reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Sosinka no witaj wśród Nas. Dzidzia jak dzidzia wymaga uwagi i fajnie, że jesteś zadowolona z porodu bo to tylko przekonuje mnie do tego szpitala:tak: Ja będę miała cesarkę i tutaj pytanie do Was: Czy nie znacie jakiegoś okulisty? Potrzebuję od takowego badanie oczu i zaświadczenie, że mam wskazanie do cesarki, bo oczywiście szpital nie akceptuje tylko wypisów ze szpitala po zabiegu:angry:
Co do mojego tycia to wiesz raz tak raz tak,ale teraz jestem po wizycie u lekarza i jestem spokojniejsza bo okazało się że przez miesiąc przytyłam tylko 1 kg a myślałam że conajmniej z 5:tak: No więc nie jest źle.
Olga ty na siebie uważaj i może zacznij się trochę oszczędzać bo niewiele Ci zostało do końca;-) A tak w ogóle to bedziesz na zajęciach, czy raczej marne szanse?
Co do tycia to tak jak pisałam wcześniej skok z 54 kg na 65 to jednak może zdołować chocbym jak sobie tłumaczyła że ciąża to ciaża to i tak gdzieś depresja człowieka dopada. A ty nie dołuj ludzi bo 10 kg do 8 miesiaca to nic!!!

reklama
ja siedzę przy kompie, jeszcze kawa i zbieram się do sprzątania...

miałam wyciągnąć Tonyę z Arturkiem na plac zabaw :p wysłałam nawet smsa jeszcze z łóżka ale się nie wysłał bo nie miałam nic na koncie, Tonya - nie wiem czy Ci cokolwiek z tego smsa doszło... nie odzywasz się to pewnie nie doszło. po czym jak wstałam to zobaczyłam że padało i jest mokro. poza tym nadal wszystko mnie boli, a sprzątania mam tyle że głowa mała... więc jednak zrezygnowałam z wyjścia...

ostatnio niestety wszystko mnie męczy jeszcze bardziej niż wcześniej... a moje mieszkanie absolutnie nie jest gotowe na przyjście na świat nowego członka rodziny... muszę się wziąć w końcu za to bo jeszcze musimy remont pokoju zrobić a został mi tylko miesiąc... o ile w ogóle, bo Natalię urodziłam dwa tygodnie przed terminem... a ten pokój zawalony rzeczami, sypialnia też, nie mam pojęcia jak my w ogóle ten remont zorganizujemy, masakra... nic nie mam gotowe. zaczynam się bać naprawdę i mam nadzieję że mnie to choć trochę zmobilizuje... do tego chciałam dziś coś dobrego ugotować dla nas i dla Natalii, wyjęłam sobie mięsko, a tu już 10.30 a ja nic nie zrobiłam...

Mamba, ja na ćwiczenia raczej przyjdę, najwyżej będę delikatnie wszystko robić, albo mi to pomoże albo zlegnę całkiem, zobaczymy :p w każdym razie wiele czasu mi już nie zostało na ćwiczenie więc muszę to jeszcze wykorzystać. więc do zobaczenia o 17.00 :) mam nadzieję że się nie spóźnię :p

oooj, leje... no to już na pewno nie muszę teraz nigdzie wychodzić, hurra :D

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj to samo siedzę na kompie i próbuję się wyłaczyć i coś zrobić:eek: Mam całą suszarkę ubrań dal juniora do wyprasowania oczywiście no, a pokój też leży odłogiem. Na ścianie nie dokończony malunek na podłodze zlew i płyta gazowa, podłoga do wypastowania, a ja chorobliwe lenistwo:baffled:

Jestemna chwilkę. Położyłam się po zajęciach ale moje dziecię tak daje mi do wiwatu, że nie mogłam uleżeć. Teraz też nieźle mnie kopie. Będę musiała dziecko posłać do jakiejś szkółki piłkarskiej a nóż drugi Ronaldo rośnie:tak:
Tak mnie boli koło pępka że nie wiem, czy to coś od jelit:eek:

Mamba, a ty kupiłaś w końcu te płatki Just Fit czy odłożyłaś? jak kupiłaś to... ŹYCZĘ SMACZNEGO :pPPPP

a do kogo podobna Natalia - trudno stwierdzić ;)

Cześć :)

Olga sms od Ciebie nie doszedł i dobrze, bo ja dziś też miałam totalnego lenia i jeszcze z racji pogody nigdzie nie wyszłam z małym. Mały z resztą też miał od rana fazę, co skończyło się wspólną drzemką już od 9.15 (normalnie zasypia między 11 a 12) - nie ma to jak współpracujące dziecko :-D Olga Ty się bierz za ten remont, bo naprawdę nie zdążysz. Jak pierwsze urodziłaś przed czasem, to drugie też bardzo prawdopodobne, że do terminu nie doczeka, a będzie Ci coraz trudniej się mobilizować. Zagoń chociaż męża do roboty ;-) Natalka uroczo tańczy :tak:

Sosinka oby Ci synuś ładnie spał w nocy i robił przerwy trzygodzinne - to bardzo pomaga funkcjonować potem w dzień. Najważniejsze, że już zapominasz o trudach porodu i fajnie, że zadowolona z opieki jesteś.

Mamba synek w końcu dał Ci odpocząć?

reklama
Witam:) JA wczoraj byłam na zakupach ciuchowym dla mojej małej bo ze wszystkiego juz prawie powyrastała;/ kupiłam jej nowe czapeczki,dresiki i takie tam;) fajne obnizki w sferze sa w smyku i w c&a ;) za niedługo bede wystawiac na aukcje Laurusi ubranka jak by byla ktora zainteresowana :) beda tez dresiki ktore miała za sobie po 1 raz;/ Moja małą ma juz 69cm i wazy 6200. wiec dosc duza chyba jak na 3 mies dzidzie:p wszyscy jej daja 4 mies;P
Ostatnio mała kiepsko śpi a w dzien strasznie wymaga uwagi..

sosinka fajnie ,ze jestes zadowolona;) pochwal sie zdjeciem maleństwa;)

Do góry