reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przeziębienie w ciąży- sprawdzone sposoby leczenia

ja też jestem za tym, żeby przede wszystkim iść do lekarza. ja w czasie ciąży byłam przeziębiona raz. na bolące gardło pomógł mi syrop z cebuli domowej roboty :-)

reklama
Najgorszy to jest stres i Twoje zamartwianie, to gorzej szkodzi dziecku niż bakterie które łożysko przecież przefiltruje.
Na ogólnie gardło i przeziębienie polecam domowe sposoby które dziewczyny podały, a na zawalony nos chrzan jest super, dodatkowo możesz wąchać coś miętowego, albo zrobić sobie parówke z łagodnych ziół

ja w 6 tyg byłam chora ale nie le cyzłam sie.w 10 tygodniu w 16,w 24 w 30 brałam antybiotyk nie liczac juz że 2 albo 3 razy w szpitalu dawali mi pencyline.Ogólnie koło 8 razy brałam antybiotyk bo cvhoruje na przewlekłą anginę to na nia trzeba.dziecko jest zdrowe

Już niewiele dodać można - nie panikować i iść do lekarza już tu padło kilka razy ;-) Ja dodam tylko, że pierwszym trymestrze miałam jakiegoś żołądkowego wirusa - rzyganko, wysoka gorączka, itp, a córka się urodziła zdrowa jak hipopotam i żadne choroby do tej pory się jej nie imają. 9 miesięcy ciąży trwa tak długo, że mało która z nas przechodzi je bez-chorobowo, a dzieci się jakoś zdrowe rodzą :-)

Najgorszy to jest stres i Twoje zamartwianie, to gorzej szkodzi dziecku niż bakterie które łożysko przecież przefiltruje.
Na ogólnie gardło i przeziębienie polecam domowe sposoby które dziewczyny podały, a na zawalony nos chrzan jest super, dodatkowo możesz wąchać coś miętowego, albo zrobić sobie parówke z łagodnych ziół

Jedna uwaga - w 7 tc nie ma jeszcze łożyska.

Cały pierwszy trymestr byłam bardzo chora, był to październik, listopad i grudzień - non stop przeziebienia - takie ostre, po prostu jedno się skonczyło i za kilka dni brało nastepne. Pamietam jak wpisywałam w google przeziebienie 7 tc, przeziebienie 9 tc.... Płakałam z bezsilnosci i czytałam internet - jeszcze bardziej sie strasząc, ponieważ wyszukiwałam oczywiście najgorsze historie. Dodatkowo miałam co chwila okropne i bolące opryszczki na ustach. Leczyłam się miodem, czosnkiem i ogromna ilością herbaty z cytryną... Organizm jest osłabiony w I trym. Niebezpieczna jest grypa, wys. gorączka ale przeziębia się masa dziewczyn i nic się nie dzieje. Najgorszy jest stres bo sie jeszcze bardziej słabnie.

Też byłam przeziębiona ponad 2 miesiące - dokładnie 2,5
już mnie płuca bolały od kaszlu, na szczęscie zakończyło się bez antybiotyków
a lekarze patrzyli na mnie i widać było żal w ich oczach
że nic nie mogę i muszę się męczyć

wapno, rutinoscorbin, imbir, cytrynka, czosnek, sól fizjologiczna, woda morska i inhalacje z rumianku

rozgrzewała mnie też taka herbatka: po 2 plastry pomarańcza i cytryny, 3 plasterki imbiru i sok malinowy

reklama
Do góry