reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do porodu!!!

czytalam co zabieraja do szpitala mamy z lutego i zastanowilo mnie jedno : po co koniecznie zaleca sie branie czopkow glicerynowych?
Cos sie dzis wciagnelam - wlasnie kompletuje liste rzeczy ktore musze ze soba zabrac do szpitala (tzn robie liste...).
bo po porodzie jak bedizesz chciała "twardsza sprawe" zrobic to mozesz sie bac a tak to pójdie moment;-):-p
ja nie biore bo u nas w szpitalu daja

reklama
a ja zamierzam sie ubezpieczyc na te ewentualnosc.Po Oliwii dopiero w domu się zdecydowałam i jakos poszło ale stresu miałam sporo bo w koncu jednak byłam szyta... wiec tym razem wole bardziej bezstresowo;-)

Na Szkole Rodz. też sie dowiedziałam ostatnio, że dają te czopki a wręcz nie chcą wypuszcić mamuśki bez oddania (...) I to bez względu czy poród był przez c.c. czy s.n. Bo puźniej jest jazda jazda i mamuśki często wracają do szpitala z gorączką itp. przypadłościami.

wszystko sie może zdarzyc... kuzynka miała cc i sie poslizglęła w łazence szpitalnej... musie szyc jeszcze raz:dry:przykre ale niestety mozliwe - dlatego zawsze warto sie ubezpieczyc choc to chyba jednak więszka róznica między szwami na brzuchu a na pisiuni....ale tez nie jest powiedziane ze podobne perypetie nas spotkaja:sorry2:;-):-)

do 7 miesiąca to jakoś lałam na te wszystkie porodowe przykrości mówiłam a niech mnie tną, szyją ...
ale teraz jak to już może być w lutym to mam dziwne uczucia tyle się tego naczytałam jedno jest pewne nikt nie wie jak będzie więc nie ma się co stresować bólu się długo nie pamięta jak minie a po cichu liczę że to wszystko zapomnę gdy zobacze swoją dziecinę :-)

My to teraz jesteśmy doświadczone babki internet szkoły rodzenia a kiedyś jak rozmawiam z kobitkami z rodziny co rodziły 15-20 lat temu to się dziwią że teraz kobieta tyle wie one jechały w ciemno na poród

sim77 po porodzie mozesz miec problem z pierwszym stolcem :-D psychicznie mozesz powstrzymywac :tak: z powodu nie oddania stolca mozesz nawet o dzien dluze lezec w szpitalu (ale to juz zalezy od lekarzy), a moze lutowkom chodzi o to ze przed porodem tez dobrze sie zalatwic aby nie miec niespodzianek w czesie parcia :szok:

ja nie bralam czopkow ze soba. Przed porodem dostalam "z urzedu" lewatywe - super sprawa :-D a po porodzie czopek gliceryniowy. Wszystko dostalam w szpitalu :tak: bez problemu. Czopki powinno trzymac sie w lodowce, poza tym z tymi torbami do spitala to tez mity! Na czas porodu bierz jak najmniej! Z porodowki bedziesz potem szla na polozniczy i ciagnac sie z walizami? W kazdej chwili ma cos Ci dowiezie potem. Ja bralam na biezaco co trzeba na dany dzien. Ciuszki maz wymienial, inne rzcy dowozil/zabieral. Nie walalo sie to po podlode (o szafce zapomnij bo sa za male)

reklama
dziewczyny jak wchodzę na ten wątek to jakoś coraz bardziej się zaczynam bać:szok::szok: jejku ten poród staje się coraz bardziej realny:szok::szok:.
Ja muszę się dowiedzieć jak jest w tym szpitalu co będę rodzić...czy brac te czopki czy oni dają:baffled:...

Do góry