reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

a my Nowy rok przywitalismy z wirusem:(byłam dzis u lekarza z Mała i ze soba bo mamy te same objawy i sie okazało ze to infekcja wirusowa:(kaszlemy jedna przez druga:(

reklama
Madzik, a no dopiero teraz...

2 msc wprowadziłam Mu kaszki na mm i jakoś nie skojarzyłam, że to może być od mleka takie szorstkie na nóżce, zaczęłam odstawiać prawie wszystko i nic... Jak zaczęłam dawać kaszki 2 razy dziennie strasznie wysypało Mu buźkę- prawie jak tarka no i na ciele dużo szorstkiego miał i wtedy już nic nie mogło Go uczulić bo dużo rzeczy odstawiliśmy. Przed świętami odstawiłam kaszki, ja nie jem nabiału- był na sinlacu i zaczęło ładnie schodzić. Poszłam do lekarza no i stwierdziła skazę...

Ewcia współczuję tej skazy ..
i co przepisała lekarka?? dajesz zyrtec??
ja ci powiem ze moja Vika (kiedyś pisałam o tym) też miała szorstka skórę ale na dekolcie z przody i jedni lekarze uznaliże to odparzenie od śliny , a inny lekarz ze to właśńe skaza białkowa ale widział to tylko na zdjęciach bo małej zeszło... i nigdy się więcej nie pojawiło :eek: a mleko i nabiał jadła cały czas... mi też to bardziej wyglądało na skazę , ale zdziwiło mnie że nie ma więcej objawów... no i że to się nie pojawiło ponownie..

bea , zdrówka

u nas też od nowego roku lekkie przeziębienie Vika obudziła sie z katarkiem , ma trochę ochrypnięty głos , Emma też lekko zakatarzona..
i czekam czy samo przejdzie :tak:

My po kontrolnej wizycie. Kubuś wyleczony, antybiotyk mam dać mu jeszcze na wieczór i koniec. Natomiast z tym co mu się na dziąsełku zrobiło Nystatyna sobie nie poradziła, lekarka powiedziała, że samo zejdzie, w co wątpię bo jeśli ma to już tyle czasu...:eek: Powiedziałą, że mogę Aphtinem smarować...nie wiem, zobaczymy, ale martwię się tym, co to może być w ogóle...

Kurcze Ewcia dziwne że teraz dopiero ta skaza wylazła:dry:
Majowa super że Kubuś zdrowy w końcu:tak: A na to coś w buzi możę poczytaj w necie, bo skoro nystatyna nie pomogła i ma już to bardzo długo to dość dziwne.

Ewcia możesz więcej napisać o tym szorstkim? jak dokładnie wyglądała skórka w tych miejscach???
Moja mała od pół miesiąca jest tylko na mm i zauważyłam na jednej łydce ma taką szorstką skórkę, policzki też ma takie dziwne jakby naskórek się właściwie nie złuszczał, ale nie ma żadnych krostek poprostu takie zgrubienie skórki i te miejsca są szorstkie w dotyku próbowałam to natłuszczać oliwką ale bez efektów

reklama
Majowa dobrze że Kubuś już wyzdrowiał:tak:
My robiliśmy morfologię, OB, CRP i badanie ogólne moczu i posiew, niby wszystko ok, tylko martwi mnie, że odkąd pierwszy raz we wrześniu miała robione ogólne badanie moczu cały czas utrzymuje się zasadowe ph moczu, we wrzesniu i listopadzie było 9, teraz 8. Od września jest zakwaszana juvitem C, ehhh w necie wyczytałam że to może być niezdolność nerek do zakwaszenia:-( w tym tygodniu jeszcze wybiorę się do pediatry nowego, bo te obecne tylko by antybiotykami faszerowały.

Do góry