reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Hej
Sosinka normalnie pamiętam Cię jak przez mgłę :-D Oj dzięki że pytasz ja czuję się coraz lepiej a mały zaczyna coraz bardziej dowodzić:baffled: Niestety teraz borykamy się z kolkami Och!
Olga ja co prawda mam kawałek do ciachomanii ale z miłą chęcią bym się tam wybrała tylko muszę wziąść ze sobą całą mleczarnię dla swojego głodomora. Niestety nie ciągnie cyca :sorry2: Ale z miłą chęcią się spotkam z kimś kto ma więcej niż 2 tygodnie;-) A i gdzie najlepiej zapisać sie na bioderka i na przesiewowe badanie słuchu???
barbara byłam u padiatry i dostałam kropelki zobaczymy czy pomogą a jak powinno się te oczka masować? Bo powiem szczerze że też wolałabym uniknąć tego przetykania:tak:

reklama
Jejku Mamba jak Ty mnie pamiętasz przez mgłę, a Olga kompletnie mnie nie pamięta to już musiało mnie tu faktycznie długo nie być... najwyższa pora nadrobić zaległości :)

Mamba ja podobnie jak Olga polecam Ultramedic. Byłam na jednej wizycie a w polowie miesiąca mam już kolejną. Sama też tam chodzę i niby umawiana jestem na konkretną godzinę a często musiałam czekać, natomiast z dzieckiem jeszcze nie czekałam z kolejce.

Olga jak Ty się plączesz w okolicy Tuwima to może mijałyśmy się kiedyś hmmm ale ulica dość długa... ja też chodzę na Jutrzenki, bo do Tesco wpadam i często spaceruję w tych okolicach co te domki jednorodzinne budują się (odnoga od Tuwima, za tymi mieszkaniami deweloperskimi). A wózek mam czerwony espiro, niekiedy z szarą parasolką. A Ty z jakim wózkiem się poruszasz?
Mnie najczęściej można spotkać w godzinach przedpołudniowych, pomiędzy 10.30 a 14...

sosinka, to jak z czerwonym wózkiem to nie mijałyśmy się jakiś czas temu koło tej budki z warzywami między Tuwima a Jutrzenki? :D ja mam wózek spacerówkę brązowo-pomarańczowy trójkołowy w którym siedzi Natalia, Hanię w fioletowej chuście i do tego pies czarny lub pręgowany lub oba :) jestem dość charakterystyczna, wszyscy ludzie się za mną oglądają :p mijałam tam dziewczynę z czerwoną gondolą i uśmiechała się do mnie - czy to Ty? :) a tam przy domkach jednorodzinnych za Tuwima też chodzę

hmmm Olga nie wiem czy to byłam ja... a kiedy to było? Muszę teraz uważnie przyglądać się :) myślę, że fioletową chustę będę uważać za Twój znak rozpoznawczy....teraz się zastanawiam czy to ja Cię mijałam czy nie ja...
dziś byłam i w Tesco i przy domkach i jakoś mało mam z wózkami widziałam, a taka piękna pogoda była.

ja dziś byłam na szkoleniu z psem i potem w domu, nie byłyśmy na spacerze... gdybyś mnie wtedy mijała to byś pamiętała :) zresztą to było jakoś w tym tygodniu lub końcem zeszłego a chyba pisałaś że Cię nie było?

może zgadamy się na poniedziałek? :) napiszę też do Tonyii :)

Cześć dziewczynki :)
Ja też bym się wybrala na spotkanie do tej Ciachomani, ale u nas brak czasu:-( (chodzę do pracy). A i pewnie towarzystwo mojej 15 miesięcznej córci nie wpadnie do gustu Waszym Maluszkom... ;-) Ona nie usiedzi 5 sekund!! na miejscu :-D

Jesli chodzi o bioderka to ja również byłam z Agatką w UltraMedicu i bardzo sobie chwalę :). A słuch miała badany po porodzie w wojewódzkim, także w tej kwesti nie pomogę.
Mamba - nie wiem czy Ci dokładnie opisze... tak, żebyś wiedziała o co chodzi...:-) ale spróbuje:
Chodzi o masowanie kanalików łzowych. Są one od strony noska. Masuj to miejsce gdzie, łzy wychodzą z oczka i część noska. Wystarczy abyś palcem wskazującym masowała to miejsce. Masować tzn. uciskać systematycznie.
Ja karmiłam małą 4 razy w ciągu dnia, podczas jednego karmienia masowałam jedno oczko, potem podczas następnego karmienia drugie oczko:-). W sumie, każde oczko po 2 razy na dobę, po około 3-5minut (czasami ręka mnie już bolała:-D i skracałam ten czas).
A jeśli niezrozumiale Ci wyjaśniłam, gdzie te kanaliki się znajdują, to wpisz w google to Ci się obrazek wyświetli:happy:.
Jak coś to pytaj ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
barbara84 - jeśli ja pójdę do Ciachomanii to tylko z moją 19-miesięczną Natalią która jest dość ruchliwa i wszedobylska i tu będę mogła jedynie liczyć na pomoc dziewczyn w ogarnięciu się przy moich dwóch dziewczynkach :p może Twoja Agatka i moja Natalia znalazłyby wspólny język? :)

Do góry