reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Paula bo ja nie chcialam czegos duzego, bezowatego, ozdobnego itd itd, miala byc skromna, ale urzekajaca :) W sumie mialam jeszcze typ prostej, koronkowej ale ta wygrała, znalazłam już byty, ale szukam, może dostane coś taniej bo żal mi wydać 200zł prawie na buty, które założe raz ;(
Ola wlasnie jak sie czujecie?? ja z wlkp, wiec na slask mam troche daleko, ale po slubie sie wybieram na podbeskidzie :D

Paula blizej powiadasz... hmm no moze... to skad jestes tzn gdzie obecnie mieszkasz na slasku? ;-)

Dziewczyny a ja polozylam sie na chwile o 15 a tu juz po 18 i teraz wstalam i jestem rozespana... jak ja bede spala w nocy...ehe he :confused: musze cos zjesc bo malo jadlam...

A ja czuje sie tak sobie, jem kaszki dla dzieci i sloiczki.. ale zmuszam sie do jedzenia.... ostatnio zjadlam rosol z makaronem, grysikowa i dzis troszke samego barszczyku...

Dziewczyny ja mam jutro USG i mam wielkiego stresa.... trzymajcie kciuki !!

Madziulek
ja mam znajomych i rodzine w wlkp... :tak:

Ola widzisz jaki ten swiat mały :)
Znajoma tez z blizniakami ciagle spala, malo jadla itd, spanie normalne, tym bardziej, że u Ciebie dwa serduszka, co do jedzenia wspolczuje, bo ja akurat nie mialam klopotu z jedzeniem i szamalam wszystko co sie dalo :D

Madziulek no ja też nie przepadam za typowymi bezami ;-)

Olusia jak po USG? Wiadomo co za osóbki się tam kryją? :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Troszke sie wyczekalam w poczekalni pierw polozna wazyla mnie i mierzyla cisnienie...w koncu weszłam do gabinetu, lekarz pierw pytal jak się czuje, czy mam mdłości, wymioty i co jem.. wiec mu mowie ze mam to wszystko, może nie tak bardzo często jak wczesniej ale mam i ze biore te czopki dalej wiec jest mi lepiej.. a jem kaszke, zupe i słoiczek z gerbera oraz czasem bułeczkę z maslem i na tym koniec… wiec mam się starac jesc co raz wiecej, wiadomo w miare możliwości.. mowil mi tez ze gdybym czula się slabo żebym przyjechala do niego do szpitala a on mi podlaczy kroplowke wzmacniajaca i pusci do domu.. gdyby nasiliły by się objawy to mam natychmiast do niego przyjechac. Wiec weszłam pierw na samolot.. szyjka dluga i zamknieta. Nie widział przyczyny krwawienia… potem zrobil badanie przez brzuch i robil mi chyba z 45 min.. oraz zrobil mi dopochwowe chciał zobaczyc czy mam krwiaka bo wspominalam a raczej wiedział o plamieniu.. wiec jest czysto.. wiec do konca nie wie skad mam te plamienia od czasu do czasu..

Na USG – ciaza dwujajowa, dwuowodniowa, u maluszkow widac kosc nosowa, przeziernosc w normie.. przynajmniej tak mowil ginek.. chociaż u jednego szukal kosci nosowej i szukal i już zaczelam się stresowac ale znalazł.. co prawde mala ale jest..

Bliźniak A długość 6,59 cm, FHR 149, NT 1,4mm

Bliźniak B długość 6,25cm FHR 155 NT 1,1mm

Wg gina maluszi maja się dobrze..i prawdopodobnie jedno z maluszkow bedzie dziewczynka.. ale wiadomo to jeszcze nic pewnego a drugiego nie dalo sie podgladnac.. zreszta nie az tak mi na tym zalezalo, jedynie zeby bylo wszystko dobrze.. zalecenia gina: musze przede wszystkim zaczac jesc żeby przybierac na wadze i dostarczac im składników odzywczych… biore żelazo oraz witamiy, kwas foliowy, lutke mam brac dalej ale zmniejszyl mi o 100 mg czyli 200-100-200 i odstawic już podjęzykowa, jeśli chodzi o fragmin do ginek chce mi powoli odstawiac.. dalej mam brac aspiryn cardio oraz euthyrox 25 tak jak biore…

Tak jak wspominałam kiedys ze moja mam i teściowie wiedza ze jestem w ciazy ale do dzis nie wiedzieli ze mam dwójeczkę… mina mamy bezcenna ! teściowie dowiedza się jutro !

p.s jak myslicie dobre mam pomiary?:-)

Paula ja jestem z Katowic... wiec nie daleko :tak:

Olusia to rzut beretem :tak:
Ja się nie znam na tych wszystkich pomiarach, ale cieszę się, że lekarz powiedział, że wszystko dobrze- jaka to radość! :-)

Paula.... ano blisko mamy do siebie... :tak: ja sie tez nie znam ale skoro ginek mowi ze jest dobrze to mu wierze...;-) - wyslalam PW

reklama
Witam :)

Ola dobre wieści :) cieszę się i kciuki zaciskam żeby ciąża mijała nudnie i spokojnie. A kysz mdłości!

Ja taka.. nie swoja, dobiła mnie wczorajsza wiadomość o Ani Przybylskiej..ehhh smutek, żal, niesprawiedliwość i niemoc..
cholerny rak!

Do góry