reklama
No właśnie chyba trochę zaszalał. Napisał wyraźnie,4 razy po 2 tabletki,co daje 8 dziennie. A podejrzewa u mnie mega infekcje z racji duzej ilości białka. Istnieją silne infekcje dróg moczowych bez żadnych objawów typu bóle przy oddawaniu moczu,częste siusianie itd? Bo ja niczego takiego nie mam. Chyba zmniejsze dawkę i bede brała tak po 3-4 tabletki dziennie,potem badanie i mam gina w następny poniedziałek. W ogóle to już się wystraszyłam zatrucia,ale to za szybko. Chociaż od kilku dni puchną mi nogi i dłonie. Ciśnienia niestety nie mam obecnie czym zmierzyć;/
podgrzybek
Mama Bartocha
ja brałam 6 dziennie. To jest po prostu wyciąg z żurawiny.
lile
Fanka BB :)
istnieją bezobjawowe. 8 tabletek raczej nie zaszkodzi, a skoro zapisał tyle, znaczy, że ma powody. Ja teraz biore furaginum x 6 dziennie + żurawinę, też sporo, ale skoro lekarz mi tak zalecił - widać tak lepiej. Zastanów się, po co chodzisz do tego lekarza, jeśli nie ufasz jego diagnozom? Ja bym się bała leczenia na własną rękę, szczególnie w ciąży.
Skład uroseptu:
edit: o, jeszcze fasola. jadłam ostatnio, z pół kilo. nie szkodzi ;-)
Skład uroseptu:
- wyciąg gęsty złożony z korzenia pietruszki (Petroselini radix) 2,66 cz., naowocni fasoli (Phaseoli pericarpium) 1 cz., liści brzozy (Betulae folium) 4,4 cz. (DER 4:1; ekstrahent: metanol) - 86,2 mg
- wyciąg suchy z ziela rumianku (Chamomillae herba extractum siccum)
(DER 9:1; ekstrahent: woda) - 8 mg - wyciąg suchy z liści borówki brusznicy (Vitis idaeae folium extractum siccum)
(DER 4,4:1; ekstrahent: woda)- 26 mg - sproszkowaną naowocnię fasoli (Phaseoli pericarpium pulv.) - 78 mg
- cytrynian potasu (Kalium citricum) - 19 mg
- cytrynian sodu (Natrium citricum) - 16 mg.
edit: o, jeszcze fasola. jadłam ostatnio, z pół kilo. nie szkodzi ;-)
załamałam się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie jem dużo a w 2 tyg. przytyłam 2 kg. nie wiem czy coś jest nie tak ale waze 59 kg a lekarz powiedział mi że nie powinnam wiecej niz 60 kg a tu jeszcze 2 miesiące. nie wiem czy mam ograniczyć jedzenie???
nie jem dużo a w 2 tyg. przytyłam 2 kg. nie wiem czy coś jest nie tak ale waze 59 kg a lekarz powiedział mi że nie powinnam wiecej niz 60 kg a tu jeszcze 2 miesiące. nie wiem czy mam ograniczyć jedzenie???
magda,moim zdaniem nie powinnaś ograniczać jedzenia !!!a to,że wskoczyło Ci 2 kg prez 2 tyg to nic strasznego i napewno nie ma znaczenia ile jesz...to już ostatni etap ciąży i raczej już nie mamy wpływu na to ile kg wskoczy,bo maluszek już coraz większy,do tego ilość wód płodowych,powiększająca się macica-to wszystko ma swoją wagę ...z tego co wiem teraz powinniśmy przybierać 500g na tydzień ;/
daissy_
Wiecie co, ja już się wagą przestałam przejmować- przytyłam już prawie 11kg i nie robię z tego wielkiej tragedii, czas na odchudzanie będzie po ciąży. Brzuszek rośnie teraz z dnia na dzień, czuję się coraz bardziej ociężała ale najważniejsze jest to, żeby maleństwo było zdrowe! magda- absolutnie nie ograniczaj jedzenia- jeśli jesteś głodna to widocznie maluszek potrzebuje. Zobaczycie na wiosnę będziemy laski, że hoho
Jola1205
ja to jutro się zważę zobaczymy......... było 75 czyli 11kg do przodu
Magda ja do 5 m-ca prawie nic nie przytyłam, a potem jak waga ruszyła to nawet nie wiem kiedy.Ostatnio tez mi przyszlo 3kg w ciagu niecalego miesiaca i nie wiem skąd bo jem nadal tak samo.I skad ta opinia lekarza ze nie powinnaś przytyc wiecej niz 60 kg, jaka była Twoja waga startowa?Mi przy 53kg powiedział ze moge przytyc nawet 18kg i to bedzie norma.
reklama
za zaczelam od 48 kg ...,. na poczatku szlo 1 kg na miesiac a teraz leci jak oszalale. dwa ostatnei miesiace to było tak że w sierpniu ok. 3 kg a teraz 2. wystraszylam sie ze cos jest nie tak.... nie wiem mam nadzieje ze lakarz przesadził bo od wczoraj mam straszna blokade do jedzenia a nie chce zebym cos nabroila. bez sensu