reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przesypianie nocy

reklama
O mamo nieźle ;) U nas dwie drzemki a nie daj Boże któraś przepadnie to maruda na etacie. Chociaż są oczywiście dni że jest spoko. Marcinek wstaje ok 7. Idzie potem spać ok 9.15 i śpi mniej więcej 1-1,5 godziny. Następna i to już obowiązkowa drzemka 2 godz od 14-16. A potem nocne spanko od 20.00

My też jeszcze nie mieliśmy przespanej nocy:no:
Macio zasypia o 20 i śpi z przerwami do 6-7. W dzień są zazwyczaj dwie drzemki około 11 i 16 ale długość jest różna od 15 minut:baffled: do godziny

U nas noc to trwa od 23do 6rano z jedną lub dwoma przewrwami czasem nawet godzinę nie spi więc czasem padam.W dzień Mateuszek czasem tylko śpi dwa razy.Najczęściej jedna drzemka godzinna-a co tam będzie tracił czas na spanie.

Czyli w sumie nie mam tak źle jak myślałam. Adaś zasypia po 2 minutach opowiadania bajki (ale nudna jestem nie ;-)) a budzi się ok 23 i 5 rano na parę łyków wody. Z tym że o tej 5 to już pakuje mi się do wyrka i śpi z nami do 7-7:30.

Aga śpi już tylko raz w ciągu dnia - około 12.00 (1,5-2 godzinki). Sporadycznie trafiają się 2 drzemki, ale tylko wtedy gdy mamy pobudkę np. o 5.00 rano. W sumie jestem zadowolona z jedego spania, bo tak cały dzień miałam rozgrzebany. Ledwo człowiek się gdzieś wybierze, a już trzeba wracać bo dziecko senne.

mACIUS spi ray dziennie od 15min do godz sporadzcznie drzemka jest dluzsza lub sa dwie
Ale za to w nocy sie budzi nie chce spac sam tylko z nami juz nie wiem co robic:confused:

Kamil wstaje 7-8,potem zasypia kolo 11 i to bywa roznie czasem na 2 godzinki a czasem na 40 minut,i w zaleznosci od tego spania albo jeszcze spi po poludniu godzinke kolo 16-17 albo juz nie:-) a spac to chodzi chyba najpozniej bo najwczesniej po 21!a zdarza mu sie czekac na tate jak wraca z 2 zmiany i nawet po 22 zasypia.

Inka to tak samo jak moja Ala. Chodziła zawsze spać o 22, teraz po przestawieniu zegarów chodzi o 21 :-)

reklama
Małgosia słyszała chyba o zmianie czasu, bo i przed i po niej śpi z jedną przerwą (z przyzwyczajenia, bo już nie ssie piersi) od 20.00 do 7.30, teraz, kiedy jest już ruchliwa, może trochę bardziej marudzi przy zasypianiu, bo jeszcze chciałaby się bawić. A w dzień mamy 2 drzemki: jedną o 10.00-11.00 a drugą po obiedzie. :-)

Do góry