reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeziebienie w ciazy :(

płyn powinni mieć, to sobie kup od razu, a jak nie będą mieć tej wody utlenionej to poproś żeby Ci zamówili - producent to Laboratorium Galenowe Olsztyn. No chyba że masz w domu coś do czego możesz wlać ten płyn żeby sobie psikać - ale tak jak pisałam - z tej wody się rozpyla taka bardzo drobniutka mgiełka, dzięki temu bardzo dokładnie osiada wszędzie no i aplikujesz sobie naprawdę niewielką ilość leku co w ciąży raczej jest istotne :) no a póki nie będziesz mieć rozpylacza to po prostu płukaj gardło, tylko rozcieńcz sobie ten Eludril wodą. Na pewno pomoże :*

haha, a wiesz do czego ja to też używam? psikam psom do pysków zamiast mycia zębów ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Olga RaQ jeszcze raz dziękuję za poradę :*
Mam nadzieję że pomoże, bo już się zaczynam bać o Maluszka

Olga nie wiem do końca jak to jest z tą chlorcheksydyną, ale wydaje mi się że stosowana miejscowo nie powinna być niebezpieczna. Tak jak większość leków nie byłą testowana na kobietach w ciąży ale nigdzie nie spotkałam się z tym żeby była niebezpieczna. Więc myślę że takie psikanie do gardła nie powinno zaszkodzić. A jeśli ma pomóc na infekcję to chyba to jest najważniejsze.

Czy w też przy przeziebieniu jak kaszlałyście czy kichałyście czułyście kłócie ? Martwie sie czy to normalne czy moze od lekarstw ktore biore :/

Ja miałam tak samo. Przy moim zapaleniu zatok jak czyściłam nosek to nie dość że mi nos i zatoki rozsadzało to jeszcze brzuch ciągnął. Potem zmienił mi się charakter kataru i często kichałam. I podczas kichania też często miałam różne bóle i kłucia. Więc to chyba normalne.

Dziewczyny, spróbujcie na katar nasivin dla dzieci - po 2 kropelki do każdej dziurki rano i wieczorem. W dwa dni przepchało mi pięknie kompletnie zatkane zatoki :)

Ja przy każdym kichnięciu miałam wrażenie że dół brzucha mi odpadnie, bardzo bolało. Rozmawiałam o tym z moją ginekolog i ona mnie uspokoiła, że to normalne i nie należy się denerwować ani przejmować :tak:

reklama
Nienawidzę takiej pory roku - ja chcę już lato, albo chociaż wiosnę.

Boli mnie straszliwie gardło. Oprócz tego nic mi nie jest. Zaglądałam w to gardło i nie widzę żadnych czopów więc to raczej nie angina. Jak znam siebie to od tego gardła się zacznie katar i później mega kaszel.

Prenalenu nie mogę łykać bo jakoś niedobrze mi po nim - masakra bo odbija mi się wtedy czosnek przez cały dzień. Po zwykłym czosnku też nie jest dobrze...

Zostaje tanum verde - ale prawie nie pomaga, no i herbata z cytryną... nie mam więcej pomysłów...

Do góry