reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

hej dziewczyny:)
Kurde od przyszłego mies. musze sie zapisać na jakiś basen albo zumbe czy coś.. kg idą do przodu a ja nie wiem czemu;/ wyglądam juz tak źle ,ze sama siebie sie wstydze..

zaraz sie wybieram na ciuchy koło polmosu:p moze cos upoluje dla mojej małej
a później moze jakiś spacereczek no chyba,że się rozpada....

reklama
Pieszczoszka jesteś już 2 miesiące po porodzie więc możesz spokojnie wybrać się na jakieś zajęcia:tak: Raz, że wbrew pozorom po takim wysiłku ma się więcej energii, a dwa zawsze to coś dla ciała. Ze swojej strony radzę zwiększenia ilości wypijanej wody to przede wszystkim:tak:

Olga widzę, że zabrałaś się za wielkie porządki i remonty, powodzenia życzę - tylko pamiętaj, że nie możesz sie przemęczać, wszystko z umiarem proszę robić :)

Pieszczoszka jak kg do przodu to niedobrze ;/ ale najważniejsze żeby coś zadziałać i będzie OK... samo to pewnie nie zejdzie a szkoda

A mój Mały dziś troszkę marudny i już drugi raz ma czkawkę, w ogóle jakoś często miewa tę czkawkę - biedaczek zawsze się męczy

sosinka takie male dzieci czesto maja czkawke... albo jak im sie odbije albo jak im za zimno. Najlepiej wtedy daj cyca no albo wode przegotowana do picia

ja juz wrociłam nie bylo nic ciekawego .. przynajmniej dla dziecka wielkosci mojej kluseczki:p bo na na malenstwa to tam jest tego dosc duzo

Macie dziewczynki racje, bo jak mały ma czkawkę to jakiś taki spokojny nagle się robi :) on to już u mnie w brzuchu tę czkawkę miewał...

No ja też wyczuwam małego czkawkę i ma ją teraz bardzo często. W mojej mądrej księdze pisze żeby nie martwić się takimi czkawkami ani u płodu, ani już u dzieciaczka bo to mu raczej sprawia przyjemność:tak:

Ja dostałam wypłatę nareszcie ale oczywiście o 100 zł mniejszą i znów muszę to wyjaśniać :wściekła/y: Już mam dośc tej księgowej i ZUS-u złodzieje i tyle:angry:
No ale w takim razie mogę porobić resztę zakupów do szpitala i będę miała z głowy:tak::tak:
Dzisiaj pani w sklepie która sprzedawała powiedziała mi że bardzo ładnie wyglądam i że jestem ślicznie ubrana Oj miło się zrobiło:-D

Mój Mały to właśnie codziennie ma tę czkawkę, choć dziś go jeszcze nie dopadła :)

Rany z tymi wszystkimi ZUSami itp to wiecznie jakieś problemy są. Jak Ty im czegoś nie zapłacisz lub pomylisz się to zaraz robią wielką aferę ale jak oni czegoś nie dopatrzą to problemu nie ma i najlepiej jeszcze jak się o swoje nie walczy ehhh brak słów...

Mamba to musisz faktycznie super wyglądać w ciąży!!! Tak trzymać!!! nie podoba mi się, jak niektóre kobiety w ciąży i po ciąży zaniedbują się. Pewnie niekiedy nie jest łatwo o siebie zadbać tak jak przed tym stanem, ale wystarczy choć troszkę zwrócić na to uwagę i wyglądać fajnie. W ogóle kobiecie poprawia się wtedy samopoczucie :)

Sosinka no nie zawszze jest łatwo zadbać o siebie zwłaszcza pewnie jak się ma już dziecko. Ale ja nie mogę ścierpieć kobiet w ciązy które w dresach po Ch łażą z tłustymi włosami i tak dalej:szok:

reklama
A to czemu? Aż tak wielką wagę przykładacie do wyglądu?
Nie rozumiem jakie znaczenie ma czy w dresie, ja tam lubię dresy i bardzo chętnie się w nich bujam.
A jeśli chodzi o tłuste włosy to już osobna kwestia, każdemu się może zdarzyć.

Sosinka ciekawe jestem co byś powiedziała gdybyś mnie teraz zobaczyła.. pojechała byś mi bo mam mnóstwo kg na plusie? Zjechała byś mnie bo mam jeden wielki misz masz na głowie? A może nie spodobał by Ci się styl ubierania jaki ja preferuję? :baffled:

Do góry