reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

zachęcona Waszymi "wyczynami" pomyślałam sobie że zrobię słodkie bułeczki ze strony mojewypieki. Nawet w tym celu zleciłam kupienie drożdży:-D:-Dale chyba na tym się skończyło, bo zobaczyłam że w przepisie nie ma ...jajek. czy to możliwie że do bułeczek drożdżowych się jajek nie dodaje??? ktoś robił z tego przepisu? bo tak mi się coś tłucze po głowie, a szukać nie mam czasu...

reklama
kasianka, nie wiem, ale robiłam w sobotę ciasto drożdżowe ze śliwkami z tej samej strony, pycha! Jak masz drożdże i jajka-rób. Po śliwki skocz do sąsiadów, juz ciemno :-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)

taaa Ivka, to nawet ja wiem że :chleb jest ciastem drożdżowym:-D i że jajek się do niego nie daje:-D
ale u mnie w domu i ciasto drożdżowe słodkie i tym samym drożdżówki zawsze się robiło z jajkami...stąd moje pytanie. ale chyba wypróbuję ten przepis...

kasianka próbuj spokojnie, bo ja zawsze miałam dwie lewe ręce do pieczenia, a od czasu zmiany sprzętu kuchennego i korzystania z przepisów z MW wszystko mi się udaje :-D

Inna sprawa, że nie wszystko mi smakuje, ale to już inna bajka :-D

ja dzisiaj chyba wypróbuję ciasteczka maślane z tej strony, które również widziałam na blogu Szymka ivki:-)
ivka jak Wam wyszły, smakowały Szymonowi?

Ja czytając przepisy czasami tylko wkurzam się na te miary, bo np nie mam pojęcia jak odmierzyć 150 g mąki :zawstydzona/y:(teraz już znalazłam w necie, że to jedna szklanka:-D)

reklama
Do góry