Wczoraj oberwałam od Męża że ciągle się chwale co kupuje dla Dzidzi a dla siebie nie mam prawie nic przygotowane więc zaraz idę na reszte zkupów i na dniach też zaczynam pakowanie więc te listy Marteczka na pewno mi sie przydadzą
reklama
iza&marcin
Fanka BB :)
Zrobilam liste dla siebie,moze Wam tez sie przyda
RZECZY DO SZPITALA
- dwa ręczniki
- pantofle, klapki pod prysznic
- biustonosz ciążowy lub do karmienia (z otwieranymi miseczkami)
- krem lub pomadka do zwilżania ust
- 2 butelka wody mineralnej niegazowanej z dzióbkiem
-szlafrok
-skarpetki
-gacie jednorazowe, wkładki bella, wkładki do stanika, papierowe reczniki, tantum rosa
-telefon, mp3
- bluza rozpinana, t-shirt, 2 koszule
-szczotka do włosów, gumka, pasta, szczoteczka, mydło i gąbka, balsam
-termometr
-rozwaz laktator
DLA DAWIDKA
-2 cieńsze czapeczki
-chusteczki do pupy
-pare pieluch
-smoczek, butelka
-rożek, pizamki, skarpetki, kocyk
DOKUMENTY
- dowód osobisty
- dokument ubezpieczenia
- karta przebiegu ciąży
- wyniki badań laboratoryjnych ( w tym informacja o grupie krwi) oraz inne zaświadczenia o zdrowiu (np. karty informacyjne z pobytów szpitalnych)
NA WYJSCIE (nie zabierac do szpitala)
- uszykuj ciuszki dla małego, ciepla czapka itd.
- dresowe spodnie białe, czarny top i koszulka, tusz do rzęs.
RZECZY DO SZPITALA
- dwa ręczniki
- pantofle, klapki pod prysznic
- biustonosz ciążowy lub do karmienia (z otwieranymi miseczkami)
- krem lub pomadka do zwilżania ust
- 2 butelka wody mineralnej niegazowanej z dzióbkiem
-szlafrok
-skarpetki
-gacie jednorazowe, wkładki bella, wkładki do stanika, papierowe reczniki, tantum rosa
-telefon, mp3
- bluza rozpinana, t-shirt, 2 koszule
-szczotka do włosów, gumka, pasta, szczoteczka, mydło i gąbka, balsam
-termometr
-rozwaz laktator
DLA DAWIDKA
-2 cieńsze czapeczki
-chusteczki do pupy
-pare pieluch
-smoczek, butelka
-rożek, pizamki, skarpetki, kocyk
DOKUMENTY
- dowód osobisty
- dokument ubezpieczenia
- karta przebiegu ciąży
- wyniki badań laboratoryjnych ( w tym informacja o grupie krwi) oraz inne zaświadczenia o zdrowiu (np. karty informacyjne z pobytów szpitalnych)
NA WYJSCIE (nie zabierac do szpitala)
- uszykuj ciuszki dla małego, ciepla czapka itd.
- dresowe spodnie białe, czarny top i koszulka, tusz do rzęs.
iza - jak dorbze ze nie zapomniałas o tuszu do rzęsto serio ważne bo kobieta po porodzie tez chce ładnie wygladąc wiec przyjade sie delikatny makijaż - nie zapomnij o dobrym kremie nawilżajacym dla swojej buźkiogólnie lista jest bardzo fajna a czytajac takie listy zaraz nie moge się doczekac jak ja bede sie pakowac - ale to jeszcze troche...
Dziekuje Ci Mrs za info i za sprawdzenie mojego szpitala za 2 dni mam spotkanie z położna wiec sie wypytam i upomne o badania.Twoje i nformacje berdzo mi pomogły bo ja zielona jetsem w tej kwestji.
Zobaczymy moze uda sie mnie wcisnąc na poród w wodzie i chcemy wykupic osobny pokój.Mój chłopak bedzie ze mna tak długo jak da rade u nas pokój kosztuje 50Ł za dobę,no i jesli to mozliwe nie chce rodzic z innymi kobietami mam zamiar skupic sie na sobie zeby poszło mi jak najszybciej.
A tak swoja droga to wiesz juz ile bedzie Cie kosztował poród w tej klinice i czy masz mozliwosc zzo??Moze i mnie bedzie stac hmmm...
A i nie nazywaj sie stara doopą bo jestes tylko 3lata starsza a ja czuje sie b.młodo wiec wypraszam sobiePozdrawiam
Befatka, no i jak poszla wizyta z polozna? Mam nadzieje ze wszystko ok. Nie zapomnij sie tez ubiegac o bezplatne klasy rodzenia (antenatal classes), polozna powinna dac Ci formularz do wypelnienia ktory trzeba wyslac do szpitala. Ja dodatkowo sie zapisalam na kurs w NCT dla niedoswiadczonych rodzicow, wychwalany przez moje wszystkie doswiadczone maciezynsko kolezanki. Mozesz znalezc wiecej info o tym na: http://www.nct.org.uk/info-centre
Co do tego prywatnego szpitala (The Portland Hospital) to niestety jest troche drogi i nigdy sie bym na niego zdecydowala, szczegolnie ze ten w ktorym mialam rodzic jako jedyny w centrum Londynu dostal ocene 'good' (St Thomas' & Guy's Hospital - na przeciwko Big Ben'a) ale maz sie uparl (typowy koziororzec! ) ze chce byc z nami caly czas i w nocy tez i chce zeby mi bylo jak najwygodniej z wlasna lazienka, lodowka, powojnym lozkiem etc. Maz nalega - to maz placi ;-)! Ceny zaczynaja sie od okolo £4,500 a potem okolo £1,000 za kolejna dobe. Wiecej info na London private hospital, The Portland Hospital: private maternity hospital and children
giza- długo się gotuje ten smoczek? O właśnie kapucha:-)...koleżanka mi mówiła, że bardzo się przydaje...ale to wyślę mężusia jak już będę w szpitalu. Bo w moim raczej nie ma.
Weszłam na stronę mojego szpitala i faktycznie tam jest lista co zabrać i np. ciuszki mogą być szpitalne (ale ja wolę wziąć ze sobą;-)) tym bardziej, że od razu tu dziecko jest z mamą, bez względu czy mama miała cc czy rodziła naturalnie. I sama ubiera dzieciaczka.
Weszłam na stronę mojego szpitala i faktycznie tam jest lista co zabrać i np. ciuszki mogą być szpitalne (ale ja wolę wziąć ze sobą;-)) tym bardziej, że od razu tu dziecko jest z mamą, bez względu czy mama miała cc czy rodziła naturalnie. I sama ubiera dzieciaczka.
Ouuups! Befatka, linka urwalo: London private hospital, The Portland Hospital: private maternity hospital and children
A powiedzcie mi pierzecie swoje koszule co zabieracie do szpitala w proszku dla niemowląt? Mężowi kolega (od tygodnia tatuś) wczoraj powiedział, że należy o tym pamiętać, aby dziecko nie miało uczulenia w kontakcie z matką (wiem, głupio to brzmi). Dla mnie to lekka przesada tak jak np. powiedział, żeby nie używać żadnych kosmetyków, bo mogą uczulić dzidziula...jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Giza, z ta kapusta to tez od mamy slyszalam ze 'zycie jej ratowala'. Z moich pierwszych dni tylko pamieta jak babcia nic tylko ciagle ta kapuste tlukla i pomagalo
Juz mi babcia obiecala ze przyleci z mama na porod i bedzie wspierac rada, bo taka jest encyklopedia jak i Ty, chyba nie ma niczego 'dzieciaczkowego' czego nie wie
Juz mi babcia obiecala ze przyleci z mama na porod i bedzie wspierac rada, bo taka jest encyklopedia jak i Ty, chyba nie ma niczego 'dzieciaczkowego' czego nie wie
iza&marcin
Fanka BB :)
niekat- dopisuje krem do listy !
przyszlamamusiu- tez mi do glowy przyszlo zeby swoje koszule wyprac w dzieciecym proszku ale pozniej sie stuknelam w glowe i pomyslalam ze musze przestac bo popadam w paranoje.
Skoro koszula mialaby byc wyprana w Jelpie to tak samo musialoby sie wyprac kazda inna czesc garderoby nie tylko swojej ale meza tesciow rodzicow dziadkow itd itp...
A z tym smoczkiem to chyba wyparzac tak przez moment, polewajac wrzatkiem... tak mi sie wydaje.
przyszlamamusiu- tez mi do glowy przyszlo zeby swoje koszule wyprac w dzieciecym proszku ale pozniej sie stuknelam w glowe i pomyslalam ze musze przestac bo popadam w paranoje.
Skoro koszula mialaby byc wyprana w Jelpie to tak samo musialoby sie wyprac kazda inna czesc garderoby nie tylko swojej ale meza tesciow rodzicow dziadkow itd itp...
A z tym smoczkiem to chyba wyparzac tak przez moment, polewajac wrzatkiem... tak mi sie wydaje.
reklama
AsiaM
mama czterech córek
PrzyszłaMamusiu, też mi się wydaje że to przesada z tą koszulą.
Ja przy pierwszym porodzie korzystałam z koszul szpitalnych i Alicję ubierałam w szpitalne kaftaniki, a nie mam pojęcia w czym to wszystko było prane. Dopóki dziecko nie wykazuje uczuleń to można chyba zrezygnować z tego typu zabiegów jak pranie ciuchów całej rodziny w proszkach dziecięcych.
Ja przy pierwszym porodzie korzystałam z koszul szpitalnych i Alicję ubierałam w szpitalne kaftaniki, a nie mam pojęcia w czym to wszystko było prane. Dopóki dziecko nie wykazuje uczuleń to można chyba zrezygnować z tego typu zabiegów jak pranie ciuchów całej rodziny w proszkach dziecięcych.
Podziel się: