reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
ilonka roszpunka oillatum jest super- ale drogi. Od sudocremu moje miały uczulenie taki, że pupy im poparzyło -ale niektórzy chwala- dostaniecie go w próbkach w szpitalu.
natomiast ja stosuję stare sprawdzone przepisy babć. I nawet mama mówi, ze czym skorupka za młodu....
nigdy nie uzywałam oliwek- tylko raz w tyg kapiel w krochmalu
na pupke- maka ziemniaczana
sterylnosc- zero
najmłodzszy jest od 6 miesiaca zycia na prawdziwym krowim mleku od mućki
nie dajmy sie zwariować

Dziękuję dziewczynki za dobre słowa! Bo już od kilku osób słyszałam słowa krytyki i mi ręce opadły.

Piąteczko ojjjj, to się będzie działo ;-);-);-)!!!

Roszpunko, no niestety nie wszyscy pracodawcy w naszym kraju są na tyle cywilizowani, żeby zrozumieć, że kobieta z małym dzieckiem często pracuje lepiej niż facet, albo lepiej niż taka, która nie ma dzieci. Młodym mamom zależy na pracy i są lepiej zorganizowane, ale taki to u nas ciemnogród :eek:!

Ilonko, tak wózek ma piankowe kółka, ale duże. A mi znowu dla odmiany koleżanka ostatnio powiedziała, że ona by więcej nie kupiła wózka na pompowanych kołach, bo już jej ze dwa-trzy razy strzeliła dentka. Nie ma niestety rzeczy idealnych... :happy:

Truskafffko, to dobrze, że masz zaufanie do swojej stałej ginki. To jest ważne, a jednorazowa wizyta u innego gina na pewno nie zaszkodzi, lepiej być pod stałą kontrolą niż czekać i się stresować :tak:.

Karolciu, no właśnie ja też pomyślałam o grawerze JAGÓDKA tak jak Piąteczka. A może walniesz cytat z Biblii, tam gdzie jest, że opuści człowiek ojca i matkę i będzie z żoną ;-). No to niech wam ten domek szybko rośnie!!!

Agnes to już raczej nie wpadnie, jak się zacznie witać z mężem :-D:-D:-D

Ulcia, witaj! A mierzyłaś kiedyś temperaturę? W ten sposób też można ustalić, czy była owulacja. Możesz też stosować testy owulacyjne. Bo teraz to chyba pozostaje ci na razie czekać do @. A może @ nie przyjdzie...:-)

Edit:
Piąteczko, właśnie myślę, że ten wózek jeden za drugim jest lepszy, bo tym szerokim, to nawet nie przejedziesz przez kasę w markecie, a i do otwierania drzwi do bloku trzeba by było 2 osób!

Ostatnia edycja:
piąteczko, niestety drogi, ale co zrobić. Na allegro można taniej wyhaczyć. Oliwek w ogóle się teraz nie zaleca do stosowania. Położna powiedziała, że tylko oilatum płyn i krem no i sudocrem, ewentualnie linomag. Ale to już metodą prób i błędów trzeba testować:tak: Też nie chcę Małego w sterylnym trzymać. Brudne dziecko to szczęśliwe dziecko:-D:-D

ulcia, ten śluz i ból wskazywałby, że owu była. A temperatury nie mierzysz???

mierze ale mam prace na zmiany i nie mierze o tej samej temp. ale zawsze po przynajmniej 3h snu:
7dc-36,4 o 12
8- 36,4 o 7,30
9-36,2 o 5,30
10-36,4 o 6,30
11- 36,3 0 5,30
12- 36,1 o 5,30
13- 36,2 o 6,30
14- 36,5 o 6,30
15-36,4 o 6,30
16- 37,1 o 18
17- 36,8 o 11,30
18-36,7 o 8,30
19- 36,6 o 5,30
20- 36,7 o 8,30
21- 37,1 o 12

co o tym myslicie? mierze pierwszy miesiac i nie wiem zabardzo jak na to patrzec

reklama
ulcia, przy takich różnych godzinach mierzenia, trudno stwierdzić. Ale jeżeli rzeczywiście za każdym razem mierzyłaś po spaniu, to 16dc był skok. Dziewczyny mają rację, załóż konto na enpr i wprowadź tam te tempki:tak:

Dziewczyny, zastanawiam się nad kupnem laktatora. Nie wiem czy do szpitala kupować, czy nie warto na razie. A jeśli tak to jaki, z jakiej firmy? Tyle tego jest, że :szok: ;-)

Do góry