassie i poczuję ból to mam próbować jeszcze aż nie będę czuła bólu, a sutki mnie bolą przez te próbowanie właśnie, ja nie umiem karmić i doprowadza mnie to do frustracji, zawsze mnie boli, nie wiem czy już mam takie obolałe te brodawki czy o co chodzi..niby wszystko robię tak jak ona kazała a i tak nici, w nocy się wkurzyłam i wróciłam do nakładek...

reklama
Ewirut a bobas niech siedzi w brzuszku ile potrzebuje, widzisz ja rodziłam w 40tc a dr twierdził że mała miała symptomy wcześniactwa, nie ma co przyspieszać porodu, dziecko najlepiej wie czego potrzebuje

Do góry