reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przeziębienie w ciąży- sprawdzone sposoby leczenia

Ja mam przewlekłe zapalenie wiec w ciazy z 3 razy brałam antybiotyk na to i z 3 razy w szpitalu dozylnie tez antybiotyk na grype zoładkowa tezb ylam chora w 9 ty. Podobno grypa tylko szkodliwa jest w 1 trymestrzcie no i wysoka ggoraczka jest szkodliwa bo moze wywołac poród przedwczesny

reklama
ja straciłam swoją dziecinke w 10tc , na wyniki musze jeszcze poczekać ale jedno co mi sie przytrafiło gdzieś około 7-8 tc to grypa albo takie większe przeziębienie ,gorączkowałam jeden dzień i z tego co mi mój gin powiedział to że obumarcie mogło być spowodowane wirusem .Jak było naprawde nie wiem .z pierwszym dzieckiem zachorowalam w 36tc i to dość mocno a mały urodził sie zdrowiutki.Każda ciąża jest inna ale lepiej dmuchać na zimne . Ale z tego co czytałam najgorzej jest w pierwszym trymestrze zachorować . Ale wiadomo dziewczyny zrobiłybyśmy wszystko byle tej grypy ni edostać lecz to wirus i przed tym trudno sie obronić.Każdej z was -przyszłej Mamusi życzę duuuuużo zdrówka.

ja jadam prawie codziennie, ze względu na pogodę profilaktycznie zeby sie nei rozchorowac, a dziś przeczytałam, żeraz zacze nie wolno bo może wywołać poronienie i skurcze, ile w tym prawdy?teraz zaczęłam się obawiać, bo nie weim co oznacza za dużo? ja jadam ząbek czosnku ale prawie codziennie

Nie powinien zaszkodzić. Spróbuj profilaktycznie np. pić sok z malin, dodawać cytrynkę do herbaty itp. - nie bazuj tylko na czosnku. Po dłuższym stosowaniu czosnku, Twój zapach ciała (pot) przybierze nieprzyjemnego zapachu... znam to z autopsji :) Pamiętaj również aby po porodzie, jak będziesz karmić piersią unikaj czosnku- on również zmienia smak mleczka i Maluszek może go nie będzie chciał pić!
Powodzenia :)

czosnek owszem wolno ale w niewielkich ilościach, dziecku nie powinien zaszkodzić ale można sobie zrobić krzywdę - bardzo szkodzi na żołądek i na wątrobę
zamiast samego czosnku polecam profilaktycznie miód+czosnek+sok z cytryny - pić codziennie 2 łyżeczki :happy2:

Ostatnia edycja:
Ja jem czosnek i dziecko na smak mleka nie narzeka.Będąc w ciąży jadłam prawie wszystko, wstrzymywałam się jedynie od surowego mięsa(carpacio, tatar), surowych ryb(sushi) i serów pleśniowych.

mozna jesc wszystko ale z umiarem i tak jak napisała AnnaJ007 najlepiej nie jest surowego bo to zwieksza zachorowanie na sallmonelle i na ta chorobe (nie pamietam nazwy) co mozna sie tez od kotów zarazic.

na moje pytanie co mozna jesc w ciazy moja gin mi odpowiedziała"wszystko ,bo co w tych czasach jest zdrowe?wszystko ma chemie ,"

Sohho, niczym się nie przejmuj. Tak jak poradziły Ci wyżej forumowiczki, możesz przeplatać raz czosnek, raz dodawać do herbaty cytrynę, miód, imbir. Z czosnkiem jest tak, że oprócz specyficznego zapachu, powoduje rozrzedzenie krwi co mogłoby przyczynić się do poronienia. Ale to naprawdę ktoś musiałby jeść go na główki :-) Raczej warto zmniejszyć ilość czosnku ze względu chociażby na żołądek:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kolezanki nie zapominajcie , ze 1 lyzeczke syropu z cebuli mozna lykac profikaktycznie . I tak jak kolezanka nade mna wspmniala, IMBIR - jest swietny !

Do góry