reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

reklama
Ależ pogoda, tego się nie spodziewałam, że tak szybko zima wróci...spacerek był bardzo udany. Uwielbiam jak pada śnieg :-)

Mamba ja wiem po co jest dieta po operacji, ale od kromki pieczywa light klocka rano nie postawię, bez obaw ;-) za to samopoczucie będę miała dużo lepsze niż z żołądkiem przyklejonym do krzyża :-D

Kojec osobistym więzieniem, dobrze nazwane, dlatego nigdy ich nie lubiłam. Dla rodzica jest to czasem ostatnia deska ratunku, ale z perspektywy dziecka to im go mniej tym lepiej.

Olusia murzynka robi się ekspresowo i bardzo dobry wyszedł. Wprowadziłam małą modyfikację i zamist dodawać powideł do ciasta, po upieczeniu przekroiłam go na pół i powidła dałam do środka jako dodatkową warstwę - pycha!!! Właśnie go wcinam do kawy :-)

Ostatnia edycja:
Honey cieszę się, że smakowały :). a imprezka urodzinowa się udała?

Tonya ja jadłam wafle ryżowe- one mnie uratowały :-D. ja np nie znoszę mleka, wypije tylko kakao, czekoladę lub bawarkę, ale zupa mleczna po cc i parunastu h bez jedzenia smakowała mi bardzo :-D

Tonya hahahaha no wiem że wiesz no tylko przestróg nigdy za wiele a nóż coś ci odpali z głodu i mielone jakieś wciągniesz;-)
A co do kojca mysle że aż tak xle nie będzie
Patusia ja jednak protestowałam i nie zjadłam zupy nie dało się :no: Przepościłam konkretnie ile się dało i już
Honey tak imprezować to można:tak:
A jestem trochę zła bo zamierzam wskoczyć na dietkę całkiem przystępną ale mój mi nie pomaga kręci tym nosem jakby muchy mu tam powpadały. kurde jak juz chce coś dla siebie i jakby nie było dla niego zrobić to nie docenia zaraza jedna:wściekła/y:

Dziewczyny, wy tu o dietach a mi się marzy wyżerka w kfc, kurcze pieczone lub nawet w mc donaldzie. Nie mówiąc jaką mam ochotę na czekoladę i bitą śmietanę. Całe szczęście, że Szymek dobrze zniósł kotleta drobiowego i pizze domowej roboty :-D.

Patusia!! ty tak specjalnie?? przez ciebie teraz mysle tylko o domowej pizzy...

musze zrobić jakieś badania, rodzina mi spokoju nie daje i tak jak z wpisywaniem w google objawów w 90%ach będziesz mieć raka tak w wypadku mojej rodziny juz wywróżyli mi zakrzepice przez ciążę bo interpretacja że poprostu brakuje mi magnezu czy wapnia jest zbyt mało dramatyczna...:szok:

Olusia to prawda Karolek to mały zębolek ;)

Mamba - mój mały miał takie długie włoski od urodzenia, aż w szoku byłam, i nie wytarły mu się tylko troszkę z tyłu główki. Urodził się z czarnymi a teraz ma takie średni blond ;)
Jak tam maluszek w kojcu?

Olga stwierdzenie Mamby idealne: Master Chef dla niemowlaków

Honey robiłaś tę sałatkę co podawałam przepis?
Najlepiej jak udasz się do lekarza i będziesz spokojniejsza bo wiesz jak to jest każdy wokół stawia własną diagnozę a po co masz się denerwować i stresować...

Sosinka - tak tą twoją:) ale jak dla mnie zdecydowanie przesadziłam z czosnkiem, moglam dać mniej ale za to czosnek w zimie wskazany i nie pozwolilam narzekać :-)

reklama
Mamba pewnie nie tylko mielony będzie mi po głowie chodził :-D A zupy mlecznej jak będzie z korzuchami nie ruszę, bo bym od razu pawia puściła więc zapas choćby na czwartek rano musi być ;-)

Honey Sosinka ma rację, sprawdź wszsytko u lekarza i nie przerażaj się czarnymi wizjami rodziny. Fajnie, że impreza udana :-)

Muszę mojemu mężowi napisać rozkład dnia małego, bo zostaje z nim sam na czas mojej nieobecności. Ciekawe jak sobie dadzą radę, przewiduję, że będzie im ok w tym męskim gronie :-) Niech już będzie środa...ten brzuch momentami już tak boli, że nie idzie wytrzymać, jakby mi skóry brakowało.

Do góry