Gosia nic na siłę- naprawde, ja wiem ze moze juz czas na Kacperka ale siłą uzyskasz odwrotny skutek- wiem bo jak Jaś jeszcze nie miał 2 latek to on strasznie panikował na widok nocnika, gubił sie,, potrafił przesiedziec i mgodzinę i tak nie zrobił nic, i machnęłam ręką na to, a teraz mąz w kwietniu mówi ze moze teraz.... no i sie udało tak naprawde od razu , bo siku to moze przez 2 dni popuszczał ( spodziewałam sie ze potrwa to o wiele dłużej) ale za to kupkę to jakoś z miesiac robił w gacie
ale w koncu sie zaczął wołać i jest Ok, na noc mu kładę tego pampersa mimo ze wstaje w nocy raz albo dopiero rano potrafi zrobić, a pampers suchy, wiec myslałam ze bedzie OK a tu proszę zlał sie...... no ale moze nie id razu wszystko............
Kazde dziecko musi do tego dojrzeć.... jedno wcześniej ,drugie póżniej, nie martw sie, i nic na siłę naprawde, bo Kacperek jescze długo sie przez to nie nauczy.... po prostu odpuść , a jak przyjdzie czas to sam powie ze pieluszka jest tylko dla dzidzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziama ja własnie nie chce aby tesciowa brała Jasia bo chce aby Jaś i maluch sie do siebie przyzwyczajali od początku, on by był tylko u niej na czas pobyty w szpitalu, czyli 3 dni( jak urodzę SN) usg mam 5 lipca ;-)
ale Wam zazdroszczę tych spotkań !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
axarai Ok to czekamy na relację 8 lipca :-) no ale u Ciebie to sie juz płec nie zmieni hehe takze zeby tylko malutka sobie ładnie rosła ;-)
Kasiu nawet gdybym chciała to On i tak by nie założył pampersa w dzien hehe , nawet na noc nie chce, ale mu zakładam ,,,,, choć moze powinnam sie juz przemęczyć pare nocy i juz w ogóle na sen nie zakładać !!!!!!
Widzę ze teraz wszystkie wcinamy czereśnie ;-)
Rozia jak prywatny lekarz przyjmuje tez gdzieś na nfz to przeciez moze wypisać Ci skierowanie jako na nfz chyba
a nie możesz poczekać jak coś do tego 20 lipca ??? czy to juz za póżno bedzie na badania ?????????? Jak sie czujesz??????????? "dyskutujesz" z klozetową przyjaciółką ???????????