reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przerost macicy z atypią- stan przednowotworowy a ciąża

Hej. Dziewczyny wy chodzicie na onkologie czy prywatnie do lekarza onkologa?
Bezikowa czy Ty mialas lyzeczkowanie i na tej podstawie odkryto ze masz atypie?
Hej, przy bezowocnych staraniach o dziecko poszłam do poleconego ginekologa (prywatnie). Na podstawie wywiadu i badania lek stwierdziła polipa i dała skierowanie do szpitala na histeroskopię i łyżeczkowanie (Zabieg był w ramach nfz). Po tym zabiegu w histopacie wyszła atypia. W tym szpitalu w którym miałam zabieg przy takim wyniku jest konsultacja z lek ginekologiem-onkologiem (nfz). Na konsultacji zaproponowano mi 6 miesięczne leczenie wkładką Mirena. Wkładkę zakładałem u swojej lek gin, a teraz mija termin 6 miesięcy.
Dzwoniłam do szpitala (teraz covidowy) i zgodzili się mnie przyjąć na usunięcie wkładki i kontrolną histeroskopię i łyżeczkowanie, mają dzwonić żeby podać termin

reklama
Żebyś wiedziała że jest bardzo ciężko przekreślają człowieka odrazu po jednym badaniu ale ja się niepoddam i niepozwole sobie wyciąć macicy. Pozdrawiam ciebie i trzymam za ciebie kciuki✊✊✊✊✊
Bardzo dobre podejście! Dla lekarza łatwo jest wyciąć i po kłopocie, a to później kobieta musi się borykać że skutkami takiej operacji.

Trzymam kciuki za nas wszystkie: za dobre diagnozy i nie inwazyjne dobre leczenie

Jak narazie jestem pozostawiona sama sobie , ogólnie ja się dobrze czuje jestem na diecie o niskim indeksie glikemicznym , jeden lekarz jest tylko moim wsparciem bo on twierdzi że trzeba mnie wyregulować a nie wycinać macice.
Hej, nie jesteś sama! Jesli potrzebujesz namiary na lekarzy to daj znać.

Ps. Czytałam trochę badań odnośnie wycięcia macicy i często okazywało się, że te wycięte organy nie miały komórek rakowych, na co lekarze mówili że to dobrze bo pacjentka uniknęła raka, ale może ta atypią wcale by się w raka nie rozwinęła, a macica już nie odrośnie...

Teraz nie czytam nic na ten temat bo źle mi to robi na głowę

Dziewczynki mojego lekarza prowadzacego nie bylo. Byl ktos inny wiec nie poszlam.. Marlena jaka diete stosujesz? Moze sie zainspiruje

Dziewczynki mojego lekarza prowadzacego nie bylo. Byl ktos inny wiec nie poszlam.. Marlena jaka diete stosujesz? Moze sie zainspiruje
Ja mam diete od dietetyka 1600kcal o niskim indeksie glikemicznym . I od początku grudnia zero słodyczy wogóle zero cukru tylko w święta zjadłam kostkę sernika A tak nic dlatego że u mnie wyszła cukrzyca i mam tabletki ale ich niebiore leczę się dietą i pomaga jest ciężko ale warto .

Dziewczyny tak jak pisałam we wtorek mam wizyte na polnej i czekałam też na telefon od lekarza z moich okolic bo jest ginekologiem onkologie i chciałam się do niego udać przed wizytą na polnej ale zero odzewu od tego lekarza i postanowiłam jeszcze zadzwonić do kliniki do dr banacha w Poznaniu i się udało że mam termin na jutro na 13.30 wizyta 250zl No i jutro jadę on leczy takie schorzenia tylko prywatnie poleciła mi go moja pielęgniarka środowiskowa dziewczyny bardzo mi się tutaj podoba że możemy się wymieniać wiadomościami , pozdrawiam was wszystkich buziaki.

Ja mam diete od dietetyka 1600kcal o niskim indeksie glikemicznym . I od początku grudnia zero słodyczy wogóle zero cukru tylko w święta zjadłam kostkę sernika A tak nic dlatego że u mnie wyszła cukrzyca i mam tabletki ale ich niebiore leczę się dietą i pomaga jest ciężko ale warto .
Wyzwanie bardzo duze i bardzo fajnie ze dajesz rade. Trzymam kciuki 🤗😘

Dziewczyny tak jak pisałam we wtorek mam wizyte na polnej i czekałam też na telefon od lekarza z moich okolic bo jest ginekologiem onkologie i chciałam się do niego udać przed wizytą na polnej ale zero odzewu od tego lekarza i postanowiłam jeszcze zadzwonić do kliniki do dr banacha w Poznaniu i się udało że mam termin na jutro na 13.30 wizyta 250zl No i jutro jadę on leczy takie schorzenia tylko prywatnie poleciła mi go moja pielęgniarka środowiskowa dziewczyny bardzo mi się tutaj podoba że możemy się wymieniać wiadomościami , pozdrawiam was wszystkich buziaki.
Koniecznie daj znać co Ci powiedzial. Nie ukrywam ze licze ze beda dobre wiesci 😘

reklama
Do góry