Też myślę o poduszce Poofi. Znajoma ma ją u siebie, więc sprawdzałam i dotykałam - generalnie super. Natomiast Motherhood nie ma żadna. Pochodzę jeszcze po sklepach i na pewno dam znać, co wybrałam
Sterylizator - nie zamierzam karmić sztucznie, póki co. Jest to moja pierwsza ciąża i chcę dać z siebie wszystko. Bonusowa, ja też mam 31 Moja mama karmiła mnie krótko - cztery miesiące, a potem na butelce i wyparzała raz dziennie. Podchodziła do tego raczej 'na luzie'. Nigdy przez to nie chorowałam. No ale teraz czasy inne - stąd moje pytanie. Wszędzie bakterie, alergie itp, a ja jestem bardzo podatna na masowe histerie.
Marta Poofi mam i polecam, teraz tylko dokupię trochę tego wsadu bo nieco się spłaszczyła ale bardzo lubiłam i dalej będę korzystała.
Co do gadżetów dla mam butelkowych - jak masz zamiar karmić naturalnie to nie kupuj nic - cycki wystarczą no i czytaj czytaj czytaj - fundacja Mleko Mamy, Pełną Piersią, blog Hafija.pl, lllpolska.org, jak jesteś anglojęzyczna to polecam The Badass Breastfeeder i Kellymom przygotuj się - będzie Ci łatwiej. I nie słuchaj ciotek dobra rada z ich nowinkami sprzed 30 lat jak to karmić co 3h jak w zegarku a w nocy co 6h, rozszerzać dietę od 3 miesiąca no i dopajać koniecznie jak nie dokarmiać sztucznie, bo piersi za male/duże, brodawki nie takie z położnymi tez trzeba uważać tak samo z pediatrami - czasem takie farmazony głoszą, że lepiej jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić. Albo zrobić awanturę na całą przychodnię jak ja to tak w odpowiedzi na pytanie, czy moja 9miesięczna wtedy córka wypije z butli. Bo jak to tylko 2 posiłki stałe w tym wieku??? Schabowe chyba zdaniem doktórki powinna była już jadać. Szczupła - jak ja i niemąż oraz jej starsza sis ale rozwijała się książkowo.
Generalnie jakby co to sterylizator parowy, podgrzewacz, zestaw butli i inne cuda zdążysz kupić przez neta po porodzie. A teraz tylko uśmiech na buzię, wiedza teoretyczna i karm mamo!