reklama
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
axxa pisze:jeżeli chcecie kupić testy owulacyjne to kupujcie na allegro u ewyanalityk.... ana wam prześle instrukcję ... jest tam też kiedy robic testy jak ktos ma nieregularne cykle... dobra lektura do poczytania....
Axxa...ale ta lektura do cyklow nieregularnych jest tam w tej instrukcji ktora dostajemy razem z testami?
Asmodis ewaanalityk przysyła na maila "instrukcje obsługi" testów i kilkadziesiąt stron - taką książeczkę, o przyczynach trudności z zajsciem w ciążę , hormonach itp, przynajmniej mi tak przysłała. O tym kiedy robic testy owulacyjne tez pisze.
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
Słuchajcie, a jakie objawy maja kobiety, które maja toksoplazmozę?
A
anusieńka
Gość
W każdym teście jest opis jak go wykonać. W zależności od długości cyklu zaczynamy np. w 28- dniowym dnia 10.
Jeżeli tester się zabarwi tzn. że wzrosło LH.
Należy podjąć współżycie w dniu wzrostu oraz od 24-36 godzin po wzroście.
Jeżeli chodzi o codzienne współżycie zdania są podzielone.
Plemniki stare( tj. zbierane w sensie wstrzemięźliwości do okrtesu płodnego) są bardziej dojrzałe ale wolniejsze a świeże codzienne są mnie jdojrzałe ale szybsze.Długość przebywania plemników w drogach rodnych od 2-3 dni, ale to zależy od ilości śluzu- jeśli sucho obumierają.
Jeżeli tester się zabarwi tzn. że wzrosło LH.
Należy podjąć współżycie w dniu wzrostu oraz od 24-36 godzin po wzroście.
Jeżeli chodzi o codzienne współżycie zdania są podzielone.
Plemniki stare( tj. zbierane w sensie wstrzemięźliwości do okrtesu płodnego) są bardziej dojrzałe ale wolniejsze a świeże codzienne są mnie jdojrzałe ale szybsze.Długość przebywania plemników w drogach rodnych od 2-3 dni, ale to zależy od ilości śluzu- jeśli sucho obumierają.
A
Agnezzz
Gość
No właśnie problem w tym, że u dorosłego człowieka toksoplazmoza przebiega najczęściej bezobjawowo. Za to bardzo niebezpieczna jest dla płodu, bo wywołuje poważne wady, a nawet poronienia. Dlatego warto przebadać się.Gwiazdeczka pisze:Słuchajcie, a jakie objawy maja kobiety, które maja toksoplazmozę?
NO no..Madziujka..oby się u wszystkich toco mówisz, sprawdziłomadziujka pisze:Nie będzie potrzeby robić przerwy zobaczycie, brzusie do góre i łapać fluidki i inne dobra rzeczy na które "lacą"' fasolki
Miśka T
Wrześniowe mamy'06
Ja także jestem po "pigułkach" Brałam Cilest. Mój Gin powiedział,że conajmniej 2-3 mc przerwy na uregulowanie cyklu.Pierwszy cykł był normlny, drugi straaaasznie długi, już myślałam,że jestem w ciąży, bo i objawy były jakieś takie podejrzane! No ale to tyle, trzeci cykl znowu normalny!Istne szaleństwo,zobaczymy jak będzie w obecnym. I kto to mówił,że po odstawieniu tabletek jest się super płodnym!!!!
reklama
A
anusieńka
Gość
rzeczywiscie tak się uważa że nawet może być ciąża mnoga.
Ale dużo dziewczyn pisze też o trudnościach z uregulowaniem cyklu po tabletkach.
Zaczij brać folik jeśli chcesz się starać o dzidzię- co najmniej 3 miesiące przed...
no i oczywiście luz...
Spróbuj mierzyć temperaturkę- może łatwiej trafić w owulację bedzie
Ale dużo dziewczyn pisze też o trudnościach z uregulowaniem cyklu po tabletkach.
Zaczij brać folik jeśli chcesz się starać o dzidzię- co najmniej 3 miesiące przed...
no i oczywiście luz...
Spróbuj mierzyć temperaturkę- może łatwiej trafić w owulację bedzie
Podziel się: