reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost Beta hcg

19kamila96

Fanka BB :)
Cześć :) Jestem w 3 tygodniu + 5 dni ciąży.
Owulację miałam w 11dc ( potwierdzona monitoringiem).
W 24 DC zrobiłam test betę hcg. Wynik wyszedł 85,80.
W 26 DC potworzylam badanie i już 305.
Czy to nie jest za duży wynik ?? Bo wynik 305 był w 3 tygodniu+4 dzień.
Może znaczenie ma też to że owulację miałam dość wcześnie.

reklama
Tu się też liczą dni od owulacji :)
Myśli Pani żeby robić jeszcze betę ??? Musiałam zrobić w 24 DC bo biorę duhapston i musiałam sprawdzić czy jestem w ciąży żeby dalej przyjmować duhapston. I bije się z myślami czy robić dalej betę czy to ma sens ?? Zrobiłam raz a potem drugi sprawdzić czy rośnie.

Myśli Pani żeby robić jeszcze betę ??? Musiałam zrobić w 24 DC bo biorę duhapston i musiałam sprawdzić czy jestem w ciąży żeby dalej przyjmować duhapston. I bije się z myślami czy robić dalej betę czy to ma sens ?? Zrobiłam raz a potem drugi sprawdzić czy rośnie.
Przyjmując że bhcg podwaja się co 48h, a pęcherzyk w macicy widać jak bhcg ma ok 1000-1500 to ja już bym się umawiała do lekarza np na piątek, bo jutro już możesz mieć ok 600,w środę już ponad 1000 :)
A potem już stosować się do wskazówek lekarza czy sprawdzać bhcg czy nie

Ja bym nie robiła. Znam przypadki, ze nawet ładnie rosnąca beta nie jest zupełnym potwierdzeniem zdrowo rozwijającej się ciąży. Ja sama również sprawdziłam raz i więcej nie będę. Co ma być dalej to i tak będzie.

Przyjmując że bhcg podwaja się co 48h, a pęcherzyk w macicy widać jak bhcg ma ok 1000-1500 to ja już bym się umawiała do lekarza np na piątek, bo jutro już możesz mieć ok 600,w środę już ponad 1000 :)
A potem już stosować się do wskazówek lekarza czy sprawdzać bhcg czy nie
Noo z tym 1000 bety hcg to bym była ostrożna, bo u niektórych może coś widać a u innych przy wyższych wartościach widac mało co albo wcale jeszcze…. Ja bym jednak odczekała chwile…

reklama
A ja bym nie czekała, lepiej jak najszybciej potwierdzić ciążę wewnątrzmaciczną
Przy takiej niskiej becie jak lekarz nic nie zauważy to i tak przeciągnie się to w czasie… bo pójdzie w dwie strony albo tak wczesna ciaza ze nie widać, albo pozamaciczna i znowu stres… no ale każdy robi jak uważa ☺️ Jednak widzę po obserwacji ze pośpiech w tych kwestiach kobietom nie służy…

Do góry