reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przeziebienie w ciazy :(

płyn powinni mieć, to sobie kup od razu, a jak nie będą mieć tej wody utlenionej to poproś żeby Ci zamówili - producent to Laboratorium Galenowe Olsztyn. No chyba że masz w domu coś do czego możesz wlać ten płyn żeby sobie psikać - ale tak jak pisałam - z tej wody się rozpyla taka bardzo drobniutka mgiełka, dzięki temu bardzo dokładnie osiada wszędzie no i aplikujesz sobie naprawdę niewielką ilość leku co w ciąży raczej jest istotne :) no a póki nie będziesz mieć rozpylacza to po prostu płukaj gardło, tylko rozcieńcz sobie ten Eludril wodą. Na pewno pomoże :*

haha, a wiesz do czego ja to też używam? psikam psom do pysków zamiast mycia zębów ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Olga RaQ jeszcze raz dziękuję za poradę :*
Mam nadzieję że pomoże, bo już się zaczynam bać o Maluszka

Olga nie wiem do końca jak to jest z tą chlorcheksydyną, ale wydaje mi się że stosowana miejscowo nie powinna być niebezpieczna. Tak jak większość leków nie byłą testowana na kobietach w ciąży ale nigdzie nie spotkałam się z tym żeby była niebezpieczna. Więc myślę że takie psikanie do gardła nie powinno zaszkodzić. A jeśli ma pomóc na infekcję to chyba to jest najważniejsze.

Czy w też przy przeziebieniu jak kaszlałyście czy kichałyście czułyście kłócie ? Martwie sie czy to normalne czy moze od lekarstw ktore biore :/

Ja miałam tak samo. Przy moim zapaleniu zatok jak czyściłam nosek to nie dość że mi nos i zatoki rozsadzało to jeszcze brzuch ciągnął. Potem zmienił mi się charakter kataru i często kichałam. I podczas kichania też często miałam różne bóle i kłucia. Więc to chyba normalne.

Dziewczyny, spróbujcie na katar nasivin dla dzieci - po 2 kropelki do każdej dziurki rano i wieczorem. W dwa dni przepchało mi pięknie kompletnie zatkane zatoki :)

Ja przy każdym kichnięciu miałam wrażenie że dół brzucha mi odpadnie, bardzo bolało. Rozmawiałam o tym z moją ginekolog i ona mnie uspokoiła, że to normalne i nie należy się denerwować ani przejmować :tak:

reklama
Nienawidzę takiej pory roku - ja chcę już lato, albo chociaż wiosnę.

Boli mnie straszliwie gardło. Oprócz tego nic mi nie jest. Zaglądałam w to gardło i nie widzę żadnych czopów więc to raczej nie angina. Jak znam siebie to od tego gardła się zacznie katar i później mega kaszel.

Prenalenu nie mogę łykać bo jakoś niedobrze mi po nim - masakra bo odbija mi się wtedy czosnek przez cały dzień. Po zwykłym czosnku też nie jest dobrze...

Zostaje tanum verde - ale prawie nie pomaga, no i herbata z cytryną... nie mam więcej pomysłów...

Do góry