reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
U nas nieciekawie. Około 13 do pracy zadzwoniła teściowa, że Marti gorączkuje. Urwałam się z roboty i pojechałam do domu.
Moje dziecko nie do poznania. Jak zawsze jest ciągle w biegu i w 5 miejscach jednocześnie, tak wczoraj tylko tuliła się do mnie. Zmierzyłam temperaturę a tam 39! od razu dałam jej nurofen. Teściowa mi powiedziała, że zwymiotowała cały obiad, nie ma na co czekać do lekarza. Przed samym wyjazdem jeszcze doszła biegunka:-(. Zapakowałam malutką w auto i pojechałyśmy. Na szczęście nasza pediatra jeszcze była, przyjęła nas, jakiś wirus, kazała małej dużo pić, dała dicoflotr i ewentualnie nurofen w razie temp. W domu znów temp, znów nurofen, zwymiotowała cale mleczko, wypiła oba cycusie , innego jedzonka nie chciała.
W nocy jeszcze kupka była 2 razy. Dzisiaj rano niby ok, temp.nie rośnie, ale wzięłam L4 do piątku. Kończę właśnie robotę w pracy i zmykam do szkraba.
Teraz pytanie do Was. Wiadomo dietka. Czy delikatny, bezmięsny krupniczek na obiad może być??

basiuekkk biedna Marti. Kurcze paskudny ten wirus. Człowiek jak ma jelitówkę to źle przechodzi a co dopiero takie dziecko. Spróbuj małej podawać normalne jedzenie, choć nie wiadomo czy będzie chciała jeść. Najlepiej staraj się pdać coś "zatrzymujacego" np. danie z kleikiem ryżowym, banan.

Basiek, biedna Marti. Sciskam mocno. Spróbuj ugotować marchwianki z ryżem, to dobre na biegunkę. I tak jak Persefona radzi, banan, kaszka, raczej potrawy zapierające. Trzymam kciuki, żeby szybko poszło.

basiekk dużo picia, mleczko mamy dobre na wszystko i będzie dobrze.
u nas też gorączka powyżej 39, w nocy słabo było spanie, bo juniorek rozpalony.Poza tym innych objawów nie ma.W południe ma być lekarz, zobaczymy co powie.Możliwe,że to wychodzi druga czwórka, ale może coś gorszego.

ojejjj biedactwa :*
Basiek - dobrze ze posiedzisz z małą , lepiej obserwować dokładnie i mam nadzieję że to nie żaden rota czy cholera wie co ! mam nadzieję że szybko się poprawi ! i tak jak dziewczyny radzą jakiś bananek , marchwianka .
Jaipur- mam nadzieję że nic się poważnego nie urodzi oprócz tej czwórki :* daj znać po lekarzu !

Oj biedactwa, pogoda piękna a dzieci chorują na potęgę :-(

U nas w ubiegłym tygodniu była trzydniówka, gorączka prawie 40 stopni, masakra co tu się działo.

Basiek możesz spokojnie cycać, raczej nie liczyłabym na jedzenie w czasie gorączki i braku apetytu. Jeśli dwa, trzy dni będzie tylko na cysiu, nic się nie stanie. Do jedzenia jak już dziewczyny napisały lekkostrawne są wszelkie kleikowo-ryżowe sprawy, kisiel, z zup najlepiej w takim chorobowym okresie podać aromatyczny, lekki rosół, dużo picia.

Jaipur czytałam, że przy ząbkowaniu możliwa jest temperatura do 38 stopni, powyżej zwykle oznajmia inne problemy zdrowotne.

Wracajcie jak najszybciej do zdrowia!

basiek - zdrówka dla Marynki. Powiedz, szczepiłaś ją na rota??
hope - dobrze wiedzieć o tej temperaturze

U nas też temperatura. Wczoraj stan podgorączkowy wieczorem, a dziś dopołudnia M mi dzwonił, ze było już 38,5... pierwszy raz ma gorączkę. Jak się obudzi dostanie ibufen. mamy dziś wizytę u lekarza, bo mieliśmy szczepić, ale raczej nic z tego nie będzie. Oby to była trzydniówka. Innych objawów brak.

basiek współczuję ! ale rób jak radzą dziewczyny , najlepiej coś lekkiego i zapierającego no i bez jakiejś specjalnej diety ...
ale jak jeść nie bedzie za dużo to sie nie martw... cycaj i myśl pozytywnie :-)
jaipur oby to była tylko czwóreczka

lepi wam tez zdrówka

u nas dziewczyny lekko zakatarzone ,

reklama
był u nas lekarz przed południem.Zbadał, ale nic nie widać poza wyrzynająca się 4ką.Gardło lekko zaczerwienione.
Podajemy ibuprofen/paracetamol na zbicie temp,powyżej 38, dodatkowo Viburcol przed spaniem.
Jutro na wszelki wypadek niesiemy siuśki do badania.Będzie z rana zabawa w pobieranie w woreczek:rofl2:

Przy pierwszej 4ce, była tak samo gorączka, ciut większa ,plus katar i kaszel.

Ostatnia edycja:
Do góry