reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Dzień dobry:-)

Truskafka noi to gratuluję udanej wizyty :-) I brawo dla dużej pannicy :-)

Lori Tobie tez gratuluję wizyty i nadal trzymam kciuki :-)

liluu biedactwo to Twoje dziecię :-( Tak się męczy :-(k

Kasia Trzymaj się dzielnie !!! Trzymam kciuki za Wasz szybki powrót do zdrówka i do domu :-*

agnes no rzeczywiście to wygląda na ząbki ... Oby szybko sie pojawiły :-)

ilonko Twoje dziecko to anioł normalnie :-)

losiczko to czekamy na zdjecie w nowej odsłonie :-)

Sorki,że mnie tak mało ostatnio, ale cały czas cos sie dzieje... Wczoraj była pierwsza kontrola u lekarza i w sumie wszystko ok :-) Później goście i padłam... Dzis zaliczyliśmy poradnie laktacyjną w związku z moimi początkowymi problemami z karmieniem i zostałyśmy pochwalone przez położną :-) Bianka pieknie się zasysa i je aktywnie, także git :-) I pięknie przybiera na wadze :-) 3.5kg to moje szczęście waży :-) No i ja wczoraj badania sobie zrobiłam,żeby sprawdzić co z tą moją anemią... M właśnie pojechał po wyniki :-) Jutro wizyta położnej, to jej pokaże te wyniki i zobaczymy co mi powie :-)

Lori Ty chyba wspominałaś o zmianie suwaczka :-) No tez o tym myślałam,tylko czasu na toi brak...

Miłego i tłustego dnia dziewczynki :-)

reklama
Czesc dziewczyny,
Rozia - no to super że się z karmieniem unormowało i tak ładnie Ci przybiera :tak:

Lilu - kurcze że ja juz nie pamietam co się robiło przy takim małym dziecku, ale może na twoim wątku grudniowym ktos ma podobny problem i Ci cos doradza? do soboty jeszcze daleko...bidna się umęczy. Strasznie mi jej żal.

malami
- no to razem walczym z bólem gardłowym. U mnie na szczescie do anginy nei doszlo, ale tez fest napierdziela. Mi najbardziej pomaga płukanie gardła płynem antybakteryjnym np merodil. Ja mam niemiecki odol. Płukanie woda z solą. Miód bo inaczej to bym rzygała po tych płukaniach. Cókierki eukaliptusowe. Gardło zawiniętę hustką.

Sylwia - to mówisz że śpiocha macie?

losiczka - jakoś sobie dasz rade :tak:;-) jak juz siedzi w chałupie to zagoń go do jakiejś roboty :-)

Katy - fajne te czapusie po prawej :tak:

Truskaffka - grunt żebyś chociaż dotrwała do 37 tygodnia :tak: noi taką bezfstydnice chowasz w brzuchu :-D

ja dzisiaj miałam gorszy dzień. Strasznie muli mnei cały czas, rano jeszcze pzred śniadaniem zdązyłam zwymiotowac kilka razy. No jakas masakra. Rano byłam w piekarni z racji tłustego czwartku i prawie zemdlałam. Zbierali mnie z podlogi :sorry2:

Witam perły dopiero teraz :zawstydzona/y:
Truskaweczka pięknie rośnie CI Amelka .... i chyba bedzie startować na modelkę z tymi dłuuuuuugimi nogami :-D:-D:-D:tak::tak:
Katka ooooooooooo widzisz.........dziękuję ze o mnie pamiętasz ... kochana jesteś :tak::tak::-D:-D
Martuś skarbuś kuruj sie i masz juz wiecej nam nie chorować :tak::-)
Lilu ......Boziu :-( tak sie musi malutka męczyć :-:)-( mam nadzieje ze polski lekarz lepiej zadziała i sie polepszy !!!!
Rozia i Tobie panienka rośnie ślicznie :tak::tak:
Losiczka gdzie nowa fryzura ??????????????? pochwal sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
STO LAT, STO LAT DLA KUBULKA KOCHANEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zdrówka dla cioci !!
Ada wpadaj częściej i życzę polepszenia sytuacji finansowej :tak:
agnes kotuś jak Oluś dziś ???????? jest juz jakiś ząbek ???????????
Marysia Sylwuś buziolki dla dzieci

U nas nadal brak ząbka ... ale jest tuż tuż
:-D:-D:-D:-D:-D
Pawcio ślicznie sie stara i siedzi bez podpórki coraz dłużej :tak::tak::tak::tak::-):-):-) dziś na siedząco wcinał pączka a raczej sie nim bawił i wylizywał marmoladkę :-D:-D zdjęcie wrzucę na G zaraz :-)

Ile pączków pochłonęłyście dziś ????????????????
:-D przyznać sie szybko :-p:-p:-p

Ja robiłam mini pączusie i oponki z Jasiem oczywiście moich małym kucharzem :-D:-D:-D

aha i nowa zawieszka tez na grupie :)

Lori :-( niech te mdłości szybko miną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Lori czytam grudniowkach na bieżąco poza tym ze piszą o takich samych problemach to ńie wiele porad tam znajduje ale jakoś to czytanie podtrzymuje mnie na duchu ze nie tylko ja mam takie problemy z malenstwem. Do tego wszystkiego powróciły problemy z chlustaniem mlekiem i tam opisane jest przez mamę ze to refluks :no: Z tad tez decyzja o pójściu do polskiego pediatry a twarzyczke dzisiaj nasmarowalam bardzo bardzo grubo Oilatum i powiem wam ze chyba przestało ja to swędzieć i co chwile jej to smaruje widzę ze przynosi ulgę a na dodatek moja córeczka zdecydowała ze nie lubi wózka :confused: I juz drugi dzień Darła sie po wyjściu na spacer kiedyś zasypiala szybko i bylo dobrze teraz wkładam ja do wózka na spiaco więc jak sie obudzi to mamy takie arie ze aż mi sie płakać chce ja juz nie wiem o co jej chodzi dziewczyńy jestem załamana :blink:

Ostatnia edycja:
A teraz proszę jak zasnęła o 15 tak spi i to sama zasnęła bez husiania:confused:

Katrina tak karmie ja piersią i nie jem nic co mogło by jej zaszkodzić :wściekła/y:

Rozia tutaj u nas nie łatwo o takie kremy czy maści a powiem ci szczerze ze na tradzik niemowlecy nic nie pomaga jedynie łagodze go kremem Oilatum i w krochmalu kąpie

Witam wieczornie :-)

Dzięki za życzenia dla małego :-) kłaczki krótsze o całe 20 cm :-):-):-) foci narazie nie będzie bo mi aparat padł :-( .

Szymonek jak mnie zobaczył po z ścięciu stwierdził że tak jakby miał nowa mamę :-D:-D:-D a mąż to kużwa wogóle nic nie powiedział :-( .Teraz tak patrzy na mnie ja do niego co??????? chcesz mi powiedzieć że ładnie wyglądam a m na to ze moze być :dry::dry::dry: dziad cholerny. Tak że moje kochane te moje dzieci to komplemenciarze napewno za mamusia nie za tatą :-)

Miłego wieczorku :-)

reklama
Do góry