reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ulcia witaj, cięzko stwierdzić czy była u Ciebie owulka czy nie,bo jak mam być szczerza to jak masz mierzyć tak jak widze z tej tabelki to w ogóle kochana nie mierz, bo to nie ma sensu, jeden pomiar o 7;30 a inny znów o 18 ( gdzie wieczorem zawsze ma sie temperature wyższą) dlatego te pomiary tak naprawde są bez znaczenia....... !!!!!!!!!!!!!!!!! Owulacja zawsze moze sie przesunąć..... także chyba nic innego nie pozostaje jak czekać na @.....
Piąteczka, no własnie jedno dziecko przyswoi dobrze kosmetyk a inne niestety nie, Jaś to chyba tylko 3 razy w życiu miał pupę odparzoną a jak juz to własnie sudocrem nas uratował , mąka ziemniaczana zrobiła jeszcze gorsze "zamęt" , dlatego teraz też bym chciała mieć ..... a jak coś to bede sie ratować czymś innym gdyby to dzieciątko miało bardzo delikatną pupę........ :-)
no i co ważne mnie telepocze jak widze mamusie które np lecą na złamanie karku po zabaweczkę która dziecku wypadła na podłogę i od razu do wrzątku z nią ..........:szok: ( u mnie taki przypadek w rodzinie był) to była paranoja moim zdaniem...... bo takie dziecko złapie szybciej wszystko !!!!!!!!!!!!!! także ja tez nie byłam i napewno nie bede "sterylną mamuśką" wiadomo co innego na dworzu jak upadnie na piasek czy ziemię ale w domu ????? no nie ważne.... :-)
Kasiu dokłądnie...... choć powiem Ci ze Ja wolę tym razem zmienić opony nawet i 3 razy niż nosić wózek z dzieckiem pod pachą w zimę ( jak to było z Jasiem) :laugh2: bo koła piankowe stawały mi w śniegu i nie dało rady pchnąć wóżka, wiec wóżek pod pachę i heeeeeeja ......... :baffled:
Roszpunka dobra jest tez woda morska, alee.... taniej wyjdzie sól fizjologiczna bo za ampułkę płaci sie ok 30gr ;-) w szpitalu u mnie to nie używają gruszki do noska tylko właśnie sól fizjologiczną wlewają do nosa, a ja i tak używałam gruszki !!!!!!!!!!!!!!

Roszpunka złotko moim zdaniem to na razie nie ma sensu kupować i tracic kasy bo różnie moze być z pokarmem , a jak nie daj Boże bedziesz miec mało pokarmu, to laktator bedzie stał i Ci sie nie przyda, bedziesz widzieć po porodzie jak małemu idzie ssanie, czy trzeba odciągać ten pokarm czy bedzie wyjadał na tyle duże ze nie trzeba bedzie odciągać !!!!!!!!!!!!!!!
miałam ( i mam ) z Avent ale ręczny i trzeba sie umęczyć niestety, wiec ja jakbym kupowała to raczej elektryczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!

haha przypomniałam sobie jak mój m poraz pierwszy zobaczył jak odciągam mleko........ takiej miny to ja u NIego nigdy nie widziałam .... o taką miał minę i takie oczy :szok: BO on biedny myslał ze to mleko bedzie lecieć jak u krowy chyba z jednej dziurki.... ojjjj był bardzo zaskoczony jak zobaczył wiecej niz jedną .........

Ostatnia edycja:
reklama
ilonka, właśnie chcę kupić tą sól fizjologiczną w tych pojedynczych ampułkach, nie sól morską. Kupiłam gruszkę, nie była droga, a jak Mały będzie taki chorowity jak ja to na pewno się przyda. No a ten laktator chyba sobie rzeczywiście daruję na razie skoro tak mówisz. Najwyżej wyślę m do pierwszego lepszego sklepu i kupi. Chyba w szpitalach mają na stanie w razie potrzeby.
M są zabawni:-D Już widzę mojego jak będzie chodził z wiecznie zadziwioną miną:-D

kochana dokładnie..... zobaczysz jaka będzie sytuacja, lepiej teraz za te 100zł ( bo tyle trzeba dać za ten najtanszy elektryczny- bo te z Avent to nawet i 300zł ) kupić inne potrzebne rzeczy np TObie do szpitala, a jak coś to zamówisz sobie na necie i Ci szybko przyjdzie ten laktator , no chyba ze jak coś to szybko w sklepie , a w szpitalu to na pewno mają :-) choć nawał pokarmu pojawia sie po ok 3 dniach także bedziesz juz w domciu z Maksiem i nie bedziesz musiała się prosić w szpitalu o laktator !!!!!!! Ja chciałam kupić elektryczny ale po przejsciach z Jasiem na razie sobie to daruję i jak coś pomęczę sie ręcznym, bo u mnie zanikł pokarm po ok 1,5miesiaca po porodzie :-( ale mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej i bede mogła wykarmić sama dziecko !!!!!!!!!!!!!!!!!

Pisałyśmy już o tych laktatorach. Jakbyś miała znów tak szybko stracić mleko to szkoda kasy. Jakoś damy radę. Kapusta w warzywniaku jest:-D A skoro ja do pracy nie idę, to na razie nie będzie potrzebny.

W sobotę idę na ślub i wesele, a od jutra mają się znów upały zacząć:crazy: Nie wiem jak dam radę:crazy:

ojjjjjj a może bedzie sala klimatyzowana ????????? i tak źle nie bedzie :-) idziesz w tej sukieneczce co byłaś na komuni ?????????????????????????

Sala klimatyzowana, ta sama w której my mieliśmy wesele:-) Wrócimy tam po 2 latach. W sukience idę tej samej, bo nie mam ochoty nic kupować. Jak nowa sukienka to i buty, jak buty, to torebka itd. Poza tym na takim grubasie jak ja nic nie będzie leżało dobrze :-p

piąteczka, oglądałam też te aspiratory, ale to też do kupienia w każdej chwili:happy:

Korzystając ze sprzyjającej pogody uciekam do sklepu. Trzeba się trochę poruszać:-)

Ostatnia edycja:
uffffffffffff ale gorąco

Witam was moje drogie koleżanki

cholercia ale u nas upał normalnie nie ma czy,m oddychać :(((((((((((( a w dodatku mam dziś bojowy nastrój :D:D:D:D bez kija nie podchodź :-pkupiłam sobie na pocieszenie 2 słoiki makreli opiekanej w occie :tak:lody i salceson hihihihihi takie polski dzionek sobie zrobiłam a jak tylko jak zobaczyłam cenę jednego słoika to mało nie zemdlałam prawie 4 funty :no::angry::szok: aaaaaaaaaa i kapustkę młodą chciałabym ją na kwaśno zrobić czy któraś z was ma przepis???????????????????jeśli tak to poprosze :-)
Piąteczka z Karoliną wy mnie wykończycie ;-)śmiechem
życzę miłego i chłodnego popołudnia a raczej to u was wieczorku

reklama
Jestem:-) Dziad cholerny koparka nie umie jezdzic :wściekła/y: szczescie ze szybko naprawili bo ludzie by ich zlinczowali:wściekła/y:

Piateczko:-) dziekuje kochana:-)

Aneczko ja kapuche robie tak: Szatkuje ,rozpuszczam 2 lyzki smalcu wrzucam kapuche i sole. Wlewam pol szklanki wody i zakrywam .Dusze ja na malym ogniu wtedy sama wode odda ( dlatego pol szkl tylko dolewam). Jak jest miekka sypie pieprz duzo cukru tzn na glowke chyba z 5 lyzek stolowych i jak sie cukier rozpusci na koniec 1 lyzke octu ( moze byc wiecej ale my wolimy bardziej slodka kapuste ) jak dla mnie to pycha uwielbiam taka kapuche

Dziewczynki ja mialam laktator taka zwykla pompke z apteki a te wszystkie lepsze ,drozsze jak dla mnie to dupa.....:-)

Do góry