Troszke sie wyczekalam w poczekalni pierw polozna wazyla mnie i mierzyla cisnienie...w koncu weszłam do gabinetu, lekarz pierw pytal jak się czuje, czy mam mdłości, wymioty i co jem.. wiec mu mowie ze mam to wszystko, może nie tak bardzo często jak wczesniej ale mam i ze biore te czopki dalej wiec jest mi lepiej.. a jem kaszke, zupe i słoiczek z gerbera oraz czasem bułeczkę z maslem i na tym koniec… wiec mam się starac jesc co raz wiecej, wiadomo w miare możliwości.. mowil mi tez ze gdybym czula się slabo żebym przyjechala do niego do szpitala a on mi podlaczy kroplowke wzmacniajaca i pusci do domu.. gdyby nasiliły by się objawy to mam natychmiast do niego przyjechac. Wiec weszłam pierw na samolot.. szyjka dluga i zamknieta. Nie widział przyczyny krwawienia… potem zrobil badanie przez brzuch i robil mi chyba z 45 min.. oraz zrobil mi dopochwowe chciał zobaczyc czy mam krwiaka bo wspominalam a raczej wiedział o plamieniu.. wiec jest czysto.. wiec do konca nie wie skad mam te plamienia od czasu do czasu..
Na USG – ciaza dwujajowa, dwuowodniowa, u maluszkow widac kosc nosowa, przeziernosc w normie.. przynajmniej tak mowil ginek.. chociaż u jednego szukal kosci nosowej i szukal i już zaczelam się stresowac ale znalazł.. co prawde mala ale jest..
Bliźniak A długość 6,59 cm, FHR 149, NT 1,4mm
Bliźniak B długość 6,25cm FHR 155 NT 1,1mm
Wg gina maluszi maja się dobrze..i prawdopodobnie jedno z maluszkow bedzie dziewczynka.. ale wiadomo to jeszcze nic pewnego a drugiego nie dalo sie podgladnac.. zreszta nie az tak mi na tym zalezalo, jedynie zeby bylo wszystko dobrze.. zalecenia gina: musze przede wszystkim zaczac jesc żeby przybierac na wadze i dostarczac im składników odzywczych… biore żelazo oraz witamiy, kwas foliowy, lutke mam brac dalej ale zmniejszyl mi o 100 mg czyli 200-100-200 i odstawic już podjęzykowa, jeśli chodzi o fragmin do ginek chce mi powoli odstawiac.. dalej mam brac aspiryn cardio oraz euthyrox 25 tak jak biore…
Tak jak wspominałam kiedys ze moja mam i teściowie wiedza ze jestem w ciazy ale do dzis nie wiedzieli ze mam dwójeczkę… mina mamy bezcenna ! teściowie dowiedza się jutro !
p.s jak myslicie dobre mam pomiary?:-)
Paula ja jestem z Katowic... wiec nie daleko