reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

No właśnie widzę że wątek trochę umarł a szkoda :) no nie dziwię się że się dorobilas jako pierwsza lapka :) juz widzę jak chodziłas i trulas u nas tez tak jest i biedny chłop nie ma wyjścia jak banie chce słuchać :) tzn robimy to subtelnie nigdy wprost :)

reklama
hejka

Jak wszystkie pouciekały na FB, inne popsuły wszystkie lapki, to nie dziwota, że wątek umiera!!!!!!!

Ja myślałam, ze jak już skończe pracować, to będę miała wiecej czasu, a tu doopa. Fakt, ze częściej z Kubą odwiedzamy koleżanki, czyli udzielamy się towarzysko w realu, ale ciągle jest coś w domu do zrobienia, nie mówiąc o tym, że wszystko na mojej głowie, bo mąż wrócił do pracy na full time i nie ma całymi dniami.
A co się może dzićc w domu tak interesującego, że aż trzeba by to opisywać???

Dziama ostatecznie będziemy mieli wspólnego, bo Puzel i tak siedzi na stacjonarce, więc bez sensu żeby jeden lapek cały czas leżał bez użytku ;-)

Katrina fajnie, że Wasze życie towarzyskie kwitnie :tak: Zawsze to jakaś odskocznia od dnia codziennego :blink:

U mnie tydzień sprzątania :-p Niby robi się to na bieżąco, ale ubzdurałam sobie, że w tym tygodniu przelecę mieszkanko jeszcze raz, tak na błysk ;-) I tym sposobem wczoraj sprzątałam w szafie, myłam drzwi i nadprogramowo postanowiłam upiec pierniczki :-) Dzisiaj z rana je ozdabiałam (ostatni raz! już nigdy więcej!), pomyłam okna, wyprałam firanki, a teraz pralka walczy jeszcze z ubraniami :-D
Na jutro mam plan umyć lodówkę, ogarnąć kuchnię i łazienkę ;-) w czwartek już tak delikatnie kurze, podłogi i pościel przebiorę :-p SZALEŃSTWO! A w piątek już tylko leżę i pachnę ;-)
W sobotę jedziemy do mnie (mamy ostatnie spotkanie w poradni) i ja już zostaję do świąt... Puzel niestety musi wrócić na dwa dni do pracy... a w Wigilię z rańca jedziemy do dziadków od strony taty i tam będziemy świętować :-) Przyjedzie też taty siostra z ad morza z córką i wnukami- będzie wesoło :tak:

Paula - hmm a może i do mnie byś wpadła tak ze szmatką, mopem i odkurzaczem, właściwie to odkurzacz nowy mam i mopa tez, to sama wpadaj i razem do dzieła. Ja się nie mogę zebrać. Tzn. nie bardzo mogę, bo z dziećmi to nie robota, więc chociaż byś zerknęła na nie, żeby się n ie pozabijali, a ja w tym czasie sobie górę ogarnę. Cio?????

My na święta jesteśmy w domu, teściowa przyjdzie do nas na Wigilię, w drugi dzień świąt idziemy do znajomych, nie mam jeszcze planów na pierwszy dzień, może szwagierkę z rodziną zaprosimy.

Katrina nie ma problemu :-) Ja mam teraz bardzo dużo wolnego czasu, także mów kiedy, a będę ;-) Do tego lubię sprzątać, więc powinnaś być ze mnie zadowolona :-p dodatkowo, w między czasie i pobawić się z dzieciakami mogę :-D

Paula - ja tez lubie sprzatac, tylko nie umiem sie rozdwoic. Byc z dziecmi na dole I sprzatac na gorze. Dlatego potrzebna mi druga para oczu, zeby dzieciaki byly w zasiegu wzroku.

Ja mialam w srode wizyte u malutka wazy juz prawie pol kg a chlopczyk ciut mnie. Ladnie rosna i przybralt duzo na wadze od ostatniego usg..  serduszka ok ladnie bija.. mialam tez echo serduszek z jednym od chlopczyka musze isc do kontroli 12 stycznia..

Hejo...przedświątecznie ;)

u nas Święta czuć że heeeej!
Ale to przez to że stosunkowo wcześnie zaczynamy przygotowania ;) właściwie od mikołajek :-p
7 grudnia piekliśmy pierwszą partię ciasteczek - pierniki:-) potem wielkie ozdabianie:happy: potem przyszła kolej na maślane i znów ozdabianie:happy: a na koniec ciasteczka owsiane... na lodówce masa pudełek z ciasteczkami:-p będziemy robić słodkie podarunki dla najbliższych:-)
Oczywiście dla nas też zostaną...dobrze że dużo tych ciastek jest haha
Dzieciaki..i nie tylko...ciągle podkradają smakołyki:-p

Poza tym z Matim robiliśmy "gifty hand made " ;-) w tym roku w ruch poszły bałwanki robione ze skarpet ;-)

w domu już stoi mała choinka - u dzieci, ozdoby świąteczne pojawiają się codziennie to tu to tam;-)
przedwczoraj z leśniczówki załatwiliśmy dużą choinkę i dziś po południu ubieramy ...to już na maksa świątecznie się zrobi :-)

prezenty są...poupychane gdzie się da haha czekają na pakowanie ;-)
śledziki D będzie robił przez weekend..
chata na bieżąco sprzątana...Paula Szacun za Twój "błysk" ;)
Kevin sam w domu..nagrany, przygotowany do oglądania haha

Ogólnie organizacja jak w szwajcarskim zegarku haha ale dzięki temu nie ma tej presji czasu, napięcia, bieganiny.. możemy się skupić na sobie:happy:

Paula co Ty tak klniesz na ozdabianie pierników? haha czym robiłaś?
Katrina no i super że się towarzysko wyżywacie w realu, tak najlepiej:tak:
Olusia już pewne że będzie córcia i synuś? ale super się złożyło... :happy: pogłaszcz brzuszek :happy:
Dziama super że i Ty wróciłaś :happy: będziemy się razem mobilizować do zaglądania ;)

Ostatnia edycja:
Olusia o jacie, czyli parka? Super :-)

Truskafffka
ozdabiałam lukrem i koralikami... i ostatecznie wkurzyłam się robiąc z koralików same łańcuszki, kokardki na główkach i paski (mamy same ludziki :-p). Lukier poszedł w kąt, myślałam, że mnie trafi z malowaniem ludzików lukrem :-D Pewnie to brak wprawy, bo pierwszy raz piekłam pierniczki ;-)

reklama
Paula z roku na rok będzie lepiej heh przyznam że mnie się właśnie lukrem najlepiej dekoruje :p W tym roku kupiłam też pisaki żelowe z brokatem - Mati z nimi szalał ;) i owszem, łatwo się rozprowadza, fajnie wyglądają na piernikach, ale cholery nie chcą schnąć! Wciąż są lekko klejące:baffled:

Jak przygotowania? u nas spokojnie :)
i nawet D udało się dziś dorwać fileta z karpia z biedronki haha dobrze jest mieszkać na wsi, tłum nie szaleje :p

w razie gdybym już nie zaglądała...dziewczyny :) Wszystkiego dobrego w te Święta :) niech będą magiczne, radosne, piękne, z chwilą zadumy i spokoju .. Wesołych Świąt :)

Do góry