reklama
iza&marcin
Fanka BB :)
To szpital Swietej Rodziny w Poznaniu.Dosc duzo czasu posiwecilam czytaniu forum i zdecydowalam sie wlasnie na niego.
gdyyscie chcieli to tutaj macie adres forum
noworodek.pl :: Zobacz temat - Szpital
gdyyscie chcieli to tutaj macie adres forum
noworodek.pl :: Zobacz temat - Szpital
iza&marcin
Fanka BB :)
ucielo mi pol wypowiedzi brrrrr
dopisze nastepnym razem
dopisze nastepnym razem
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Iza - lepiej tam zadzwoń i się upewnij. Będziesz spokojniejsza.
MrsF a z jakiej czesci Londynu jestes moze mieszkamy blisko siebie.Ja mieszkam w północnej czesci.
Przeprowadzilismy sie wlasie do Richmond (blisko parku, tym z jeleniami- polecam spacerek!) po 9-ciu latach w samym centrum (Bloomsbury- tuz przy Oxford Street). A Ty? No i w ktorym szpitalu bedziesz rodzic (zobacz Babyfy :: Hospital reviews)
Co do stresowania to ja zazwyczaj sie nie stresuje, pomimo bardzo stresujacej pracy, ale w ciazy sie strasznie zaczelam denerwowac o malucha i wszytko z nim/nia zwiazane, to chyba te hormony ;-). Totalna histeryczka sie ze mnie zrobila, nawet licze ilosc kopniakow dziennie i nie pije zadnych kofeinowych i slodkich napojow (oprocz swiezych sokow) bo podobno nie zdrowo, nawet czekolade ograniczylam .
Od ktorego tygodnia powinno sie miec spakowana torbe do szpitala? 32?
ninjacorps
Marcóweczka 2008
A co do porodu drugiego dziecka to podobno idzie jak z płatka.
U mojej mamy pierwszy poród trwał 7 godzin a drugi 18 (ze mną;-)) i ona akurat miała drugi dużo dużo cięższy.... Więc chyba tak do końca nie ma reguły.
osobiście znam kobiete która rodziła 12 razy (w przeciągu 23 lat) i tez nie potwierdza tej reguły - ostatnie porody miała lekkie ale pierwszych kilka nie rózniło się od siebie za bardzo a wręcz pierwszy był łatwiejszy...jak we wszyyskim i w tym nie ma regułyniesttey
no własnie mi tez każdy mówi że oprócz tego że każda kobieta ma inny poród to jeszcze jedna kobieta może mieć kilka różnych porodów i nie powiem , zaczynam się stresować tym wszystkim co przed nami :-(ale moja mama (była położna) pociesza mnie że będzie mi łatwiej bo mam szerokie biodra a to ponoć pomaga zobaczymy;
co do porodu rodzinnego to u nas też się nie płąci, tylko że jest to niebezpieczeństwo że moge rodzić z panią której towarzystwo mojego męża nie będzie odpowiadało no i wtedy... NIE DAJ BOŻE!!!
co do porodu rodzinnego to u nas też się nie płąci, tylko że jest to niebezpieczeństwo że moge rodzić z panią której towarzystwo mojego męża nie będzie odpowiadało no i wtedy... NIE DAJ BOŻE!!!
reklama
Dusia08
Marzec '08
Mi sie tez wydaje ze to jest bez roznicy czy pierwszy porod czy trzeci jak ma bolec to bendzie a jak nie to nie. Nie mam pojecia od czego to zalerzy moze od ulozenia bobasa niewiem. Ale moja mama tez miala pierwszy porod z moim bratem bardzo latwy i szybki muwila ze nic ja nie bolalo tylko odeszly wody i zajechala na poroduwke i 5 minut i brat sie urodzil. No a ze mna to prawie dwa dni rodzila. Wiec niewiem odczego to tak naprawde zalerzy, ale napewno nie jest tak ze drugi porod jest lzejszy.
Podziel się: