reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeprowadzka do wlasnego pokoju - pokoik/kącik maluszka

u nas niestety albo stety lozeczko bedzie w tym samym pokoju co my (innego nie mamy do dyspozycji) hehe wiec nie oszczedze mezulka jesli chodzi o nocne poplakiwanie, ale juz zrobilam ustepstwo bo zamienimy sie stronami lozka. bo lozeczko malenstwa bedzie stac po jego (dotychczas) stronie a zeby mi bylo do niego blizej to zamienimy sie

reklama
My też wynajmujemy na razie (do grudnia, kiedy już będziemy na swoim).

Szkoda, że tak późno będzie można dzidzi zrobić kącik...

Ale oczywiście będzie spało z nami, nie wyobrażam sobie, że w nocy nie iałabym go w zasięgu wzroku i słuchu i w sumie myślę o kółeczkach do łóżeczka, co by go można czasem przetransportować po mieszkanku :)

Nasze maleństwo będzie spało w naszej sypialni. I tą sypialnie własnie mój mąż maluje, bo pewnej nocy, jego ukochana żona w ciąży, kiedy nie mogła spać, sobie wymyśliła. ;D

zxio0050ps.jpg

co prawda to nie pokoik malucha bo dzidzia bedzie spala w naszej sypialni
ale kącik dzidzi jak najbardziej
powoli powstaje ostatnio wykopałam swoje pluszaki i w taki oto sposob widoczny na foteczkach przyozdobiłam łóżeczko maleństwa.
Dzidzia bedzie lezala tak aby patrzac przed siebie zauwazyla pluszaki na pewno sie nimi zaiteresuje ;)

zxio0040zs.jpg

i bardzo dobrze :) chociaz jak male sie uprze to nic go nie powstrzyma (tak ostatnio stwierdzilam) ale pocieszajace jest to ze jestesmy juz na tym etapie ze gdyby nie daj Boze przyszlo to jednak maluszkowi do glowy to poradziloby sobie :)

kasiula masz jużpowleczoną pościel, czy czekasz na ostatnią chwilę, bo chciałam podejrzeć ale nie bardzo widzę ;) :laugh:

ja tez tak zerkalam i chyba jeszcze poscieli nie ma tylko kocykiem przykryte

ja nie ubieram moj mezyk to zrobi jak bede w szpitalu-tak na swiezo bedzie

czy tylko ja nie mam lozeczka??????????
musze po wyplatce sie wybrac z chlopem na ostatnie zakupy czyli:lozeczko+materac,wozek,fotelik,wanienka

a mam pytanie w cym wynosicie dzidziusie ze szpitala:w foteliku czy w gondolce od wozka????????bo ja tak myslalam i mi wygodniej bylo by w gondoli

reklama
wczoraj na discovery oglądałam z mężem program o wypadkach, pokazywali co dzieje sie z dzieckiem, które nie jest bezpiecznie umieszczone w foteliku... koszmar!!!
będę przewozić maleństwo tylko i wyłącznie w foteliku

Do góry