reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Cześć dziewczynki, ja tylko na chwilkę, bo mama u mnie jest.

Proszę pomódlcie się za moją kuzynkę i jej córeczkę. Kuzynka miała rodzić za 2 miesiące, ale parę dni temu trafiła do szpitala. Okazało się, że mała nie rośnie tak, jak powinna (powinna mieć około 1,5 kg, a miała niecały kg), do tego małowodzie i zatrucie ciążowe. Dziś w nocy miała cesarkę, malutka waży 960 gram, ale na szczęście sama oddycha. Modlę się, żeby wszystko było dobrze, bo kuzynka przez 7 lat starała się o drugie dziecko...

Jeśli chodzi o mnie, to od 2 dni od czasu do czasu kłuje mnie podbrzusze (tak delikatnie, ale kłuje) i boję się, czy mi się znów nie robi rozwarcie :-(. Dodatkowo brzuch często twardnieje :-(... Na szczęście jutro wizyta, ale pobyt w szpitalu to pewnie kwestia kilku tygodni (mam nadzieję, że nie dni...).
Truskafffko, serdeczne życzonka: urodzinowe dla Prezesa, rocznicowe dla Was i imieninowe dla Ciebie!!!
Marysiu, dla Darusia też wszystkiego najjj...!!! Anecia, słodziutka!
Katy, dobrze, że jesteś! Cieszę się, że wstąpiła w Ciebie nowa nadzieja!!! Cały czas myślę o Twoim tacie!
Losiczko, Twoje torebki wymiatają!
Ilonko, ty też cudeńka tworzysz!
Agnes, kciuki za pomyślne rozwiązanie. Do 5.10 już niedaleko, ale mam nadzieję, że wywołanie nie będzie potrzebne (choć ja osobiście marzę o tym, żeby pochodzić tak długo, żeby musieli mi wywoływać ;-)).
Dziama, sprawdzony prezent urodzinowy dla faceta, to perfumy, chyba, że Twój m nie używa...
Lori, mam nadzieję, że u Ciebie ok!

Przepraszam, nie dam rady wszystkim odpisać...

My ostatnio kupiliśmy karuzelę Fishera tą z misiami, 2 huśtawko-leżaczki (Bright Starts ze słonikiem), wanienkę Onda Evolution ze stelażem, pajacyki dla wcześniaków, drugi rożek, buciki (do tych, które dostałam po bratanicy) i jeszcze kilka drobiazgów. Oczywiście wszystko używane, bo np. ta wanienka nowa kosztuje ze stelażem 230 zł :szok:, a my daliśmy 75...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.

Mały ładnie zasypia w łóżeczku w dzień, ale w nocy jak zaśnie przy cycku to ciężko go przełożyć bo zaraz się budzi i marudzi. Ustalamy ten harmonogram dnia i myślę, że Małemu to pasuje.

Ilona, wierzę, że doczekamy się kiedyś tych przespanych nocy (jak nasze chłopaki pójdą na studia haha:-D) Jeśli jesteś ciekawa to możesz zerknąć do tej książki, można ją ściągnąć z neta. Ale teoria ogólnie jest taka pomiędzy zostawianiem dziecka samemu sobie a ciągłym noszeniem i doglądaniem.Myślę, że zdroworozsądkowa

kasia, trzymam kciuki. Też mam ten stelaż i wanienkę profilowaną, ale cam. :-) Sprawdza się jak dla mnie:tak:

Ostatnia edycja:
dzień dobry dziewczynki

jakoś mi ostatnio brak weny- czekam na @- chociaż objawów narazie brak- nasikam w sobotę jakby coś

ilonka trzymam za potop cały czas&&&&&&&&&&&&

losiczka torebki wymiatają i podpisuję się pod dziewczynami

kasia trzeba wierzyć, że wszystko będzie ok

kłapciu Ty wiesz

katy nie uciekaj juz kochana, fajnie, że chłop p...a i grzeczny- całkiem jak mój ostatnio he he

i co więcej nie pamiętam chyba

a!!!!!!

agnes miejmy nadzieję, że 5 nie doczekasz

dziama dziergaj i wystawiaj- na pewno sie rozkręci

sylwia kurcze właśnie jest tak, że jak się człek czy dorosły czy tez mały przyzwyczai do pewnego schematu- to naet jak może pospać to juz nie może oszukać zegara bilogicznego

lor daj znać co u gina

Truskawka jedz i rośniej kochana i przyjmij mocno spóźnione, ale najlepsze życzenia

aniab nie przemęczaj się w pracy

jak jednak o kims zapomniałam to przepraszam i obiecuję, ze to przedostani raz

katy sygnaturka powala

A!!!!!!!!!!!!!!!! skleroza!!!!!!!!!!!!! nóżka super się zrasta!!!!!!!!!!!! jupiiiiii!!!!!!!!!!

10 mam zamiar zrzucic ten przeklęty balast

Kasiu pomodle sie za malenką ale bedzie dobrze widać że mała walczy. Obok mnie sąsiadka urodziła mała w 26 tyg miała 700gr :szok: mała ma 4 lata a trzpiotka z niej że hej. Okaz zdrowia z niej normalnie nadziwić sie nie moge :-)

Piateczko super że nózia ok nie długo będziesz mogła robić szpagaty bez obciązenia :-D:-D:-D Kciuki oczywiscie za wysikanego plusa :-):-):-) przełam wkońcu te braki plusików :-) Własnie kuknęłam na Twój wykres kochana oj bedziesz suwaczek ciążowy robiła jak nic :-D:-D:-D przecież owu miałaś wczesniej czyli cykl byłby krótszy :-):-):-)

Agnes wiem ze facetom pomaga zwykła wit C ale wiecej nie pomogę

Ostatnia edycja:
Agnes ja chyba ci nie pomoge bo tu sa inne witaminy.......sorki:sorry:
Piateczka to super ze nozka zrasta sie prawidlowo...........chyba nie mozesz sie doczekac zeby zrzucic ten cholerny gips.........ale beda wygibasy..........:-D:-D:-D.................no wlasnie kiedy lejesz na tego testa???:cool2:
Ps tez sie ciesze ze sie z niego p**da zrobila:-D jeszcze bym dorzucila codzienne golenie ale tego w zyciu sie nie doczekam:no:
Kalocia......tez sie ciesze ze wrocilam:tak:jak tam budowa???
Kasia-es biedna kuzynka:-( zmowie zdrowaske o ich zdrowie i za ciebie oby wszystko bylo dobrze
Sylwia to super :-)

losiczko no bardzo bym chciała tego plusa wstawić

zapraszam głodomorki na leczo

katy
mój się nie goli tylko w nidziele, żeby skóra odpoczęła

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej! dzięki za pomoc. juz znalazłam te witaminy to salfazin. no i maca teraz ponoć działa cuda. ale o tym za wiele nie wiem, tyle tylko co wyczytałam w necie. więc dam jej znać może coś pomogą.

piąteczka jak dobrze że z noga już lepiej. no to jesteś juz spokojna. teraz odliczaj czas aby pozbyć się gipsu.

kasia-es będę trzymać kciuki za twoją kuzynkę i jej dziecko. a ty duzo odpoczywaj

reklama
no właśnie losiczko śluz był, plus był - ale czekam do soboty- choć właściwie to już się powinna pojawić- no ale......... na rtg byłam zasłonieta dosłownie od stóp- stopy- do głów- tak na wszelki wypadek

Do góry