reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Sun, no to już znasz datę porodu :-) Ładnie donosilas syneczka. Jak lekarze zdecydują sie na szybsze rozwiazanie ciazy u mnie to nasze dzieciaczki przyjdą na świat w podobnym terminie.
Agusiaks Twój czas tez sie zbliża :-)

Gratulacje dla Lucy.

A u mnie bez zmian. Leze, przyjmuje kroplówki z glukozy, biorę leki i jestem pod ścisła opieka lekarska. Cześć wyników watrobowych bardzo spadła :-) czekamy na wyniki poziomu kwasów zolciowych - beda moze jutro lub w poniedziałek. Od tego będzie zależał dalszy mój los. Ze szpitala raczej już nie wyjdę. Pytanie tylko kiedy zaplanuja mi porod.
Ta cholestaza to bardzo podstępna choroba. Dziś jest dobrze a jutro tragicznie. Cały czas żyje w niepewności stosując sie do wszystkich zaleceń lekarzy. Najważniejsze ze z chłopakami wszystko jest dobrze :-)

reklama
Hey :-)

Qrde na Naszym/Waszym starym watku cos sie ruszylo...szkoda tylko,ze z tych starych staraczek Pole, Blue, Gizas, Ja nic sie nie zmienilo....

Ja podjelam decyzje o IVF, prawdopodobnie prof Szamatowicz z Bialegostoku przyjmuje w Artemidzie....musze jeszcze obgadac temat dokladnie z emkiem jak tylko wroci z Walii i moze w maju wyruszymy po Nasze szczescie...w miedzy czasie podejde do IUI skoro mam jeszcze mozliwosc na NFZ....
Moj gin zmienil mi teraz lek bez wiedzy tego prof z Poznania, ufam bardziej swojemu gin ktory niestety ze wzgledu na to ze korzystamy z dawcy musial Nas odeslac do Poznania...
Teraz mam brac zamiennik Femary...qrde mowil cos zebym brala po 1tabl dziennie ale boje sie ze nic sie nie urszy bo po clo 1 mialam tylko 1pechol, wiec chyab bede brac rano i wieczorem 3-7dc...moze inne leki do stymulacji pomoga bo nie wiemy dlaczego nie zaskakuje....teoretycznie juz powinno a nic sie nie rusza....

Milego dnia kochane ciezaroweczki i mamusie :*

Hope - kochana - mocno, mocno zaciskamy kciuki. Gdybyś miała jakieś pytania, wątpliwości - pisz do mnie:-) Mocno wierzę, że już wkrótce zaświeci dla Ciebie słonko i mała fasolka zakiełkuje w brzuszku:tak:

Witam się po weekendzie :-)
Nadal w dwupaku i na razie nic się nie zanosi. Choć myślę już o tym częściej bo od początku mówiłam, że rodzę jak przyjdzie wiosna, no i wiosna chyba już wreszcie przyszła :-D
Na razie "króluję" na pierwszym miejscu listy i zobaczymy co mi powie lekarz na wizycie za tydzień, choć czuję że Sun to raczej mnie wyprzedzi ;-)
eevlee dobrze że jesteś pod stałą opieką lekarzy to jesteś spokojniejsza. Już widzę że zaczęłaś 35 tydzień, a to już piękny wynik choć życzę CI byś dociągnęła tak jak lilonka do 38 :tak:
hope za Ciebie mocno trzymam kciuki i wiem że wkrótce dołączycie do nas wszystkie i Ty i pole i blue i gizas :tak:
lilonka a jak się czujecie Ty i Twoje maluchy?
Pozdrawiam mamuśki i dajcie znać co u Was :tak:

Cześć dziewczynki ;-)

Widzę, że do listy wystaranych dołączyły nowe zaciążone... GRATULUJĘ :-)

Agusiaks tak na prawdę poród może się u Ciebie zacząć lada moment tak więc nie jest powiedziane, że będę następna ;-)

Eevlee życzę Ci abyś jak najdłużej wytrzymała w trzypaku :tak:

Hope trzymam za Was bardzo mocno kciuki... :-) Wierzę, że w końcu się uda :-)

Dzisiaj przyszedł wózek i jestem mega zadowolona :-) Już nie mogę się doczekać spacerków z moim synusiem :-)

Byłam dzisiaj na badaniu wymazu z szyjki na obecność GBS :sorry2: w środę mam wyniki... jutro idę jeszcze oddać mocz i zrobić badanie odczyn Coombsa i w piątek do szpitala :-)

Ostatnia edycja:
A mi dziś ustalono wstępna datę cesarki na 29 kwietnia. To będzie 37 tydzień. Byleby tylko szyjka wytrzymała, bo po dzisiejszym badaniu okazało sie ze jest bardzo osłabiona. Tak na prawdę trzyma tylko szew. Będę wiec grzecznie leżeć i czekać aż maluszki dojrzeja. Po dzisiejszym usg ważą 2200 i 2350 g.

eevlee czas szybko zleci i nim się obejrzysz a w ramiona będziesz tuliła swoje maleństwa :-) .... Obyś wytrzymała jak najdłużej... A póki co maluszki mają ładną wagę :-)
A powiedz boisz się cesarki????

Hej Dziewczynki!
U mnie i synusia wszystko w porzadku. Ma skonczone 3 miesiace i jest mega superasny. Smieje sie juz na glos, grucha, gaworzy no cud miód. Kocham Go nad zycie!
Dla Was wszystkich ktore juz wkrotce wybieraja sie na porodowke duzo sił, szybkich porodow i w miare bezbolesnych, porod naturalny wcale nie jest taki straszny ;-) a wiec powodzenia
Hope Kochana 3mam kciuki za Ciebie, wkoncu musi sie udac, zaslugujesz na dzidzie jak kazda a wiec glowa do gory, moze te 2 ostatnie podejscia wystarcza aby dac Ci to upragnione szczescie :-)

reklama
Do góry