reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Roza będę się inhalować solą i płukać gardło gagarinem i jeśli mi nie przejdzie do poniedziałku, to zadzwonię i się umówię do lekarza:-)

Val ja to właśnie nie liczyłam na pierwszy cykl po odstawieniu tabletek , tylko dopiero gdzieś od 3 zaczęłam się nakręcać... Dopiero odstawiłaś tabletki, więc się nie załamuj tak od razu, bo to musi teraz organizm się unormować :-)

Ja tylko na chwilę teraz, bo cały dzień u siostry byłam i muszę teraz odpocząć, bo padam, także wdepnę później, ewentualnie jutro :-)

truskafffka tego właśnie nie mogę się doczekać :tak:
murzynek na pewno palce lizać zdolna bestio :-)

Babulce ja się żegnam, tak mnie męczy spanie, że po prostu muszę iść utulić poduszeczkę :-D także do juterka :tak: miłego wieczoru życzę wszystkim razem i każdej z osobna ;-)

hej kochane!
brakuje mi przebywania z wami a jakos nadal nie mogę się ogarnąć. maluch dzisiaj w dzień ładnie spał więc ja wykorzystałam okazje zrobiłam pranie i prasowanie. zaliczyliśmy też spacerek. posprzatałam dom i teraz wzięłam prysznic i zaglądam do was.

za tą moją aktywność dzisiejszą teraz cierpię bo ciągną mnie szwy. jak długo to jeszcze będzie bolało? jak długo trwa krwawienie?

od jutra postanowiłam więcej odpoczywać i zadbac o siebie więc będzie mnie wiecej jak maluch będzie spał. więc mam nadzieję że wytrzymacie i poczekacie na moją większą aktywność.

a u nas różnie. w dzień maluch śpi na ogół ok 3 godz i pobudka na jedzenie. straszny żarłok z niego. ma też takie swoje godzinki aktywności i wtedy całkowicie nas absorbuje. ale jest kochany. takie nasze słoneczko. lubi kąpiele wcale nie płacze. przy zmianie pieluszek na ogół też leży grzecznie.

w nocy różnie. karmię w nocy na leżąco i potem odkładamy do jego łóżeczka. w nocy zawsze ok 2 robi kupe i niestety wtedy jest różnie. na ogól walczymy potem aby zasnął. nie chciałam a jednak dostaje smoczek bo go to uspokaja. i tyle u nas.

w środę jedziemy na pierwszą wizytę do lekarza. od poniedziałku mam nadzieję więcej wpadać. więc teraz lecę do łóżeczka. miłego wieczorku i kolorowych snów.

wracam do was już w poniedziałek na dłużej

Truskafka fajnie że już czujesz ruchy, super uczucie:) czasem mówię mężowi,że mi kopniaczków brakuje:-D:-D:-D

Agnes
buziaczki dla Olusia:)a krwawienie hmmm ze mnie leciało prawie 6 tygodni w 8 tyg byłam i gina i mówię mu że chyba coś nie tak bo mam jakieś upławy takie lekko kremowe,a on mnie zbadał i stwierdził,że to jeszcze oczyszczanie i jeszcze jakiś czas ma tak prawo być. potem jakoś po tygodniu już było ok.

Dziewczyny pochwalę się wczoraj kupiliśmy Antosiowi nowy wózek tak i lekki,ale rozkłada się na płasko więc jak będę sama nie będę musiała dźwigać tego ciężkiego klamota:)
A wózek o taki identyczny.
Buy Mamas & Papas Tempo Deluxe Pushchair and Accessories at Argos.co.uk - Your Online Shop for Pushchairs.

witajcie wieczorową porą!

Nikt nawet za mną nie zatęsknił...

Kasia es - Kochana trzymaj się, bedzie dobrze!!! Tak jak Viola pisała, u nas była mama bliźniaków chłopców, tez z podejrzeniem syndromu podkradania. Ciąża pierwotnie miała być rozwiązana ok. 26 tyg., a ostatecznie chyba w 32 tyg. miała cesarkę. Chłopcy silni i zdrowi, tak, że bądź dobrej myśli!!! Trzyma za Was kciuki!!!

Sylwia - Wy tez się trzymajcie! Kamykom mówimy NIE!!

Val - na ogół pierwszy cykl po odstawieniu tabletek jest bezowocny, bo hormony nie pracują jeszcze jak powinny, za to następne cykle są bardzo podatne. Ja z Alinką zaszłam w 2 cyklu po odstawieniu, a z Kubulą w 3 cyklu. Dlatego tez jak teraz nic z tego, to nie załamuj się, tylko głowa do góry i będzie następny!!

Rozia - Ty chyba pytałaś o termometr w smoczku. Wiesz ja taki miałam, ale u nas sie nie sprawdził, bo... on jest taki ścięty, a Alinka miała wszystkie smoczki z Avent-u, takie okrągłe i tego nie chciała brać do buzi, tylko cały czas wypluwała. Zastanów się nad jego zakupem. Ja osobiście polecam termometr do ucha (najlepiej firmowy np. Braun). Super sprawa i szybciutko masz pomiar.

Przepraszam, że nie odpisze wszystkim, ale nie pamiętam - za dużo miałam do nadrobienia.

reklama
Do góry