reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przeziebienie w ciazy :(

reklama
dziewczyny ratunku - zimno mi wyszło :crazy: co wolno a czego nie? mam plasterki Compeed ale ich nie lubię bo się odklejają, wiem, że Zoviraxu nie wolno a Hascovir? Wiecie doś na ten temat??

Kajtusza w życiu mi nie wyszło ale może idź do apteki i powiedz, że chcesz coś dla ciężarnych na pewno doradzą. (bo Olga zajęta;-))

Byłam u lekarza. Niby nic - katar straszny się zrobił no i to gardło. Ale nie ma żadnej anginy więc mam brać sinupret i wapno z rutinoscorbinem. Banał a jednak zwolnienie prawie na tydzień.
Ech... takie życie...

Katjusza i co wzięłaś na to zimno? Ja miałam w 10 tygodniu zimno i posmarowałam hascovirem a potem przeczytałam, że nie wolno w ciąży w 1 trymestrze. Zimno to mój odwieczny wróg. Możesz smarować pastą na noc, sokiem z cytryny w dzień (czosnkiem ale to jak w domku siedzisz), mi pomogło.

Katjusza i co wzięłaś na to zimno? Ja miałam w 10 tygodniu zimno i posmarowałam hascovirem a potem przeczytałam, że nie wolno w ciąży w 1 trymestrze. Zimno to mój odwieczny wróg. Możesz smarować pastą na noc, sokiem z cytryny w dzień (czosnkiem ale to jak w domku siedzisz), mi pomogło.

w aptece powiedzieli, że tylko maść cynkowa na wysuszenie, czuję się jakbym wróciła do dzieciństwa - z wielką białą kropą na wardze :baffled::-)

No i się dorobiłam. Od wczoraj jestem na antybiotyku - Duomox. Jeszcze nigdy nie byłam tak bezsilna - leżąc w łóżku wyłam do poduszki z niemocy...
Dziś jest odrobinę lepiej. Wyczytałam że ten antybiotyk jest bezpieczny dla dziecka...
Ale cóż mam robić.. Zwolnienie na kolejne 2 tygodnie.

reklama
hej dziewczyny mam problem może to i nie ten wątek ale nie mogłam lepszego znaleźć może z roztrzepania. Od 4 dni mam krostki białe na wargach sromowych i one strasznie swedzą. Jestem w 17 tygodniu i strasznie się boje o maleństwo. Wydzielina nie ma zapachu ale raz jest wodnista raz biała ale bez grudek. Pare miesiecy przed ciążą miałam to samo poszłam do gina pytam czy to grzybica on że nie ale dał mi leki na grzybice i mi przeszło a teraz znów to samo.. tylko ze teraz strasznie się boje ze może coś dziudziusiowi zaszkodzić. Pozmóżcie jak wiecie coś :(

Do góry