agnes, może się zacząć w każdej chwili. U mnie tak było, nie było żadnych oznak z szyjką, a też takie bóle przepowiadające miałam. kochana bądź gotowa:-) No i śpij ile możesz i kiedy możesz bo będziesz potrzebowała dużo siły przy porodzie. Ja po nieprzespanych nocach dosłownie zasypiałam na piłce między skurczami, odlot miałam.
karolina, Maksio nie chce pić tej herbatki, ale faktycznie można ją podawać od pierwszego dnia. My mamy kropelki delicol i jak na razie chyba pomagają. Też można od początku podawać. Jest też coś takiego jak woda koperkowa, koleżanka mi polecała, więc kupiliśmy na allegro, ale jeszcze nie testowaliśmy. Podobno dobrze wypędza bąki;-)
Ilona, to nie są takie typowe koli z płaczem, ale Mały marudzi i kopie nóżkami. Poza tym te krople pomogły, pierdziochy wylatują i kupa lepiej idzie też. Ja piję karmi kiedy mam ochotę, ale wiem że dziewczyny piją w dużych ilościach, tak jedno dziennie
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Nie martw się, też nie daję rady robić zapasów bo mały spija wszystko do dna.
A próbowałyście może tego
katetera rektalnego???
pamela, mimo wszystko dalej trzymam kciuki. Może ten pierwszy test był wadliwy po prostu... Ważne, że się nie załamujesz kochana. Nowy cykl, nowa szansa... No a u ciebie jeszcze nic nie jest przesądzone
marysia, pewnie nie wiesz w co ręce włożyć. No ale czego się nie robi dla dzieciaczków!
truskafka, mój chrześniak ma bzika na punkcie ninjago i cwaniak się nie zadowala jakimiś małymi zestawami, tak że mam niewesoło z kaską. Urodziny ma 27 grudnia, tak że 2 prezenty na raz muszę kupować. Tak że wiem co czujesz
losiczko, nareszcie wróciłaś:-)
Dziś zdrzemnęliśmy się po południu, Maksio pięknie spał i rodzicom pozwolił na sjestę poobiednią. Dlatego teraz siedzę jeszcze,bo normalnie to już w łóziu leżę.
U mnie 2 kg zostało do wagi sprzed ciąży, a w sumie 5 do zgubienia. A Mały wczoraj skończył miesiąc i ważył 4800g
![Happy :happy: :happy:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/happy.gif)