reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Lori ziemniak ,marchewka,buraki czerwone i ogorki mozna ja dosc wczesnie jadlam pomidora ale ja bylam na diecie eliminacyjnej

rozia kurcze ńie martw sie tym przewracaniem na brzuszek w koncu zacznie iem ze sie martwisz a probowalas rozmawiac z jej lekarzem ?

reklama
Hej babeczki!!
Ja karmie piersia , ale dzis pierwszy raz dkarmialam butla bo mleko nie nadąża sie produkowac:no: Obawiam sie ze zaczyna zanikac!! Wszysko jest ok Bartuś ładnie spi , ale w nocy budzi sie i nie chce spac przez dwie godziny nie wiem jak mam sobie z tym poradzic??
Zależy mi rowniez żeby utrzymac mleko w piersiach, bo to kupne to wychodzi strasznie drogo, no ale jak trzba bedzie kupowac to bedziemy kupowac. n rzie bede dawac tylko w nocy , bo mam wrazenie , że dlatego nie spi bo jest glodny.Nie wiem jeszcze tak dobrze nie umiem rozpoznac o co mu tak na prawde chodzi!?
Ale nawet sobie nie wyobrażacie jak barzdo jest szczesliwa , że mamy juz malenstwo ze soba:happy::happy::happy: To bardzo wilekie szczescie tulic takie malenstwo w ramionach!!
Najbardziej przeraza mnie obcinanie paznokietków:szok:

Ewirut moja dobra rada dla ciebie to NIE DOKARMiAJ go mm bo zaniknie ci mleko tylko i wylacznie cycek ,zdrowe niemowle karmione piersia budzi sie nawet co 2 h do jedzenia

budzi sie w nocy bo taki ma swoj rytm ktory sie pozniej unormuje mu

pytaj jak masz jakies watpliwosci to chetnie ci pomozemy :)

Lori jadłam wszystko :-) Tylko takie problematyczne rzeczy, to w mniejszych ilościach (przynajmniej na początku) ;-)

Liluuu po niedzieli będę się umawiać na szczepienie, to wtedy zapytam lekarkę o to przewracanie :-)

ewirut dostawiaj częściej Bartusia po prostu i Ci się zacznie wszystko produkować :-) Przez pierwsze dni, to może być tak,że będzie wisial cały czas przy piersi, ale za to ładnie Ci pobudzi laktację i później będzie ok :-) A co do paznokci, to ja przed pierwszym razem tez miałam mega stresa, ale jak zaczęłam obcinać, to okazało się,że to nie takie straszne :-)

u mnie od obcinania był mąż i robi to do dzisiaj :-)

ewirut - tak jak pisze Liluu nie dokarmiaj mm bo to pierwszy krok to zmniejszenia laktacji, przystawiaj tyle ile Bartuś potrzebuje a laktacja się unormuje. Jak sie w nocy budzi i chce brykać to go ucz ponownego usypiania żeby załapał że noc jest od spania.

Hello ;-)
Ja się tylko melduję, bo jakoś nie wiem co pisać, nie mogę się wkręcić po tych wakacjach
:huh:

Rozia fajnie, że wesele udane
:tak:

Truskafffka miłego
:-)

Lori dziękuję pięknie
;-)

Miłego wieczorku Kochane :*

czesc i czołem

Melduje, że dojechaliśmy cało i zdrowo na miejsce. Jestem okrutnie zmęczona, ale to normalne. Poszłam spać o 1-wszej, o 4-tej pobudka, bo 4.40 wyjeżdżaliśmy, żeby być ok. 8-mej na lotnisku. Dzieciaki wiekszość drogi przespały, więc super, z drugiej strony obawiałam sie, że dalsza część podróży może być ciężka, ale dzieciaki mile nas zaskoczyły. Z Dublina wyjechaliśmy o 11-nastej (po śniadanku u kolegi) i o 14.30 byliśmy u brata - dzieciaki znowu przespały większość drogi, a wtedy, kiedy nie spały były bardzo grzeczne, więc SUPER!!!
Mój brat ma synka 2,5 roku - taka trójeczka plus szalony roczny pies...... wiecie czego można dostać. Kubuś na początku bał się psa i płakał za każdym razem, gdy sunia sie do niego zbliżała, teraz już traktuje ja jak żywą zabawkę i jest OK.
Dziś chcą szybko uciekać przed psem sam się nadstawiał, żeby go prowadzać za rączki, co nas bardzo cieszy - mój kręgosłup trochę mniej. Zapomniałam niestety aparatu, więc jak zgram fotki od brata, to coś wkleję.

Super :) wlasnie ialam do ciebie pisac ale widze ze wszystko wporzadku ciesze sie
Milego pobytu

dobranoc

reklama
Dzien dobry - mnie ostatnio jak na lekarstwo to choc dzis bede pierwsza :-)
EWIRUT - sliczny synio :-D niech zdrowo sie chowa i jak mowi LILUU nie dokarmiaj tylko przystawiaj
LORI - moje dzieci mialy skaze bialkowa wiec ja osobiscie radze ostroznie z nabialem a reszta bez drastycznych ograniczen, jasne na poczatku gotowane warzywka ale jedynie bez wzdymajacych rzeczy, ja od poczatku pomidora i ogorka kiszonego zajadalam , makarony jak najbardziej, kompoty jsblko, czarna i czerwona porzeczka.
A moi domownicy jeszcze pochrapuja a ja zaraz koncze przygotowania di imprezki ROCZKOWEJ :-DCo prawda urodzinki jutro ale goscie pracuja wiec swietujemy juz dzis :-D i jak odnajde kabel do aparatu to wstawiec co nieco plus ( o zgrozo DZIAMA .... - fotki z chrzin ) milej niedzieli

Do góry