reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Agnes to może być czop ale niczym się nie martw i nie panikuj czop może odchodzić już z 3 tyg przed porodem i może odejść jednorazowo,albo po trochu. na pewno w Twoim stanie śluz zabarwiony to nic złego.Jeżeli nie ma żywej krwi to jest ok:)

agnes, pewnie to czop.U mnie zaczął schodzić po badaniu właśnie! Tak jak pisze Viola, może długo schodzić i niekoniecznie oznacza że zaczniesz zaraz rodzić:tak: No ale już ostatnia prosta u ciebie:-)

viola,Mały i tak nie chce tej herbatki pić, więc na siłę mu nie podam. Chyba zaopatrzę się w to windi, ważne żeby pomogło Małemu.

ilona
, mi ani Małemu nie było nic po karmi. Tyle że ja je wygazowuje.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny! troszkę się uspokoiłam. od 2 dni mam dużo śluzu takiego gęstego zwłaszcza rano ale był biały lub lekko żółty. a teraz taki podbarwiony na brązowo. myślę że to może po badaniu bo dzisiaj jak mi badał szyjkę to myślałam że wyskoczę z tego fotela takie nieprzyjemne i bolesne. więc może coś tam się rusza.

Roszpunka w ogóle chyba większość dzieci nie chce pić. Antoś do tej pory nie chce pić albo pije bardzo mało. Mówią,że niemowlę nie powinno pić na dzień więcej niż wynosi jednorazowy posiłek, więc Antek powinien wypić 150 a on jak dziennie wypije 50 to dużo.

agnes takie badanie nic w porównaniu z masażem szyjki na skurczu.........wtedy to ma sie dopiero odlot :-D:-D:-D:-D:-D:-D spokojnie słońko........... jak wlazło to musi wyleść ........ nie ma bata .,.........a czy teraz czy za pare dni to juz bez różnicy......... bedzie dobrze,,,,,, :-):-):-):tak::tak::tak::tak::tak:

Roszpunka Viola pisała ze podawała zwykły koper w saszetkach,,,,,,,ja tez ale było 100 razy gorzej,,,,,,, nawwet jak rozcieńczyłam .......za mocne to jest........ jak nie chce herbatki to moze kup to WINDI zeby ulżyć małemu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viola, a jak Antoś? Kontaktowy już jest??

agnes, u mnie właśnie tak było, że lekarz mi mocno tą szyjkę rozruszał i zaczęło lecieć. I to właśnie taka brązowa galareta była. Ty dziewczyno idź lepiej spać, bo nie będziesz miała siły jak przyjdzie co do czego:tak:

ilona, nawet nie przypominaj o tym masażu:szok:

Idę się poprzytulać do m, bo zaraz mój mały mężczyzna będzie wołał cyca i pójdziemy spać. Dobranoc.

Ostatnia edycja:
Viola mój Papi bardzo lubi tą herbatkę :-):-):-):-):-)

Roszpunka DOBRANOC :) buziaczek w czółko dla Maksia :)
Agnes tak naprawde rodzić mozesz za godziną albo za tydzien...... tak czy siak ten moment nadejdzie, :tak::tak::tak::tak: :-):-):-) i jak Roszpunka mówi, odpocznij.....:)

przypomniałam sobie jak znajoma ze mną pisała na gg w tą noc gdy zaczęłam rodzić.........i jakoś juz długo pisałyśmy wiec pożegnałam sie grzecznie mówiąc ze idę spać bo w koncu zaczne rodzić i sie nie wyśpie .........hehee i za 2 godziny juz rodziłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D także sie nie wyspałam :-):-):-):-)

reklama
Do góry