Powiecie że głupia jestem (bo i nie doświadczona i nie wiem co to poród), ale ja chce spróbować bez znieczulenia. Zobaczymy jak to będzie, co nie znaczy że ugadam sie wcześniej z położną na taką ewentualność jak już naprawde nie będe mogła. Ale sprubuje bez
reklama
iza&marcin
Fanka BB :)
Ja marze o porodzie bez zadnych 'znieczylaczy', ale bolu boje sie niesamowicie. Kasik25 jak dalas rade? Masz jakies rady ??? Moze mam powiedziec lekarzowi ze chocbym blagala na kolanach ma mi nic nie dawac?
ja tam rodziłam siłami natury bez żadnej pomocy... poród trwał 13 godzin i wymęczył mnie okropnie ale urodizłam zdrowe diecko i to sie liczy.tym razem bede chciał miec wybór i jak juz nie bede mogła wytrzymac to poprosze o zzo.niesttey mój próg bólu jest gdzies w okolicach 0,5 cm n.p.m.
iza&marcin
Fanka BB :)
niekat, przez te 13h nie myslalas o znieczuleniu ? a jesli myslalas to jak sobie poradzilas z tym zeby o nie nieporosic? nie bolalo tak bardzo?
Przepraszam za te '100 pytan do' ale ostatnio za duzo ogladam birth stories na zone reality i tam kazda kobieta prosi o znieczulenie.Przywracacie mi nadzieje ze mozna rodzic w 100% naturalnie
Przepraszam za te '100 pytan do' ale ostatnio za duzo ogladam birth stories na zone reality i tam kazda kobieta prosi o znieczulenie.Przywracacie mi nadzieje ze mozna rodzic w 100% naturalnie
ninjacorps
Marcóweczka 2008
tylko pamiętajcie, że zzo dają do pewnego etapu porodu ;-)
no to ja cie rozczauje... prosiłam a wręcz błagałam o znieczulenie ale nie chcieli mi dac.Powiedziały małpy ze jestem pierwodódka i nie bede umiała przec............. mimo to spróbuje i tym razem wytrzymaćniekat, przez te 13h nie myslalas o znieczuleniu ? a jesli myslalas to jak sobie poradzilas z tym zeby o nie nieporosic? nie bolalo tak bardzo?
reklama
kasik25
Zadomowiona(y)
Ja marze o porodzie bez zadnych 'znieczylaczy', ale bolu boje sie niesamowicie. Kasik25 jak dalas rade? Masz jakies rady ??? Moze mam powiedziec lekarzowi ze chocbym blagala na kolanach ma mi nic nie dawac?
Haj dwupaki Ja nie mialam krzyzowych jak asze ale tez chcialam rodzic bez znieczulenia i bez naciecia! Mi skurcze zaczely sie od soboty na noc przeszly cale szczescie a w niedziele w poludnie znowu a o 4.45 w poniedzialek nad ranem Arus juz byl z nami bol byl ale taki co juz myslalam ze nie dam rady to mialam ok 4 rano ale nikt nawet nie mowil nic o znieczuleniu bo u mnie nie bardzo chca dawac! O 4.30 zaczely sie parte a wtedy tez boli jak cholera ale jest sie skupionym na tym co polozna mowi na parciu i zeby sie to jak najszybciej skonczylo! Po chwilowym naciaganiu mi szyjki przez polozna nacieli ale nie czulam a potem to juz bylam zajeta Arusiem:-) tyle ze nie mialam zadnycz komplikacji i mam nadzieje ze teraz tez ich nie bedzie!
Podziel się: