reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przesypianie nocy

Mateuszek śpi bardzo różnie.Czasem budzi się co 2- 3godz a czasem śpi tak gdzieś od 22 do 5rano.

reklama
Marcinek od miesiąca przesypia już noc bez karmienia.Zasypia przed 20 a o 22 ostatni posiłek na śpiocha i śpi z reguły do 7. Chyba że wyczuje że już wstałam to budzi się i o 6 ale wtedy ciuchutko zamykam dzrzwi u niego i młody jeszcze na troszkę przysypia. Zdarza mu się przebudzić ok 5 ale chwilkę pomarudzi i dalej w kimonko. Nie wiem jak dlugo to potrwa (przewiduje problemy przy ząbkach) ale doceniam tą sytuację mając w pamięci wcześniejsze problemy ze spaniem i układaniem do wieczornego spania. Na samo wspomnienie dostaję gęsiej skórki i tak sobie też myślę że synek musiał się męczyć. Ale to już inna historia. Młody w pokoju ma rolety i myślę że pomagają mu w spanku chociaż nie jestem jeszcze tego pewno. Z czasem się okaze.

A mój młody wstał dzisiaj jeszcze wcześniej niż tatuś do pracy czyli o 5. A pobudek nocnych było 4. Normalnie czuję się świeżo jak wiosenny poranek....

Egniezbyt ciekawa sytuacja.
Moja Ala ostatnio ma problemy z zasypianiem, wcześniej zasypiała o 22 a wczoraj i przedwczoraj wieczorem marudziła dwie godziny zanim zasnęła. Wczoraj zasnęła o 23, w nocy nakarmiłam ją raz na śpiąco i obudziła się przed chwilą. My po jej zaśnięciu oglądaliśmy film, więc też jestem niewyspana...

Przedwczoraj Małgosia po zjedzeniu olbrzymiej porcji mleka piersiowego (z butli) przespała nam noc. Niestety wczoraj i dziś już tak dobrze nie było, ale nadzieja gdzieś nam świta...
A jak czytam o Waszych zmaganiach, to i tak uważam się za szczęściarę, bo karmię w nocy tylko raz i śpię do 7.oo!

Mój malec je ostatni posiłek około godziny 20:30 i zaraz zasypia. I tak sobie śpi do godziny 6 rano. :laugh:

Macio jak w zegarku pobudka o 5, no ale potem lezy jeszcze i sam sie bawi. A ostatni posiłek po 18

Kunda, to może zasugeruj Maciowi, że efekt będzie taki sam jak zje o 20.00 i pośpi do 7.00 ;)

A ile śpią "piersiowe" dzieci? Bo słyszałam, że karmione sztucznie przesypiają nocki wcześniej. Małgosia jest w 100% piersiowa i śpi z jedną pobudką 20.00-2.00-7.00.

reklama
Ja dzisiaj pierwszą pobudkę miałam o północy- wypił 100ml mleka i zasnął. Potem obudził się o 2:30 i za Chiny nie chciał spać, po 4 wstaniu z łóżka żeby go ululać i odłożyć do łóżeczka powiedziałam że go kicham i niech sam zaśnie. Kręcił się aż do 3:30 i w końcu padł. Ja też..., pobudka 5:30.
Jak widzisz Ciapaczku to nie jest reguła, ze te na sztucznym szybciej przesypiają nocki.

Do góry