reklama
O mamo nieźle
U nas dwie drzemki a nie daj Boże któraś przepadnie to maruda na etacie. Chociaż są oczywiście dni że jest spoko. Marcinek wstaje ok 7. Idzie potem spać ok 9.15 i śpi mniej więcej 1-1,5 godziny. Następna i to już obowiązkowa drzemka 2 godz od 14-16. A potem nocne spanko od 20.00
Czyli w sumie nie mam tak źle jak myślałam. Adaś zasypia po 2 minutach opowiadania bajki (ale nudna jestem nie ;-)) a budzi się ok 23 i 5 rano na parę łyków wody. Z tym że o tej 5 to już pakuje mi się do wyrka i śpi z nami do 7-7:30.
Aga śpi już tylko raz w ciągu dnia - około 12.00 (1,5-2 godzinki). Sporadycznie trafiają się 2 drzemki, ale tylko wtedy gdy mamy pobudkę np. o 5.00 rano. W sumie jestem zadowolona z jedego spania, bo tak cały dzień miałam rozgrzebany. Ledwo człowiek się gdzieś wybierze, a już trzeba wracać bo dziecko senne.
inka75
Zaangażowana w BB
Kamil wstaje 7-8,potem zasypia kolo 11 i to bywa roznie czasem na 2 godzinki a czasem na 40 minut,i w zaleznosci od tego spania albo jeszcze spi po poludniu godzinke kolo 16-17 albo juz nie:-) a spac to chodzi chyba najpozniej bo najwczesniej po 21!a zdarza mu sie czekac na tate jak wraca z 2 zmiany i nawet po 22 zasypia.
reklama
Ciapaczek
Fanka BB :)
Małgosia słyszała chyba o zmianie czasu, bo i przed i po niej śpi z jedną przerwą (z przyzwyczajenia, bo już nie ssie piersi) od 20.00 do 7.30, teraz, kiedy jest już ruchliwa, może trochę bardziej marudzi przy zasypianiu, bo jeszcze chciałaby się bawić. A w dzień mamy 2 drzemki: jedną o 10.00-11.00 a drugą po obiedzie. :-)
Podziel się: