reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Olus ok. ciekawa jestem jak dzisiaj zareaguje jak wrócę do domu. mamy juz 6 ząbków. nocki w koncu troszkę lepsze. jak przestałam dodawać mu na noc kleik do mleka śpi spokojnie i mamy 2 pobudki (wcześniej budził sie z płaczem co 1,5-2 godz). pomału zabieara się do raczkowania. na razie pełza w kółko i częściej do tyłu chociaz od kilku dni i do przodu się czołga.

reklama
agnes - z tą córeczką to nie takie głupie rozwiązanie. Nawet jak zlikwiduje apteke to bedzie Ci sie kasa należała. Obyś zdążyła z tymi staraniami zanim zamknie. Wtedy ma macierzyńskim zawsze możesz się przeszkolić może z innej branży żeby było lepiej z pracą.

o kurcze 6 ziombali to już niezły wyczyn :tak:

możesz mi polecić jakies dobre wkładki laktacyjne? jakie są lepsze...jednorazowe czy takie do prania?

lori ja używałam jednorazowych. dla mnie wygodne były. nie mam zdania o tych do prania.
na poczatku przy nawale mlecznym uzywałam tez muszle laktacyjne. ale szybko mi się unormowało i przeszłam na te jednorazowe. a gdzies od 3-4 miesiaca juz wcale nie potrzebowałam. teraz karmię tylko w nocy.

ja uzywałam BABYDREAM z rossmana - są ok. miałam tez PENATEN - średnie jak dla mnie, TOMMEE TIPPIEE tez ok

innych nie miałam więc się nie wypowiadam. prawda jest taka ze sama musisz sprobowac co ci pasuje. kazda z nas inaczej ocenia.

pieluch tez różne testowałam a teraz jedziemy tylko na Dada z biedronki. i nie mogę złego słowa o nich powiedziec a cena duzo niższa niz Pampersów.

kończe pomału i uciekam do mojego łobuza

Lori jesli się znasz to czy jakbym poszła od września na wychowawczy to potem jak zajde w ciążę nalezy mi się kasa? bo jak będzie chciał zamknąć to pójdę na wychowawczy tylko nie wiem jak to z kasą by było

z tego co kojarzę to dziewczyny będące na wychowawczym przy kolejnej ciąży musiały wrócić do pracy na 2 tygodnie i znowu mogły iść na l4. Nie wiem jak to jest w przypadku likwidacji zakładu pracy. Najlepiej zadzwonić do Zusu i się dowiedzieć. Jesli teraz byś pracowała i zaszła w ciąże to możesz iść od razu na l4 i nawet jak firma będzie zlikwidowana to masz wszystkie przywileje.

Lori kurczę Ty już 23 tydzień :szok::szok::szok::szok::szok: Nie pojawiasz sie tak często i leci u Ciebie ten czas :-) Fajnie,że zaglądasz :-) Nie ukryułyśmy się na fb, bo wiele z nas (miedzy innymi ja :-) ) jednak wolimy bb :-)

Dziewczyny która ćwiczy z tą chodakowską ?? Przynosi to efekty ?? Bo jak dzis ubrania szukalam na chrzest, to jak się zobaczyłam w całej okazałości ( w domu nie mam tak dużego lustra :-) ) to się załamałam... I muszę coś ze sobą zrobić... Zwłaszcza,że w sierpniu mam wesele...

Tak Lori sa dostępne dlatego ci pisze o nich tylko swój link uzylam bo wczoraj zamiawialam :)

reklama
Witam :)

Ja o wkładkach laktacyjnych nic nie powiem bo ich nie potrzebowałam. Jeżeli chodzi o pieluszki to używamy dada,toujours one są z lidla i też bardzo dobre i jeszcze pampersy,ale to już niedługo bo nam się kończy tani dostęp :) Nie lubię pieluszek z Rossmanna bo są krótkie i Antkowi odciskają się wszystkie gumki.

Rózia ja jeszcze nie ćwiczę, nie mogę się zebrać ale czerwcówki ćwiczą i faktycznie działa:)

Antek wczoraj był nie do wytrzymania płakał pół dnia myślę,że to wina tej ostatniej czwórki.
Wczoraj wygrałam taką oto aukcję :)
super koszulki dla chłopca (3247519346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry