reklama
Jagoda_JJ
mamusia Blaneczki
Dziewczyny nie ma sie czego bać Ja sama 3 m-ce temu panikowałam bo naczytałam sie i nasłuchałam różnych strasznych opisów porodów. Uwierzcie mi - poród to przepiękne wydarzenie w życiu. Ja jestem z natury straszną histeryczką a byłabym gotowa teraz drugi raz rodzić. Kompletnie nie pamiętam bólu, a dziecko to mój największy skarb! Trzymam za was kciuki!:-)
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Ninja a dlaczego liści malin nie możesz??
bo na razie grożą przedwczesnym porodem
ninjacorps
Marcóweczka 2008
My na Szkole ćwiczyliśmy dziś oddechy przy parciu .... o matko! Ja chyba się tam pomotam no i jedna z naszej grupy już na porodówce jest
Weronikaa - a ja byłam na zajęciach dziś z druga grupą i one ćwiczyły też oddech i bezdech przy parciu, a mi położna powiedziała, ze mam tego jeszcze nie ćwiczyć bo nie wolno - dopiero od 34 tygodnia
Ze swoją grupą we wtorek też ćwiczyłyśmy oddech ale nie przy parciu
Ninja -nie wiem jak to jest dokładnie ale położna na początku coś tam mówiła ale niestety nie pamiętam dokładnie, że po trzydziestym (chyba) drugim tyg trzeba ćwiczyć ten bezdech żeby przygotować bobasa do porodu bo tam w II fazie może być niedotlenione. Ty jesteś dopiero w 29tc więc na pewno jeszcze tego nie musisz i nie powinnaś robić!
reklama
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Z oddechami i symulowanymi parciami uważajcie, ja tak się przykładałam do ćwiczeń w poprzedniej ciąży że skróciła mi się szyjka. Później do końca szkoły rodzenia miałam szlaban na niektóre ćwiczenia.
No właśnie to samo moja prowadząca mówiła...
Podziel się: