reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przystanek kulinarny

reklama
BASKA jak chcesz murzynka latwego i szybkiego to podesle ci prawdziwego przystojniaka : latwy, szybki i hmmm:))) (sie znaczy jednego z ex:p)

MAMAAGUSI ja w Lodzi to pamiaetam ze bylam na nagraniu " Idz na calosc" dwa razy:)))))))))))))) i ze jechalam do studia tramwajem jakims dziwnym:pp tzn dziwnie halasowal:)))
 
Mamaagusi w Łodzi jeszcze nie byłam a torcik już zjedzony?
Ostatnio w ogóle nie mam natchnienia na pichcenie, gdzie gotuję tylko w sobotę/niedzielę.
 
Mamaagusi gdyby nie zaplanowana kontrola to już bym się pakowała i jakiegoś antka z lotniska nakręciła bo mnie do Was rzucił.
 
reklama
no to ode mnie cos: piers z kurczaka / indyka w sosie smeitanowo grzybowym:))
w zaleznosci czy chcecie na dwa ni jedzenie czy na jeden -kupic odpowiednia ilosc piersi z kuraka i/lub indyka:)) , potrzebne do tego sa grzyby-pieczarki, cebula, przyprawy: sol pieprz vegeta ( ja mam "doprawke" z biedronki), papryka slodka. olej, maslo.smietana plynna ( w Pl to sie chyba kremowka nazywa??)
w jednej patelni dosc glebokiej wlac troszke oleju i wkroic kawalek spory masla i rozpuscic. miesko pokroic w grube kostki i jak maslo sie rozpusci to wrzucic miesko. w tym samym czasie w drugim ganrku typu rondel lub patelnia torszke oleju wlac i pokroic do niego pieczarki ( ja daje pol kilo) i dwie cebule drobno. doprawic pieprzem sola i vegetka i to musi sie pichcic tak z 15-20 min. miesko obracac i rpzyprawic tez sola pieprzem vegetka, papryka slodka i ma sie przysmazyc , jak zacznie sie mocno rpzysmazac to wlac wody gotowanej i neich sie podusi pod przykrywka. jak grzyby i cebula sa juz przysmazone tak ze mozna by jesc je same to przelozyc to do patelni z meisem wymeiszac, dolac wody i dusic z 10-15 min. sprobowac i doprawic wg upodobania. potem wlac bezposrednio dosc sporo smietany -ja tak wlewam pol litra. i to ma sie pichcic tak z 15 min, zameiszac czasem. jesl iwydaje sie ze sosu za malo to dolac wody.

to danei zrobilam na roczek Leane, i dosc czesto to robie i mloda bardzo lubi i to pasuje tez do makaraonu, ziemnaiczkow, choc najczesciej ja robie z ryzem:)))

bon appétit!:))))))))))))))
 
Do góry