reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do ciąży :)

Nie będzie potrzeby robić przerwy zobaczycie, brzusie do góre i łapać fluidki i inne dobra rzeczy na które "lacą"' fasolki ;)

reklama
axxa pisze:
jeżeli chcecie kupić testy owulacyjne to kupujcie na allegro u ewyanalityk.... ana wam prześle instrukcję ... jest tam też kiedy robic testy jak ktos ma nieregularne cykle... dobra lektura do poczytania....

Axxa...ale ta lektura do cyklow nieregularnych jest tam w tej instrukcji ktora dostajemy razem z testami?

Asmodis ewaanalityk przysyła na maila "instrukcje obsługi" testów i kilkadziesiąt stron - taką książeczkę, o przyczynach trudności z zajsciem w ciążę , hormonach itp, przynajmniej mi tak przysłała. O tym kiedy robic testy owulacyjne tez pisze.

W każdym teście jest opis jak go wykonać. W zależności od długości cyklu zaczynamy np. w 28- dniowym dnia 10.
Jeżeli tester się zabarwi tzn. że wzrosło LH.
Należy podjąć współżycie w dniu wzrostu oraz od 24-36 godzin po wzroście.
Jeżeli chodzi o codzienne współżycie zdania są podzielone.
Plemniki stare( tj. zbierane w sensie wstrzemięźliwości do okrtesu płodnego) są bardziej dojrzałe ale wolniejsze a świeże codzienne są mnie jdojrzałe ale szybsze.Długość przebywania plemników w drogach rodnych od 2-3 dni, ale to zależy od ilości śluzu- jeśli sucho obumierają.

Gwiazdeczka pisze:
Słuchajcie, a jakie objawy maja kobiety, które maja toksoplazmozę?
No właśnie problem w tym, że u dorosłego człowieka toksoplazmoza przebiega najczęściej bezobjawowo. Za to bardzo niebezpieczna jest dla płodu, bo wywołuje poważne wady, a nawet poronienia. Dlatego warto przebadać się.

madziujka pisze:
Nie będzie potrzeby robić przerwy zobaczycie, brzusie do góre i łapać fluidki i inne dobra rzeczy na które "lacą"' fasolki ;)
NO no..Madziujka:)..oby się u wszystkich toco mówisz, sprawdziło:)

Ja także jestem po "pigułkach" Brałam Cilest. Mój Gin powiedział,że conajmniej 2-3 mc przerwy na uregulowanie cyklu.Pierwszy cykł był normlny, drugi straaaasznie długi, już myślałam,że jestem w ciąży, bo i objawy były jakieś takie podejrzane! :) No ale to tyle, trzeci cykl znowu normalny!Istne szaleństwo,zobaczymy jak będzie w obecnym. I kto to mówił,że po odstawieniu tabletek jest się super płodnym!!!! :mad:

reklama
rzeczywiscie tak się uważa że nawet może być ciąża mnoga.
Ale dużo dziewczyn pisze też o trudnościach z uregulowaniem cyklu po tabletkach.
Zaczij brać folik jeśli chcesz się starać o dzidzię- co najmniej 3 miesiące przed...
no i oczywiście luz...
Spróbuj mierzyć temperaturkę- może łatwiej trafić w owulację bedzie :)

Do góry