reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost wagi

reklama
a mi waga leci w góre praktycznie z dnia na dzień... i nie mam pojęcia od czego, bo AŻ tyle, żeby 2kg/tydzien tyć to nie jem :-(

w zasadzie to chyba do 6tego to ze 2kg może... a potem jak ruszyło.. dziś rano 13 na plusie! a miałam nadzieję w 11 się zamknąć :-(

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Najbardziej mnie martwi ten mój wygląd. A do tego wyniki mam nieciekawe,bo białkow moczu mi wyszło i leukocyty,ale jutro ide do rodzinnego przynajmniej tak wstępnie zinterpretować,bo gina mam na 4.10 dopiero.
Wg mnie ta bladość sugerowałaby anemię, a więc konieczna suplementacja żelazem. U mnie w pewnym okresie było podobnie, też byłam trochę blada i sama dieta (natka pietruszki, szpinak itd.) niestety nie wystarczyła, musiałam brać żelazo w tabletkach. Powinnaś udać się do lekarza, im szybciej tym lepiej.

Mam nadzieję,ze to nie to. Morfologia wyszła w sumie w porządku,ale sprawdzę wszystko co będzie trzeba. Do 4 już dużo czasu nie zostało.
Nastraszyłaś mnie tym szpinakiem;) Ja kocham mięso i taka dieta by mnie przewróciła xD

czerwone mięso ma więcej żelaza niż szpinak, więc nie ma co załamywać rąk. A anemia nic strasznego, sumplementacja żelazem zazwyczaj pomaga (tardyferon lub coś w ten deseń od lekarza). Wygląd to w sumie jeszcze żaden wyznacznik, ja mniej więcej do 4tego miesiąca wyglądałam delikatnie mówiąc nieszczególnie, a wyniki wszystkie ok.

reklama
Dziękuje za odpowiedzi. A brałyście urosept w ciąży? Bo rodzinny mi zalecil ze względu na białko w moczu. Troche mi to nie pasuje,bo bakterie nieliczne,a bialka duzo,ale nerki w porządku. Natomiast mam brać 8 tabletek dziennie;/ Pomyślałam,ze będę brała przez tydzień,a potem powtórzę mocz i zobaczę czy spada i to jest rzeczywiscie infekcja. Co o tym sądzicie?

Do góry