reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Dziewczyny ratunku!!!
Chyba znowu jestem w ciazy...
Od czasu porodu nie dostalam miesiaczki. Zaczynam sie zastanawiac czy nie jestem w ciazy? Prosze o porade.
Karmilam piersia przez pierwsze 6tyg I to sporadycznie. Razem z mezem zaczelismy wspolzyc kiedy moj polug sie skonczyl ( 4tyg po porodzie). Na poczatku uzywalismy prezerwatywy przez pierwszy tydzien. Potem wrocilismy do sposobu z przed ciazy czyli stosunek przerywany. 7listopada bedzie 3miesiace od porodu. Chyba zrobie test. Ale sie boje...

reklama
A to moje "male" szczescie

Załączniki

• 1413800054030.jpg
    1413800054030.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 28
Biapl też tęsknię za starymi czasami na tym forum… :-(
Wszystkiego co najlepsze dla Kianka!!! Zdrówka i mnóstwo buziaczków od e-ciotki :*

Olusia co za radość, że ładnie sobie rosną :tak: Jeszcze troszkę i będziesz Je tuliła w ramionach :blink:
A Ty jak się czujesz?

Bashi ja nie mam pojęcia co Ci poradzić poza testem, niestety nie mam doświadczenia... Daj znać jak będziesz coś wiedziała :tak: Trzymam kciuki aby było tak jak chcecie!
Ale książe jest Boski! :-) :*

Hejka
Bashi - po pierwsze - stosunek przerywany to zadna antykoncepcja, czyli jesli mialas juz w ciagu ostatnich tygodni owulacje, to wcale bym sie nie zdziwila. Ale rownie dobrze, moze jeszcze gospodarka hormonalna nie pracuje tak jak powinna, stad jeszcze brak okresu.
W kazdym razie jesli jeszcze nie hestes w ciazy, a na razie nue planujecie nastepnego maluszka, to pomysl o prawdziwej antykoncepcji.

Biapl - sto lat dla malego jubilata!!!!

Paula - no nie sane mi jest systematyczne pisanie. Poki co w poniedzialki mam angielski, wtorki jazdy, a w srody jedtem opiekunka dla coreczki lolezanki, ktora ma angielski I nie ma nikogo, z kim moglaby dzircko xostawic na te 2 godz.

Nie jestem w ciazy uff :) myslelismy nad spirala albo zastrzykami jako rodzaj antyloncepcji ale kazde z nich powoduje przybranie na wadze albo zanik miesiaczki itd co mnie przeraza. Probowalam tabletek tez tyle ze kazde z nich powodowalo u mnie krwawienia... ;(

Paula czuje sie nawet ok... ale dalej mam problem z jedzeniem.. jem kaszki i obiadki gerbera.. zupa mi jeszcze wejdzie ale juz 2 danie nie bardzo... powoli troszke przybieram na wadze ale jeszcze nie jestem w swojej wadze.. schudlam 4 kg i musze nadrobic i rosnac.... brzuszek natomiast juz widac...miewam mdlosci i wymioty jeszcze ale juz jest lepiej..

a co tam u ciebie?:tak:

Biapl - sto lat dla malego jubilata !:tak:

Bashi - to nie tak, że od spirali się tyje, czy od zastrzyków. Hormony mogą, ale nie muszą dawać wrażenie, że nie jesteś najedzona i tylko od Twojej woli zależy czy będziesz podjadać, a poza tym, to Ty jestes taka młodziutka, że masz super przemianę materii i o to bym się wcale nie martwiła. co do krwawień - to rzecz indywidualna - ja mam od 1,5 roku Mirena i okres mam normalnie, tzn. mniej obfity, ale plamię.Zdecydowałam się na Mirene tylko i wyłącznie dlatego, że uwalnia hormon wyłącznie w narządach rodnych, pomijając narządy wewnętrzne, a o ochronę wątroby mi chodziło. I jeszcze co do wagi - zmieniłam dietę (ze względu na fakt, że niedawne USG wyjawiło okrutną prawdę - jestem posiadaczką kamyczków w pęcherzyku żółciowym, niestety) i w ciągu ostatniego miesiąca schudłam 8 kg - czyli spirala nie jest przeszkodą. Porozmawiaj z GP i niech Ci podpowie jaką metodę wybrać.

Olusia - jedzcie, jedzcie. Pomalutku wzbogacaj dietkę i rośnij sobie spokojnie. Pozdrawiam.

Katrina najważniejsze, że do nas zaglądasz :* :blink:

Olusia teraz byle do przodu :tak:
U mnie w sumie bez zmian, organizacja wesela w toku, a tak pyzatym to nic się nie dzieje :no: W sobotę byliśmy na weselu u kumpeli, w ten weekend mamy gości, także pod względem towarzyskim jest co robić ;-) dzień za dniem ucieka jak szalony.

Biapl o jej, biedulek z Kianka… ale wykuruje się- oby jak najszybciej :* :-)

reklama
Paula za tydzien w piatek mam znow wizyte.. musze zrobic badania krwi i moczu bo wyszly mi leukocyty w moczu i w krwi podwyzszone..bo bylam chora na zapalenie oskrzeli i bralam antybiotyk.. moze dowiem sie plci.. ;-)

Do góry