reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przygotowania do porodu!!!

Ja również okropnie się biję ale po wizycie w szpitalu który wybrałam uspokoiłam się trochę i jestem pewna że trafię w dobre ręce poza tym będzie przymnie cały czas mężuś.

reklama
Dziewczyny nie ma sie czego bać:tak: Ja sama 3 m-ce temu panikowałam bo naczytałam sie i nasłuchałam różnych strasznych opisów porodów. Uwierzcie mi - poród to przepiękne wydarzenie w życiu. Ja jestem z natury straszną histeryczką a byłabym gotowa teraz drugi raz rodzić. Kompletnie nie pamiętam bólu, a dziecko to mój największy skarb! Trzymam za was kciuki!:-)

My na Szkole ćwiczyliśmy dziś oddechy przy parciu .... o matko! Ja chyba się tam pomotam :baffled: no i jedna z naszej grupy już na porodówce jest :-D

My na Szkole ćwiczyliśmy dziś oddechy przy parciu .... o matko! Ja chyba się tam pomotam :baffled: no i jedna z naszej grupy już na porodówce jest :-D

Weronikaa
- a ja byłam na zajęciach dziś z druga grupą i one ćwiczyły też oddech i bezdech przy parciu, a mi położna powiedziała, ze mam tego jeszcze nie ćwiczyć bo nie wolno - dopiero od 34 tygodnia :confused:
Ze swoją grupą we wtorek też ćwiczyłyśmy oddech ale nie przy parciu :confused:

Z oddechami i symulowanymi parciami uważajcie, ja tak się przykładałam do ćwiczeń w poprzedniej ciąży że skróciła mi się szyjka. Później do końca szkoły rodzenia miałam szlaban na niektóre ćwiczenia.

Ninja -nie wiem jak to jest dokładnie ale położna na początku coś tam mówiła ale niestety nie pamiętam dokładnie, że po trzydziestym (chyba) drugim tyg trzeba ćwiczyć ten bezdech żeby przygotować bobasa do porodu bo tam w II fazie może być niedotlenione. Ty jesteś dopiero w 29tc więc na pewno jeszcze tego nie musisz i nie powinnaś robić!

reklama
Do góry