reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ha witam :)
Mój tato do nas przyjechał na Adi urodziny, i chwilę mnie nie było, i ofkors Truskafka fotki Melki wstawiła, zdążyła wyciąć i tylko sobie inwalid obejrzałam!
Rozia Kaci mega szybki, 5 miesiecy raczkował siadał, 6 wstawał, 8 chodził jak szalony, sam jak miał 11 ale to juz tak pewnie jak stara wyga. A Adi siedziała i owszem jak miała 6 miesięcy, ale przewróciła się sama z pleców na brzuch i jak miała 10 miesięcy, a odwrotnie jak miała 11 tak, tak. Raczkować nauczyła się jak miała 9, z pozycji siedzącej wyciągała się do przodu, i na kolana :-) Teraz chodzi przy meblach i z samochodzikiem, trzyma się oparcia z tyłu. Nie lubi chodzić jak ktoś ją trzyma, za rączki ani pod pachami, szok co:rofl2: Z chłopakami to kręgosłup i pękał;-) Jak zaczęła wstawać tak około 10,5 miesiąca to od razu pewnie, bez przewracania i umiała od razu usiąść z powrotem. Myślę, że też sama nagle tak sobie pójdzie bez trzymania:-)
Joanna piękne wachlarzyki!
Agnes no popatrz już jakie duże te nasze dzieci:-) A na prezent dla ma małego to na pewno samochód odpychany nogami :)

reklama
witam się wieczornie

Miałam goracy okres. Wczoraj robilismy urodziny mego ślubnego, co prawda urodziny miał dzisja, ale w niedzielę nikt dłużej nie posiedzi, więc goscie byli w sobotę. Piatek wieczorem spedziłam w kuchni przy garach, a na koniec o 1-wszej w nocy miałam jeszcze kapanie psa. Bo wypuściłam ja na ogródek, a ta znalazła tam jeża i jak ją zobaczyłam... to sie przeraziłam i załamałam. Ale co było robić. Dziś z kolei sprzątanie po imprezie, ale przy tej okazji zlikwidowalismy w salonie łózeczko, z którego Kuba juz nie korzysta, część zabawek wyekspediowaliśmy na strych, potem trzy prania (wiem ze niedziela), ale moje dziecka sa chore i tym razem nie obyło się bez pawia na nasza pościel... w sumie to pralka prała, ja tylko wrzucała i wyjęłam do powieszenia.
Dobrze, że rano nie muszę wstawać, to moze dzieci dadzą trochę pospać (ostatnio obudzili się o 9.30).

Agnes, Truskaffka - każde dziecko jest inne i ma inne tempo. Nie pamiętam kiedy Magda zaczęła siadać czy raczkować, ale chodziła sama jak miała 10,5 mies. i to przez cała długość pokoju i bardzo stabilnie - nie kroczek czy dwa.
Alinka jak miała 6 albo 7 mies. to juz raczkowała i to bardzo sprawnie - musieliśmy natychmiast zamontować bramkę na schodach, bo z psem się ścigała na górę. Dobrze, że za nia chodziłam, to widziałam, że weszła i tego samego dnia po południu była juz bramka. Chodziła zaraz następnego dnia po roczku. Dosłownie dzień po jej urodzinkach poszliśmy do znajomych (na naszym osiedlu mieszkają) i byli na jej urodzinach, a ona u nich zaczęła biegać po salonie tam i z powrotem.
Przepraszam, zaczęła chodzić jak miała ok. 18 mies. wcześniej biegała. A Kubuś... zaczął chodzić teraz kilka dni temu, a ma juz 15,5 mies. Jest ostrożniejszy i wolniejszy od dziewczyn. Ale rozwija się prawidłowo, a to najważniejsze.

Dzień dobry :-)

Mnie wczoraj nie bylo, bo w sobote była impreza i wczoraj dochodziłam do siebie :-) A impreza skończyła sie kłótnia z m,ale wczoraj mnie przepraszał i pogadalismy i jest ok :-)

No i pożegnałyśmy się z karmieniem piersią... Juz zupełanie, bo do tej pory stopniowo zamieniałyśmy poszczególne karmienia na butle, żebym nie miała zastoju, a wczoraj jej nie karmiłam i nie dość,że w ogóle nie czułam,żebym miała pełne piersi, to jak chciałam odciągnąć, bo alko piłam, to prawie w ogóle nic nie leciało... I do tej pory nie mam pełnych piersi ... Także 7,5 miesiąca się karmiłyśmy :-) Na szczęście Biance bez różnicy skąd ma jedzenie, byleby było :-D:-D:-D

Katrina sto lat dla męża :-) No i dobrze,że jest to forum, bo przynajmniej widać jak dzieci są różne :-) I nie muszę sie stresować,że moje czegoś nie potrafi :-)

Miłego dnia dziewczynki :-)

Ps. u mnie wczoraj była ładna pogoda, a dziś chmury :-(

i ja podpisuję listę

młoda wstała o 8:30 i teraz już śpi, ja nie wiem jak to jest, ale Ona po nocnym spaniu szybko się męczy i ucieka znów na drzemkę:-D

i tak jak piszecie, dzieciaki baaardzo różnie się rozwijają więc porównywaniu mówimy NIE:-D każde jest wyjątkowe i jest mistrzuniem w innej dziedzinie, a co jest najważniejsze?..uśmiechnięta buźka ofkors!:-)

Liluu trzymam kciuki
Rozia no to się poimprezowało:cool2: cieszę sie że z mężem sprawy wyjaśnione ;)
Katrina Sto Lat dla męża :)

Jestem i ja :-)
KATRINA - no mialas niezly maratonik
lLILU - nie martw sie na zapas, sama widzisz ze ostatnio bylo ok
ROZIA - a my nadal na cycowym, mloda wszystko je a i tak jeszcze 5-6 razy jeszcze mleko ciagnie. Mleczne dzieci - po mamusi.
TRUSKAFFKA - niech Melcia spi i rosnie :-) nasza od poczatku malo w dzien spala ale za to nocki cale i to do tej pory spi do 9-10 :-D Szykujesz syniowi torta czy zamawiasz ? Ja siedze i szukam inspiracji, bo zamowienie Darusia zmienia sie z kazda godzina :cool:
A co to tempa rozwoju to rozpietosc jest ogromna - moje dzieci np rozwijaja sie prawidlowo mimo ze baaaaaaaardzo pozno zaczynaly siadac, Darek poszedl jak mial 15 m-cy i do tamtej pory biega i rzadko chodzi :-D a mysza narazie za rączki ale woli raczkowac, wiec tez pewnie pozno sama pojdzie.

Truskaffka moja Bianka ma tak samo, wstanie rano, zje, pobawi sie troszkę i tak po godzinie-półtorej od wstania już jest śpiąca... I tak ma od początku :-)

liluu trzymam kciuki za ważenie, ale na bank wszystko jest ok :-)

marysiu jaki rozmair bucików ma Twoja Anetka??

ROZIA - stópkę ma 11 cm, właśnie siedzi i ogląda książeczkę, byłyśmy po Darka w przedszkolu i jak tylko wchodzimy to ona szaleje tak jej sie podoba :-D ciekawe jak będzie reagowała za 2 lata jak będzie musiała zostać :-)

reklama
witajcie

Dziękuję Wam za życzenia dla męża, ale bez przesady - 100 lat??? Tyle mam się jeszcze z nim męczyć????

Buziaki i zdrówka dla wszystkich chorowitków.

Liluu - sorki, że nie odpisałam, ale nockę miałam masakryczną, więc rano odsypiałam - mąż się zajął dzieciakami, a ja się trochę zdrzemnęłam.

Do góry