reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

hej! jakie sprawozdanie szczegółowe. wy to macie pamięć, bo u mnie ostatnio ciężko z tym. chyba wszystko co najważniejsze przekazaliście naszej losiczce. a co u ciebie kochana?

a ja po nieprzespanej nocy położyłam się na chwilę i spałam 2 godz.:szok: szok normalnie, nie wiem kiedy w dzień spałam tyle. no ale jak w nocy tylko 4 godz snu miałam to nadrobiłam. zaraz idę się myć i znowu do łóżka wracam bo jakaś padnięta nadal jestem. a boje się że nocka znowu będzie kiepska. muszę pomału przyzwyczajać się że za chwilę będzie koniec spania i leniuchowania.

kochane życzę miłego wieczorku. jutro wpadnę bo dzisiaj woła mnie moje łóżeczko.

reklama
jestem Kochane,musiałam odreagować troszkę.poszliśmy z M. na zakupki i kawkę,porozmawialiśy i stwierdziliśmy że trudno za 2 tygodnie ponownie wkroczymy do akcji!jutro mam imprezę w pracy,wyniosą mnie z tamtąd!to dopiero będzie odreagowanie!

agnes, może się zacząć w każdej chwili. U mnie tak było, nie było żadnych oznak z szyjką, a też takie bóle przepowiadające miałam. kochana bądź gotowa:-) No i śpij ile możesz i kiedy możesz bo będziesz potrzebowała dużo siły przy porodzie. Ja po nieprzespanych nocach dosłownie zasypiałam na piłce między skurczami, odlot miałam.

karolina, Maksio nie chce pić tej herbatki, ale faktycznie można ją podawać od pierwszego dnia. My mamy kropelki delicol i jak na razie chyba pomagają. Też można od początku podawać. Jest też coś takiego jak woda koperkowa, koleżanka mi polecała, więc kupiliśmy na allegro, ale jeszcze nie testowaliśmy. Podobno dobrze wypędza bąki;-)

Ilona, to nie są takie typowe koli z płaczem, ale Mały marudzi i kopie nóżkami. Poza tym te krople pomogły, pierdziochy wylatują i kupa lepiej idzie też. Ja piję karmi kiedy mam ochotę, ale wiem że dziewczyny piją w dużych ilościach, tak jedno dziennie:tak: Nie martw się, też nie daję rady robić zapasów bo mały spija wszystko do dna.

A próbowałyście może tego katetera rektalnego???

pamela, mimo wszystko dalej trzymam kciuki. Może ten pierwszy test był wadliwy po prostu... Ważne, że się nie załamujesz kochana. Nowy cykl, nowa szansa... No a u ciebie jeszcze nic nie jest przesądzone:happy:

marysia
, pewnie nie wiesz w co ręce włożyć. No ale czego się nie robi dla dzieciaczków! :tak:

truskafka
, mój chrześniak ma bzika na punkcie ninjago i cwaniak się nie zadowala jakimiś małymi zestawami, tak że mam niewesoło z kaską. Urodziny ma 27 grudnia, tak że 2 prezenty na raz muszę kupować. Tak że wiem co czujesz:dry:

losiczko, nareszcie wróciłaś:-)

Dziś zdrzemnęliśmy się po południu, Maksio pięknie spał i rodzicom pozwolił na sjestę poobiednią. Dlatego teraz siedzę jeszcze,bo normalnie to już w łóziu leżę.
U mnie 2 kg zostało do wagi sprzed ciąży, a w sumie 5 do zgubienia. A Mały wczoraj skończył miesiąc i ważył 4800g:happy:

agnes póki możesz to sobie śpij ile Ci potrzeba , bo własnie jak piszesz niedługo nocki juz takie fajne nie bedą,.,,,,,,choć życzę jednak aby Oluś spał Ci slicznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak::tak:
Karolina wypiłam jedno wieczorkiem,,,,,,,zobaczymy,,,,,,,, ale jutro kupuje zioła mlekopędne z harbapolu,,,,,,,,, baaaaaaaaaaaaaardzo dobre opinie , także nie zaszkodzi spróbowac :tak::tak::tak::tak:

Papi biedny ciągle śpi, nie mam sumienia Go budzić aby Go wykąpać i przebrać............dam mu jeść przez sen i moze dalej bedzie spać...a tak mi GO szkoda bo co sie ruszy to zaraz płacze , pewnie Go bolą nóżki i rączka od tego szzczepienia :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( aż sie serce kraje :-:)-:)-:)-:)-(

aż do przyjścia @ jednak alkochol sobie podaruje,macie rację,zreszta oni tylko winko,a ja wolę piweczko:tak:.no i Włosi sie do grubszych imprez nie nadają,bo padają szybciutko,i na końcu zostajemy tylko ja i M.nawet motocykl sobie odpuszczę narazie.jak przeczytałam wpis Kasi o jej tacie,to zapomniałam o swoim dzisiejszym rozczarowaniu...są ludzie,którzy przezywają dużo gorsze dramaty:-(.ach życie! ja przepraszam,że tylko o sobie...idę sie przytulić do męża poogldamy jakiś filmik i spanko,dobranoc Kochane!

Roszpunka Viola ma ten kateter i mówi ze super sprawa !!!!!!!!!!!!!!
Ja podawałam małemu esputicon i herbatkę z Hipp z kopry włoskiego ale chyba za dużo na raz,,,,, także teraz na razie pije herbatkę i jest w miarę OK :tak:

Pamela ja nadal trzymam kciuki......... moze przed ta imprezką zrób jescze jeden test , jesli by sie utrzymywała tempka !!!!!!!!!!!!!!!

Ania :-D heeh

Roszpunka niedługo to Maksio przebije mojego Papi z wagą hihi,,,, :-D:-D:-D:-D super niech rośnie małe słoneczko :) szybko wysysa z Ciebie te zbędne kg :-):-):-):-):-) brawo :) !!!!!!!!!!!!

\kurcze mam nadzieje ze to karmi i te zioła mi pomoga i bede miec na tyle mleka aby nawet znów zacząć w nocy karmić !!!!!!!!!!! tak strasznie bym chciała ..............

Losiczka witaj:-):-):-)

Roszpunka ja używam WINDI i jestem bardzo zadowolona i bardzo polecam,zresztą już polecałam Ilonce. Dla nas rewelacja,super odpowietrza ale i też pomaga przy kupce.

Po za tym herbatki z hippa-hmmm sama mam 3 ale ich na razie nie podaję, jak przeczytałam skład. Sama glukoza i 3% koperku.Kupiłam w spożywczym herbatkę koperkową z herbapolu w saszetkach .

Ilonka Werce zęby zaczęły wychodzić przed 5 miesiącem.

reklama
dziewczyny pomóżcie. byłam w kibelku i na papierze zauważyłam śluz taki brązowy. teraz nie wiem co to? możliwe że to czop? albo po dzisiejszym mega bolesnym badaniu? nie wiem co robić. nerwy mam

Do góry