reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

Moj skład podobny, tylko zamiast drożdży instant - te "zwyczajne" :-) i mleko zamiast wody.

Osinko - specu od ciast, czym różnią sie (oprócz wyglądu ;-)) drożdże w kostce od tych proszkowych?

reklama
Osinko - też znam ten przepis - tylko mi on za ocno pachnie drożdżami a poza tym powiedz jaką konsystencję powinno mieć to ciasto - powinno być jak zwykła kulka ciasta ???

Kinga, to drożdże w saszetkach, takie sypkie granulki

Koga, a jakie dajesz drożdże? jak dodaję zwykłe, to też mi to ciasto jedzie za bardzo drożdżami, a z sypkimi jest OK

moje ciasto jest takie lekko luźne, nie za bardzo zbite

Kinga - ja mam wielkie oczy to tych drożdży trochę wychodzi :tak:

Osinko - daję zwykłe, matko ciasta nie da się opisać - kulka taka omączona Ci wychodzi:dry::sorry2: czy co:nerd:

reklama
koga znowu mnie rozwaliłaś..... tą "kulką omączoną":-D:-D:-D:-D
humor mi się poprawił
powinnaś działać jako zdalny rozbawiacz;-)
a breja to raczej nie może być, to nawet ja wiem:-p:-pteoretycznie;-) ciasto bardziej elastyczne, twardawe no i...formujące się samoistnie w jeden kawałek. może nawet ...kulkę:-D

Do góry