reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przydatne rzeczy dla mamusi, zrób to sam, ciekawe linki, tutoriale, porady :)

reklama
dobra to moze jakies fajne sukienki do karmienia macie wyprobowane albo upatrzone? a moze nie warto?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

dobra to moze jakies fajne sukienki do karmienia macie wyprobowane albo upatrzone? a moze nie warto?

Popatrz w ofertę firmy Nimar. Mają fajne rzeczy i w przystępnej cenie.
Są np na kangurkowo.pl

cb7wugpju04jz4q8.png

Żadnych sspecjalnych ciuchów do karmienia nie używałam, ale też wcześniej miałam sporo sukienek/bluzek kopertowych.

Karmiłam młodszą 3 lata i nigdy nie kupiłam nic specjalnego do karmienia. Na co zwracać uwagę? Ciuchy mogą być rozpinane albo kopertowe, ale nie koniecznie. Muszą na pewno być elastyczne żeby łatwo było pierś wyjąć bez podciągania bluzki (czy tym bardziej kiecki) i świecenia brzuchem [emoji12] a co do fasonów to co lubisz. Ja kupowałam bluzki bez rękawa z H&M Consious - te z podstawowej kolekcji - ładnie dekolt się rozciąga i nie traci kształtu. Zimą na to sweter (to już może być do podciągnięcia bo pod spodem i tak bluzka). Jedynie na lato nie sprawdzają się sukienki bez dekoltu nieelastyczne, np muślinowe.

Ja polubiłam bokserki bluzki rozpinane lub rozsuwane. Na to sweter bluza narzutka
Od pięciu lat nie założyłam swetra wkładanego przez głowę.
Podobnie sukienki wybieram takie których dekolt pozwala na swobodne karmienie

cb7wugpju04jz4q8.png

Cześć Dziewczyny, ja mam termin na styczeń, ale mam nadzieję, że mogę się wtrącić i zaprosić na mojego bloga z testami, recenzjami, przepisami, zabawami dla dzieci itd [link w sygnaturce]. Aktualnie na profilu FB jest mały konkursik z kartą podarunkową do H&Ma do wygrania :)

Co do tematu, to starszą córkę karmiłam rok i nie kupowałam żadnych ciuchów do karmienia, poza koszulami nocnymi. Na co dzień normalnie bluzka do góry, a w eleganckich sukienkach rozpinałam lekko suwak z tyłu i zsuwałam ramiączko.

reklama
Kalendarz pierwszy rok życia dziecka np Nivea - poszukuję i wam też polecam. To wszystko szybko się zapomina a fajnie jest porównać nawet potem przy kolejnym dziecku, daty wszystkich osiągnięć itp

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry