reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost beta hcg

f.drabikowa

Początkująca w BB
Hej dziewczyny pomocy zrobiłam dziś ponownie betę sama dla siebie i zaczynam się martwić bo przeczytałam że taki przyrost jest poniżej normy i to może oznaczać puste jajo :(
Ostatnia miesiączka 9 kwiecień
Drożność jajowodów 16 kwiecień
14 maj beta - 1264.2
25 maj beta - 8117.67

reklama
Nie porównuje się wyników w takim odstępie czasu. Po co dzisiaj robiłaś badanie?

Hej dziewczyny pomocy zrobiłam dziś ponownie betę sama dla siebie i zaczynam się martwić bo przeczytałam że taki przyrost jest poniżej normy i to może oznaczać puste jajo :(
Ostatnia miesiączka 9 kwiecień
Drożność jajowodów 16 kwiecień
14 maj beta - 1264.2
25 maj beta - 8117.67
Po pierwsze betę robi się w odstępie 48h lub 72h. Inaczej nic nie wnosi. A przy becie ponad 8 tyś to już wgl nie ma sensu. Przy tak dużych wartościach beta zwalnia i do oceny ciąży służy USG.

Kiedy masz wizytę?

Ja pierwszy raz jestem w ciąży ktoś mi podpowiedział żebym sobie jeszcze zrobiła betę więc zrobiłam , dopiero dziś doczytałam że betę sprawdza się najlepiej po 48 godzinach. A wizyta dopiero 12 czerwca 🙄

I już zaczęłam się denerwować że puste jajo... Po kilku latach starań to każde małe zmartwienie przeradza się w stres zdenerwowanie i strach...

Ja pierwszy raz jestem w ciąży ktoś mi podpowiedział żebym sobie jeszcze zrobiła betę więc zrobiłam , dopiero dziś doczytałam że betę sprawdza się najlepiej po 48 godzinach. A wizyta dopiero 12 czerwca 🙄
A nie możesz wizyty przyspieszyć? Byłabyś spokojniejsza 🙂

No właśnie wizyty nie mogę przyspieszyć, ale chyba pojadę na nfz do innego lekarza żeby sprawdzić Czy wszystko ok .
Ostatnia miesiączka była 9 kwietnia

No właśnie wizyty nie mogę przyspieszyć, ale chyba pojadę na nfz do innego lekarza żeby sprawdzić Czy wszystko ok .
Ostatnia miesiączka była 9 kwietnia
Na jedną wizytę sprawdzająca spokojnie możesz iść do innego ginekologa 🙂 lepiej tak, niż masz się do 12 czerwca stresować 🙂

reklama
Ja ogólnie chce chodzić do dwóch, jeden na NFZ drugi prywatnie, głównie ze względu na to żeby chociaż część badań początkowych zrobić na NFZ. A prenatalne czy połówkowe oczywiście prywatnie :)

Do góry