reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

rozia u mnie spokoj chociaz ostatnio bardzo czesto stawaia mi sie brzuch atak to wszystko stoi w miesjcu. U ciebie wydaje mi sie predzej pojdzie niz u mnie moje dzieci sa uparte i wola czekac a teraz u nas zimno wiec chyba czeka na lepsza pore ;p

reklama
Hej.

rozia, Bianka zapowiada się na ranną ptaszynkę;-) Przyzwyczaja już mamusię do wczesnych pobudek;-)

My dziś idziemy na szczepienie. Mam zamiar popytać też o jedzonko dla Małego. :happy:

A tak z innej beczki, słyszałyście wczoraj o tej Dąbrowie Górniczej?:wściekła/y: Jeśli ja miałabym decydować, to cała trójca dostała by wyrok śmierci, a egzekucja utopienia w kiblu byłaby publiczna, żeby inni degeneraci mogli sobie obejrzeć co ich czeka za takie czyny! :wściekła/y:Może i dla maluszka lepiej, że nie będzie musiał się wychowywać w takiej patologicznej "rodzinie". Biedactwo ;(

A jak czytam kolejnego bloga kolejnej osieroconej mamusi, a potem słyszę takie coś, to na prawdę zastanawiam się, czy ktoś rzeczywiście kieruje tym bajzlem:-(

Ostatnia edycja:
Witam w mniej jęczącym nastroju

zgaga mnie cosik ostatnio męczy i cholerrra nie chce przejść :confused2:

Mati maluje, a ja z kawką i ślimaczkiem z czekoladą wreszcie zasiadłam :)

o Dąbrowej nie słyszałam, zaraz luknę na wiadomości...choć nie wiem czy powinnam bo już czuję że ciśnienie mi wzrasta...

u nas piękna zima, serio, aż się chce wyjść lepić tego bałwana :p no nic..byle do jutra ;)

Witam
Roszpunko tak niestety ktoś tym bajzlem kieruje tylko jak ? Dzieci chorują i umierają a prawdziwi degeneraci chodzą po tym świecie ;( :wściekła/y::no: Więc raczej dałabym pałe z zarządzania temu komuś :-(

Sylwia mi sie brzuch stawiał ze trzy miesiące ;)

Witam moje drogie :-D
Jestem ....... ochłonęłam .......iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mam w nosie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
doszłam do wniosku ze takimi pierdołamia jak.......... nie ma sensu sie przejmować :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D życie jest piękne a niektóre osoby mają poprzewracane w głowie - ale czy to moja wina ?? :sorry: :-p

Rozia TY słońce jak zwykle ranny ptaszek :sorry:
Roszpunka jak Maksio po szczepieniu ????? Ile waży ??? no i co ustaliłaś w związku z wprowadzaniem nowego jedzonka :tak:
Truskawka zakładam ze Amelka urodzi sie z niezłą czuprynką przez tą Twoją zgagę :-p:-D ale dobrze bedziesz mogła juz robic kucyczki :-p

Ja w tyle z wiadomościami bo Jaś ma dziś dzień dobroci i ogląda bajki , ale zaraz pilot bedzie mój :-D

Agnes wyszliście na ten spacerek ???? Przygotowania przed chrzcinami trwają i trwają a chrzciny zlecą jak szalone i bedzie PO.............. jakie ubranko bedzie miec Oluś ?????????????????
Współczuję noce,... mam nadzieje ze to takie przejściowe i za chwilunię OLuś da Wam sobie pospać :tak:

Violu Katrina co u Was ?????????????????????

Sylwia trzymam kciuki aby Mariuszek w koncu sie zdecydował :-) ale myslę ze to juz kwestia dni a moze nawet godzin :-p:-p:-p co do stawiania sie to mnie tez sie stawiał brzuch w sumie to prawie od położy ciązy ... :sorry:

dziama w pracy bidulko jesteś ?????????????????????? co z Twoją suknią ślubną ???????? Kiedy bedziesz mogła sie pochwalić ?????? Czy raczej bedziemy musiały poczekać do tego WIELKIEGO DNIA aby CIę zobaczyć w niej ?????????????????????? :-p

Mało coś Katy, Jane to w ogóle nie ma juz :-(
Pamelka pracusiu nasz :-p
Maruś a TY jak sie czujesz ???????????????????????????? jak brzuszek ?????????

Róza zaglądaj cześciej bo bedzie lanie na goły tyłek :-D:-D:-D
Paula a TY jeszcze śpisz >???????????:-p:-p
Marysia buziolki dla dzieciaczków :-)
Joasia TY tez wpadaj częściej :tak:

Losiczka
zdrówka dla cioci i dla Ciebie kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!! zaszurasz sie kiedyś zobaczysz :-p:-p:-p:-p
Liluu nie mogę sie napatrzeć na Twoją królewnę :) Sama sie nie mogę doczekać kiedy bedziemy sie starać o córę :-):-):-)

Jeśli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam .... :sorry:

Hej.
Nie byliśmy na szczepieniu, bo pani doktor na urlopie. Na daremno lazłam do przychodni. Jutro pójdziemy znowu. Wstąpiłam do tesco i kupiłam kaszkę mannę. Jak dostaniemy przyzwolenie to od jutra zaczynamy ją wcinać. Są tam teraz wyprzedaże ciuszków. Kupiłam 3-pak pajacyków za 19 zł i 3-pak body za 13 zł. Jutro może wybierzemy się z m do większego tesco, to może coś jeszcze upoluję.

losiczko, udostępnisz mi swój wykres?

ilona, dobrze że się nie będziesz przejmować, bo nie ma czym. Kto wie, może znów razem będziemy kombinować z tymi córeczkami;-) Nie wiem jak ty, ale ja będę musiała się doszkolić w metodach planowania płci. :tak:

Przynajmniej spacerek miałaś ,TY i Maksio złapaliście mroźnego powietrza :-)
Co do córeczek... się okażę :) :-) \Mnie nie śpieszno wiec moge sie starać powoli :-D:-D:-D:-D tzn wszystko w przyszłości.... na razie chce sie nacieszyć Pawciem ile sie tylko da :-D:-D:-D:-D:-D

Pisałam na wykresie ... ze Pawcio od wczoraj gaworzy coś w tym stylu " tete, dedede . aaaaaaa tata !!!!!!!!!!!!! Oczywiści mąz zachwycony ze synuś mówi ( nieświadomie) tata......... :-D:-D:-D a sie łudziłam ze ,moze Papi powie mama hehe :-)

Ilonka u mnie to notoryczny brak czasu i nie wyspana chodzę. Antoś coś ostatnio źle śpi w dzień w ogóle nie chce spać a jak zaśnie to na pół godziny. Za to ładnie je.
Byłam dziś u fryzjera i fotografa.Trzeba szukać pracy.

Rózia to kłucie o którym pisałaś to skracająca się szyjka maccicy

cześć i czołem

Nie wiem czy Wam pisałam - mamy trzeciego ząbka. Kubula nadal robi sobie wieczorki z rodzicami - zasypia na noc między 24-ta a 1-wszą.
Ok śpi do 11-nastej, ale akurat mnie to nie cieszy, bo mam cały dzień rozwalony.
Ale jeśli takie są objawy u niego ząbkowania, to niech tak będzie, bo nie jest źle.

Poza tym - wracamy na normalne tory. Dom po gościach ogarnięty - poprane, posprzątane.

reklama
witam i ja wieczorem

jutro jedziemy na szczepienie. więc będę dopiero wieczorem. mam nadzieję że tego mojego łobuza zaszczepią po ostatnim przeziębieniu. już niby ok teraz tyle tych wirusów że to różnie

ilonka spacer a jak zliczyliśmy. cudnie słonko świeciło lekki mrozik, śniegu dużo więc super.
strój dla Olka na chrzciny na razie nie wymyślony. kombinuję i myślę co by założyć. wiadomo że do kościoła będę musiała założyć kombinezon ale w domku to musi być elegancik.

co do nocy to ja nie wiem co mu się porobiło. już tak ładnie spał a teraz maskara. więc ja też idę spać bo potem pobudka co 1,5 godziny pewnie. może moje mleko już dla niego za słabe? a może to na zęby bo strasznie ładuje palce do buzi? zobaczymy jak nadal tak będzie to pomyslę nad mm ale boję się po ostatniej akcji jak wymiotował jak mu je na noc dałam.

póki co Olek dostaje od 3 dni jabłko. ucieram mu i wcina aż mu się uszy trzęsą . na razie po łyżeczce ale chcę stopniowo zwiększać aby dojść do całego w ciągu miesiąca. za miesiąc będę już wprowadzać gluten i zupki.

a kiedy można banana dać dziecku?
dobra ja uciekam spać bo po tych nockach padnięta jestem. jutro się zamelduję ale też pod wieczór bo dzień pełen przygód nas czeka. dobranoc

Do góry