Carmi
Czerwcowa mama 2009
Tricolor, moze wpadnijcie na wielkanoc do nas, to od razu Twoj maz przygotuje
Dzieki :-)
Dzieki :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale gapka ze mnie nie widziałam tego wątku...:-(
Fajne rzeczy fajne rzeczy a bardziej trzeba by było napisać pyszne rzeczy
A ja już coś z wielkanocnego zestawu zaserwuję;-)
Pasztet z pieczarek
1/ Ugotuj na twardo 10 jajek, obierz i utrzyj na dużych oczkach tarki
2/ 1 kg pieczarek obierz lub umyj i zetrzyj na dużych oczkach tarki
3/ Duże cebule obierz i pokrój w kostkę a nastepnie usmaż na oleju razem ze startymi pieczarkami (około 10 min) , zdejmij z ognia.
4/ Do pieczarek i cebuli dodaj: * starte jajka * ewentualnie op. 10 dkg. startego żółtego sera * posiekany szczypior * groszek z puszki ( ilość według uznania) * 3/4 szklanki bułki tartej * 1-2 łyżki majonezu * 4 łyżki śmietany * wbij 2 surowe jajka *
5/ Wymieszaj i dopraw pieprzem i solą,
6/ natłuść formę , posyp bułką tartą, można piec w folii Piec w piekarniku ok. 1 godziny w temperaturze 200 stopni SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inja a jak duza blacha jest do tego pasztetu potrzebna i w jakim ksztalcie? Tak sobie mysle ze moze na swieta bym upichcila cos takiego Domyslam sie ze skoro to pasztet to je sie go z pieczywem...czy moze masz jakas inna sugestie?
PASTA JAJECZNAale przepis na ta paste jajeczna poprosilabym. Sos tatarski sama robisz? to tez poprosze.
.