reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do porodu!!!

reklama
MrsF a z jakiej czesci Londynu jestes moze mieszkamy blisko siebie.Ja mieszkam w północnej czesci.

Przeprowadzilismy sie wlasie do Richmond (blisko parku, tym z jeleniami- polecam spacerek!) po 9-ciu latach w samym centrum (Bloomsbury- tuz przy Oxford Street). A Ty? No i w ktorym szpitalu bedziesz rodzic (zobacz Babyfy :: Hospital reviews)

Co do stresowania to ja zazwyczaj sie nie stresuje, pomimo bardzo stresujacej pracy, ale w ciazy sie strasznie zaczelam denerwowac o malucha i wszytko z nim/nia zwiazane, to chyba te hormony ;-). Totalna histeryczka sie ze mnie zrobila, nawet licze ilosc kopniakow dziennie i nie pije zadnych kofeinowych i slodkich napojow (oprocz swiezych sokow) bo podobno nie zdrowo, nawet czekolade ograniczylam :szok:.

Od ktorego tygodnia powinno sie miec spakowana torbe do szpitala? 32? :confused:

ja tez mam stresa jak nic przed porodem mimo iz pierwszy nie byl az taki ciezki:baffled: niby-ale bol byl wiadomo:baffled: a teraz to boje sie tez ze wzgledu na te zylaki z tym ze ide prywatnie do chirurga naczyniowego to zobacze co mi powie:confused:

osobiście znam kobiete która rodziła 12 razy (w przeciągu 23 lat) i tez nie potwierdza tej reguły - ostatnie porody miała lekkie ale pierwszych kilka nie rózniło się od siebie za bardzo a wręcz pierwszy był łatwiejszy...jak we wszyyskim i w tym nie ma reguły:baffled:niesttey:dry:

no własnie mi tez każdy mówi że oprócz tego że każda kobieta ma inny poród to jeszcze jedna kobieta może mieć kilka różnych porodów i nie powiem , zaczynam się stresować tym wszystkim co przed nami :-(ale moja mama (była położna) pociesza mnie że będzie mi łatwiej bo mam szerokie biodra a to ponoć pomaga:confused: zobaczymy;
co do porodu rodzinnego to u nas też się nie płąci, tylko że jest to niebezpieczeństwo że moge rodzić z panią której towarzystwo mojego męża nie będzie odpowiadało:szok::baffled: no i wtedy... :shocked2:NIE DAJ BOŻE!!!

reklama
Mi sie tez wydaje ze to jest bez roznicy czy pierwszy porod czy trzeci jak ma bolec to bendzie a jak nie to nie. Nie mam pojecia od czego to zalerzy moze od ulozenia bobasa:confused: niewiem. Ale moja mama tez miala pierwszy porod z moim bratem bardzo latwy i szybki muwila ze nic ja nie bolalo tylko odeszly wody i zajechala na poroduwke i 5 minut i brat sie urodzil. No a ze mna to prawie dwa dni rodzila. Wiec niewiem odczego to tak naprawde zalerzy, ale napewno nie jest tak ze drugi porod jest lzejszy.

Do góry