reklama
BASKA jak chcesz murzynka latwego i szybkiego to podesle ci prawdziwego przystojniaka : latwy, szybki i hmmm)) (sie znaczy jednego z ex)
MAMAAGUSI ja w Lodzi to pamiaetam ze bylam na nagraniu " Idz na calosc" dwa razy))))))))))))) i ze jechalam do studia tramwajem jakims dziwnymp tzn dziwnie halasowal))
MAMAAGUSI ja w Lodzi to pamiaetam ze bylam na nagraniu " Idz na calosc" dwa razy))))))))))))) i ze jechalam do studia tramwajem jakims dziwnymp tzn dziwnie halasowal))
Baśka_28
Fanka BB :)
Dziulka hehe
reklama
no to ode mnie cos: piers z kurczaka / indyka w sosie smeitanowo grzybowym)
w zaleznosci czy chcecie na dwa ni jedzenie czy na jeden -kupic odpowiednia ilosc piersi z kuraka i/lub indyka) , potrzebne do tego sa grzyby-pieczarki, cebula, przyprawy: sol pieprz vegeta ( ja mam "doprawke" z biedronki), papryka slodka. olej, maslo.smietana plynna ( w Pl to sie chyba kremowka nazywa??)
w jednej patelni dosc glebokiej wlac troszke oleju i wkroic kawalek spory masla i rozpuscic. miesko pokroic w grube kostki i jak maslo sie rozpusci to wrzucic miesko. w tym samym czasie w drugim ganrku typu rondel lub patelnia torszke oleju wlac i pokroic do niego pieczarki ( ja daje pol kilo) i dwie cebule drobno. doprawic pieprzem sola i vegetka i to musi sie pichcic tak z 15-20 min. miesko obracac i rpzyprawic tez sola pieprzem vegetka, papryka slodka i ma sie przysmazyc , jak zacznie sie mocno rpzysmazac to wlac wody gotowanej i neich sie podusi pod przykrywka. jak grzyby i cebula sa juz przysmazone tak ze mozna by jesc je same to przelozyc to do patelni z meisem wymeiszac, dolac wody i dusic z 10-15 min. sprobowac i doprawic wg upodobania. potem wlac bezposrednio dosc sporo smietany -ja tak wlewam pol litra. i to ma sie pichcic tak z 15 min, zameiszac czasem. jesl iwydaje sie ze sosu za malo to dolac wody.
to danei zrobilam na roczek Leane, i dosc czesto to robie i mloda bardzo lubi i to pasuje tez do makaraonu, ziemnaiczkow, choc najczesciej ja robie z ryzem))
bon appétit!)))))))))))))
w zaleznosci czy chcecie na dwa ni jedzenie czy na jeden -kupic odpowiednia ilosc piersi z kuraka i/lub indyka) , potrzebne do tego sa grzyby-pieczarki, cebula, przyprawy: sol pieprz vegeta ( ja mam "doprawke" z biedronki), papryka slodka. olej, maslo.smietana plynna ( w Pl to sie chyba kremowka nazywa??)
w jednej patelni dosc glebokiej wlac troszke oleju i wkroic kawalek spory masla i rozpuscic. miesko pokroic w grube kostki i jak maslo sie rozpusci to wrzucic miesko. w tym samym czasie w drugim ganrku typu rondel lub patelnia torszke oleju wlac i pokroic do niego pieczarki ( ja daje pol kilo) i dwie cebule drobno. doprawic pieprzem sola i vegetka i to musi sie pichcic tak z 15-20 min. miesko obracac i rpzyprawic tez sola pieprzem vegetka, papryka slodka i ma sie przysmazyc , jak zacznie sie mocno rpzysmazac to wlac wody gotowanej i neich sie podusi pod przykrywka. jak grzyby i cebula sa juz przysmazone tak ze mozna by jesc je same to przelozyc to do patelni z meisem wymeiszac, dolac wody i dusic z 10-15 min. sprobowac i doprawic wg upodobania. potem wlac bezposrednio dosc sporo smietany -ja tak wlewam pol litra. i to ma sie pichcic tak z 15 min, zameiszac czasem. jesl iwydaje sie ze sosu za malo to dolac wody.
to danei zrobilam na roczek Leane, i dosc czesto to robie i mloda bardzo lubi i to pasuje tez do makaraonu, ziemnaiczkow, choc najczesciej ja robie z ryzem))
bon appétit!)))))))))))))
Podziel się: