reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Mamba, a ty kupiłaś w końcu te płatki Just Fit czy odłożyłaś? jak kupiłaś to... ŹYCZĘ SMACZNEGO :pPPPP

A co takie niedobre???:eek: Ja ich nie kupiłam:no:
Tonya mały szalał cały dzień i w nocy również nie poskąpił kopniaków:tak: Dzisiaj to mnie w pachwinach ciągnie i jestem już na nospie:baffled: A ten dalej buszuje i rozciąga mi się tam w środku. W jedną stronę kraulem w drugą żabką i tak cały dzień:eek:

Pieszczoszka nie planujesz drugiego dziecięcia. że ciuszki wystawiasz;-) Ja zobaczę jak to dalej pójdzie, ale jak na razie jestem na etapie żadnej już ciąży w życiu. To nie dla mnie:no:

reklama
Tylko jedna dzidzia u mnie będzie;) poród naturalny juz u mnie odpada... poza tym nie bylo by mnie stac na drugie dziecko .. nie chce wiec dwojki dzieci a pozniej im odmawiac wszystkiego.. Teraz mam jedno i ma w miare wszystko i tak zostanie no i jeszcze jest jeden najwazniejszy powod ktory odbiera mi mozliwosc posiadania drugiego dziecka ale o tym moze kiedys prywatnie...

Hej :)

Mamba wybór należy do Ciebie, ale ja byłam zadowolona z e szpitala na Wyspiańskiego i z opieki medycznej :)
Twojemu Maleństwu musi być dobrze w brzuszku skoro tak szaleje, w końcu gdzie mu będzie lepiej. Teraz sam sobie bierze to co najlepsze :)

Olga nie stresuj się Kochana ze wszystkim zdążysz, ustalcie plan działania i będzie OK :)
Prawdziwa tancerka Ci rośnie. Natalia jest słodka!

Tonya mam nadzieję, że faktycznie przerwy w nocy będą takie jak trzeba, bo narazie to jedna noc przespana, druga nie. W tę noc jak zasnął po 22 to obudził się ok 2, a potem po 7!! ale to Tylko dlatego, że w dzień cos mu dolegało i bardzo mało spał i strasznie płakał bidulek...

Pieszczoszka to Ty już dużą córusie masz! Rośnie jak na drożdżach :) a karmisz ją piersią? Rany z tym karmieniem to też przeboje... Położna twierdzi, że mam wystarczająco pokarmu, a ja mam wątpliwości, więc mały dostał wczoraj dodatkowo butelkę...

Tylko jedna dzidzia u mnie będzie;) poród naturalny juz u mnie odpada... poza tym nie bylo by mnie stac na drugie dziecko .. nie chce wiec dwojki dzieci a pozniej im odmawiac wszystkiego.. Teraz mam jedno i ma w miare wszystko i tak zostanie no i jeszcze jest jeden najwazniejszy powod ktory odbiera mi mozliwosc posiadania drugiego dziecka ale o tym moze kiedys prywatnie...
No jak kto woli i jakie ma możliwości i poród cc to nie tragedia:no: No ale skoro masz jakieś inne poważniejsze powody to nie będę przekonywać. Zresztą ja też teraz na etapie , że jedno dziecko wystarczy:-D

Sosinka no szaleje i już mie wszystko boli w środku:tak: Co do Twojego małego to nie wiem co lepsze dzieciak w brzuchu, czy taki budzący w nocy po kilka razy;-) Ja już bym chciała mieć go na zewnątrz w domku. No i właśnie dostałam po pęcherzu:eek:

Mamba powiem Ci, że te pierwsze noce to ciężkie są zanim mały się przystosuje i jakoś to wszystko ureguluje się. Dziś śpi cały dzień non stop, ciekawe co będzie działo się - mam nadzieję, że też będzie tak ładnie spał i rodzicom da się wyspać :)
Najgorsze to takie ostatnie oczekiwanie kiedy Mały wyjdzie na świat, dla mnie to chyba był najgorszy okres w ciąży. Każdego dnia człowiek zastanawia się kiedy to nastąpi...ja przecież kilka dni po terminie urodziłam. Do tego ja już na finiszu nie miałam siły kompletnie na nic.. Już nie zostało dużo czasu i Maleństwo będzie przy Tobie. Teraz zbieraj siły i dużo odpoczywaj - ja się śmiałam z tego jak mi mówili i raczej nie oszczędzałam się, a teraz wiem, że powinnam była więcej odpoczywać, bo pierwsze tygodnie są dość ciężkie, męczące ale i piękne :)

Ciekawe ile już mi spadło od porodu, wydaje mi się, że faktycznie sporo wody we mnie było. Muszę kiedyś się zważyć... A teraz taką dietę mam, że hoho cały czas: ziemniaki, buraki, marchewka, pietruszka, chude mięsko i jabłka - pychotka hihi

Sosinka No pewnie tak zawsze to pierwsze kroki z maleństwem człowiek musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji, a i maluch musi ogarnąć inny świat, w którym się znajduje:tak: Mam nadzieję, że u mnie ta adaptacja przebiegnie w miarę łagodnie a i tobie tego życzę:tak: Ja już nie mogę się doczekać malucha bo dla mnie w tym momencie płaczek jest lepszy niż ciąża, bo strasznie się męczę w tym stanie:confused2:
Jak będziesz miała czas to się zważ bo sama jestem ciekawa. A ile przybrałaś?
Olga żyjesz? Mam nadzieję, że nic poważnego się nie podziało po zajęciach???

karmie sztucznym mlekiem bebilonem pepti 1.

Jedna laska wystawiła na sprzedaz na necie bebilon pepti 1 (10 puszek po 450g z przesylka za 140zł wiec sie skusiłam bo ja płace 23zł za puszke normalnie) dzis przyszła przesyłka i co???!!!!! babka wysłała mi bebilon pepti MCT :( to inne mleko i teraz nie mam jak zwrocic tego... masakra jakas;(

ojoj to się pieszczoszka nie udała transakcja... jak bym chyba mleka od osoby prywatnej przez net nie kupiła...

Mamba, jesteś kochana :* jestem, żyję ;) nic mnie nie boli ;) Spytaj Tonyę - byłam u niej wczoraj na placu zabaw z Natalią ;) niestety Arturek Natalii nie lubi, a Natalia się drze jak się ją chce od Arturka zabrać :p
sosinka, kiedy dołączasz z wózeczkiem? :)
A Mamba Ty też wpadaj :) tylko Tonya wychodzi okropnie wcześnie, po 9 ;) Pieszczoszka - a Ty miałabyś jakiś dojazd do nas?

a jaką mam fotę :) to tak na zachętę - droga do Tonyii :D

dsc4858n.jpg

acha Mamba, te chrupki wyglądają i smakują jak sucha karma dla chomika :p

a mało się odzywam bo mi się wicie gniazda trochę włączyło, coś tam pomału robię w domu, a wczoraj rano spacer a pod wieczór byłam na psim przedszkolu ze szczeniakiem...
a czy Wy nie znacie kogoś kto w najbliższym czasie jedzie z Pl do UK samochodem? ktoś kto by zabrał szczeniaka w transporterku... tak bym chciała żeby suczka pojechała... a nie mamy jak jej wysłać

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka jak nie możesz ??? Napisz do babki, że miała zły opis niezgodny ze stanem rzeczywistym , jak nie będzie Ci Chciała zwrócić pieniędzy zawsze możesz wyegzekwować zwrot u allegro. Nie zostawiaj tak tego:no:

Olga no ja na 9 rano na spacer i to jeszcze tam do Was na górkę to bym chyba nie dotarła. Gdyby spacerki były trochę później to owszem ale tak:eek: Musiałabym chyba o 7 rano wyjść;-)
Co do przyjaźni dzieciaczków to chyba tak jak z dorosłymi , nie każdy każdemu przypada do gustu:tak: No albo ktoś komuś w piaskownicy rąbnął zabawkę ;-)

Tonya nie masz zdrowia, żeby człowieka tak wczas z łożka na spacer wyciągać:eek: A niestety do Was kolejki tam na górę nie ma:no: I weź porozmawiaj z Arturkiem bo chyba wpadł w oko Natalii:-D Takiej partii odpuścić to grzech:tak:

reklama
pisałam do niej ale nie kupilam mleka przez allegro ;/ dała ogloszenie na takiej stronce. mleka sa nowe zapakowane ale niestety nie te co trzeba .. ona uwaza ,ze zaznaczyla ,ze to mleko pepti mct ale kłamie!!!:wściekła/y:

dojazd do was>? a gdzie dokladnie?

Do góry