reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do ciąży :)

reklama
Cześc dziewczyny!
Byłam dzis u mojej pani ginekolog.
Powiedzialam co i jak. Że staramy sie o dzidzie, ze nam jak narazie nic nie wychodzi, ze mam jakies dziwne cykle.
O ona mi na to wyklad o tym, że jestem za młoda, ze najpierw powinnam się wyksztalcic... itp.
Zdenerwowalam sie okropnie i powiedzialam, ze przychodze do niej bo mam problem a jest jedynym ginem do ktorego mam zaufanie i zmienila swoj ton. stala sie milutka i powiedziala, ze pomoze mi jak tylko sie da.
Obmacala moje wnetrznosci az mnie boli.
Powiedziala, ze wszystko w porzadku z narzadem rodnym.
Mam przez 3 miesiace obserwowac cykle, zapisywac temp. i obserwowac sluz. Oczywiscie nie zaprzestawac staran.
Po tych 3 miesiacach (o ile nie zajde) zglosic sie do niej, ona sobie obejrzy wykresy i zobaczymy co dalej. A dalej powiedziala, ze najprawdopodobniej badanie nasienia.
Co wy na to?
Bo ja sama nie wiem...

Ale numer co za wredna baba, ale dobrze że zmieniła podejście, a co do jej sposobów to może ma rację, a długo się staracie?

spokojnie, dopiero po roku można mówić o jakiś problemach wszystko będzie dobrze doskonale rozumiem każda z nas by chciała od razu, ale tak już jest zbudowany ten świat że uczy nas cierpliwości

Oj... teraz mam taki straszny mętlik w głowie.
Kazała mi mierzy temp. zaraz po przebudzeniu. Ale czy mam mierzyc w tym cyklu to juz nie powiedziala. To chyba nie ma znaczenia ze to juz 7 dzien? Jak myslisz?

Oj bedzie dobrze!! moze za duzo o tym myslisz?? moze popelniacie jakies bledy? kazda z nas wie ze zajscie w ciaze to nic latwego!!!glowa do gory!!trzymamy za ciebie kciuki!!

reklama
POST NAJLEPIEJ ZACZYNAC 3-4 DNI PRZED SPODZIEWANA OWULACJA!!! BO PLEMNIKI NIE POWINNY SIE TEZ ZADLUGO ODKLADAC!!!!:) NO I NIECH TWOJ MEZCZYZNA PIJE KAWE!!:)

Do góry