reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
viola dzieci lubią takie zabawki i bardzo sie do nich przywiązują. Mój synuś nie zaśnie bez swojej owieczki- super one są bo imitują bicie serca- dla noworodka rewelacja
bijaceowieczkaogolne300.jpg

hej witam i ja dzisiaj.

losiczka
nic nie mówię tylko zaciskam jeszcze mocniej kciuki

viola super ta małpka. no i Antoś cudny

ilonka, roszpunka
jak dzisiaj samopoczucie? cos się dzieje?

a gdzie reszta śpiochów?

ja dzisiaj mam postanowienie ogarnąć troszkę dom. dzisiaj póki co bez słoneczka więc na razie chęci są i muszę je wykorzystać.

czesc Dziewczynki

Wszystkim Aniom - najlepszego z okazji imieninek życzę!!!

Piąteczka - dzięki za życzonka dla Kubowatego (zapomniałam wczoraj..).

Roszpunka - moje dzieciaki - Alinka i Kuba - dokładnie maja te same godziny aktywności co w brzuszku, tzn. śpią w nocy dokładnie tak jak w życiu płodowym (co mnie cieszy i oby tak dalej).

Viola - u nas są szczepionki skojarzone, tak jak pisałaś, bezpłatne w ramach obowiązkowych szczepień i to nie tylko dla niemowląt, bo Alinka tez ma w tym roku powtórkę tego szczepienia i też za free. Aż się boję, bo na 7 sierpnia jesteśmy umówieni na szczepienie i to oba maluchy, a Alina juz wcześniej zaznaczała, że nie chce i nie wiem jak to będzie....

VIOLA a ta cena to dobra ?????????? bo tam jest napisane ze
Cena przy zakupie poniżej 12 opakowań 38,02zł ???????????Cena przy zakupie powyżej 12 opakowań 37,39zł :sorry2:

Agnes u mnie ciiiiiiiiiiisza ............ :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: :wściekła/y:

losiczka no dzis bede Ci tak tanczyć cały dzien zeby jutro były II krechy .........a moze przy okazji urodze .....:-D:-)

Ostatnia edycja:
Ilonko dziekuje kochana za Twoja wiare ale dupa jutro bedzie :-( szyjka sie obniża i otwiera :-( Po uja ta wyższa tempka dzisiaj ???? Chyba będzie dolinka mala :zawstydzona/y:

Karola - jak tylko poczułam, że mam pokarm, to zaraz zapakowałam sobie do stanika po liściu do każdej miseczki i jak tylko widziałam, że są takie zwiędłe, wysuszone, to wymieniałam na świeże.
Około tygodnia trwała moja "walka" z laktacją, może troszkę dłużej, ale już od dawna nie ma bliskiego kontaktu z kapustą. Tylko pamietaj, żeby nie pobudzać laktacji, to nie dotykaj piersi, a zwłaszcza brodawek.

Dziendoberek

Na poczatek skladam życzenia wszystkim Aneczkomkwiateczki.jpg

Ilonka Roszpunka ..............prosze myc okna !!!!!!!! MOze to Was ruszy:-D:tak:;-) moja bratowa tez po terminie pomyla mi ladnie okna w domu jak sie wprowadzalismy i na drugi dzien maluszek sie urdzil:-D
Karolcia kochana czy ty teraz jak bedziesz w domku siedziec to nie bedziesz do nas zagladac:-:)-:)-(???? O wredote nie pytam bo napewno cudowne olsnienie dla niej nie nastalo ale powiedz jak tam domek?????;-)
Viola malpka jest swietna, ja tez jako dziecko mialam taka duza pluszowa zabawke i nie rozstawalam sie jej na krok a w nocy sluzyla mi , a raczej jej brzuch za podusie :tak:
Agnes ja cie podziwiam :tak:taki brzuszek a ty jedziesz na szmatach:szok::-D........mnie to nawet bez ciazowego brzuszka sie nie chce:-Dps wlasnie powinnam byc w pracy juz od godzinki:baffled:
Losiczka jaki dolek?????? Ty zarazliwa optymistka;-) nie wpadaj w zadne dolki :no:, wpadne pozniej do ciebie strzelimy kawke, kawal ciacha i bedzie oki.........przeciez @ to nie koniec poprzedniego a poczatek nowego cyklu ;-);-);-);-)

Malami, Roza, Rozia, Marysia, Asiczka ......gdzie everybody:szok::szok::szok::szok::szok:

Dobra,ja pomykam do pracy do pozniej ;-)

Ostatnia edycja:
losiczka, &&&&

viola, Antoś to aniołek, daje mamusi pospać:-)A małpka słodka:tak:
A z mięs to jak dla mnie to rolady śląskie, do tego modra kapusta i kluski, może być np karczek pieczony w całości, do tego sosik, pieczone udka.

agnes, jeśli o mnie chodzi to skurcze przeszły, nic się nie dzieje.

katrina, no to przynajmniej wiem na co się przygotować. :-D
Oj, Maksiu będzie męczył mamę i tatę...:baffled:
Biedna Alinka, pewnie będzie się stresowała. Kubuś przynajmniej nie wie co go czeka;-)

karolina, ktoś cię musi bronić. Jak nie masz wsparcia w m, to niech chociaż mama zadba o ciebie. :tak:
No to dobrze, że cię położna nie przekonywała na siłę. A wiedźma nie ma nic do gadania w sprawie twoich cycków, chyba że się mylę:crazy::-D

katy, ja się zabiorę za mycie na początku sierpnia, jeśli wcześniej się nie rozpakuję.

reklama
Piąteczko, no mam w pobliżu taką przychodnię, gdzie 3D jest w standardzie, ale tam wizyta kosztuje 180 zł :szok::szok::szok:, a ja od przyszłego miesiąca muszę chodzić co 3 tygodnie, a jeśli maluchy będą nierówno rosły to nawet co 2...

Losiczko, mimo wszystko kciuki zaciśnięte!!!

Violu, fajna ta małpka :-)! Ja sobie upatrzyłam łóżeczka z BabyOno. Mój m piekł u mojej mamy świetny karczek z przyprawami i w trakcie pieczenia podlewał go czerwonym winem, a potem na tym sosie, co się wytopił był zrobiony do tego sos – pycha! Tyle, że mama ma taki specjalny garnek do pieczenia...

Katrino ojjj, to możecie mieć walkę z Alinką, skoro ona już zapowiada, że nie chce.

Karolciu, mam nadzieję, że Twoja mama zrobi z tym wszystkim porządek! Może zrobicie ognisko na cześć rodziców i uroczyście spalicie stare szmaty ;-);-);-)!

Roszpunko, te rolady z modrą kapustą... Ależ mi smaka zrobiłaś!!!

Ja również przesyłam naszym Annom, Aniom i Aneczkom najlepsze życzonka imieninowe!!!

Moja koleżanka ma termin na 3 sierpnia, ale jeśli do poniedziałku jej nie ruszy, to we wtorek będzie miała wywołanie, bo jej lekarz prowadzący idzie za tydzień na dłuższy urlop. Zatem już nie musi myć okien :-D:-D:-D

A ja mam zgryz ze szkołą rodzenia, bo powinniśmy pójść w sierpniu, tak by było najlepiej, ale pierwsze i drugie zajęcia wypadają akurat wtedy, kiedy wyjeżdżamy na urlop. I dupa :baffled::baffled::baffled:! No nic, pójdziemy na koniec września, o ile będę mogła...

Do góry